autor:

tandarica

» » Torturi

Tort masinuta

Autor: tandarica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tandarica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 mai 2010

Ingrediente
Blat, 7 oua, 7 linguri de zahar, 7linguri de faina, 1 praf de copt, 2-3 linguri cacao, , Crema, 1 cutie mascarpone, 3 oua, 2 plicuri praf de frisca, 3 linguri de zahar, , glazura, cacao, zahar, unt

Dificultate: Medie Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

Blatul

Separam ouale. albusurile le batem cu mixerul pana devin o spuma groasa...dupa care adaugam zaharul in ploaie si continuam sa batem pana se topeste zaharul..cand s.a topit zaharul adaugam galbenusurile...

separat amestecam cacaua cu putin ulei, care se pune peste compozitia de mai sus..adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn si la sfarsit praful de copt.

Tapetam o tava cu faina si dam la cuptor, cand s-a copt, scoatem blatul pe un tocator si dam la rece.



Crema

Se separa cele 3 oua, albusurile se bat spuma supa care adaugam praful de frisca..supa ce am terminat de batut albusurile, frecam galbenusurile cu zaharul.cand s-a topit zaharul adaugam mascarponele si continuam sa mestecam pana devine o crema omogena.

Se amesteca cu albusurile si se da la rece pentru o ora.



Se taie tortul in 4 foi subtiri supa care se pune in ordine uramatoare: prima foaie crema, a doua foaie crema, a treia foaie, ultima foaie o taiem in 4.punem crema pe a treia foaie dar cat tine ultima foaie taiata in 4 si continuam cu foaie crema foaie crema.

Dupa ce am terminat de pregatit tortul facem glazura.

amestecam intr-o craticioara cacaua cu putina apa si cu zaharul si dam la foc mic pana cand fierbe cu clocot...cand a fiert cu clocot po dam jos de pe foc si adaugam untul.

Punem glazura peste tort cat este calda ca dupa aceea se raceste si nu se mai poate intinde.

Se orneza dupa placere cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masinuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort masinuta

Tort masinuta

Se face un pandispan din ingrediente. Se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, se pune

7 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort masinuta

Tort masinuta

Separi albusurile de galbenusuri.Bati albusurile spuma,apoi adaugi zaharul si bati pina se intareste,apoi

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Frumoasa masinuta,sigur o sa-o fac si eu pentru nepotul meu.Felicitari*****

  • tandarica

    tandarica (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    multumesc pt feliciari

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Felicitari pentru noua ta masina.Arata tare dulce.

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Wow,ce dragut...Felicitari din toate punctele de vedere!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O masina dulce, felicitari!

    • tandarica

      tandarica (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      da...chiar este fericit sotul meu alaturi de mine...multumesc pentru compliment!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Foarte frumos! Fericit ar trebui sa fie sotul tau cu asa o gospodina!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Arata foarte bine... cred ca e si gustos...

    • tandarica

      tandarica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      este un volvo...i l-am facut cadou sotului... :))

    • tandarica

      tandarica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      da...am platit rovinieta... :))

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Tare dragut mai arata.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Aratã super!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Ce marca e?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte bun! Frumos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Frumoasa masinuta, felicitari !

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Super masina...dar am o intrebare...ati platit rovinieta??

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Tare dragut tortuletul!Felicitari!

    • tandarica

      tandarica (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      multumesc....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Super tortuletul tau...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 3 oua
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 3 linguri de zahar
  • glazura
  • cacao
  • zahar
  • unt

Raporteaza reteta

Retete
de tandarica
Tofri

Tofri

Preparam frisca la care adaugam o lingura sau doua de cacao dupa preferinta...depinde det de neagra

4 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort inimioara

Tort inimioara

Blatul se separa galbenusurile de albusuri...albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul..cand

15 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Torturi
Supita fara carne

Supita fara carne

Se curata morcovii si se taie pe jumatate.curatam ceapa si o spalam impreuna cu morcovii. Punem

18 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Supe de legume

mia (Chef de cuisine)

Frumoasa masinuta,sigur o sa-o fac si eu pentru nepotul meu.Felicitari*****

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuitii