autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Mateia

Autor: florentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
Blat:, -10 oua, -10 lg.zahar, -10 lg.faina, -1 praf de copt, -un praf de sare, , Crema:, -5 oua, -15 lg.zahar, -1 si 1/2 pachete de unt, -2-3 lg. cacao, , Sirop:, -250 g cafea tare, -2-3 lg. zahar, -1-2 fiole esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
1)Se bat albusurile spuma cu praful de sare,se adauga zaharul,galbenusurile si apoi faina in care s-a incorporat praful de copt.Din aceasta compozitie se fac 2 blaturi.Fiecare blat dupa ce s-a racit va fi taiat in 2,deci vor fi 4 blaturi.

2)Ouale si zaharul se pun la foc mic sa fiarba si se mesteca in continuu cu telul pana cand raman turturi pe tel cand se scoate din crema.Se adauga apoi cacaoa si untul taiat cubulete.Se lasa la racit(pana se raceste bine de tot,daca va grabiti o puteti da la frigider,in caz contrar poate fi lasata pana a doua zi sa se raceasca).Dupa ce s-a racit crema se mixeaza putin pentru a fi mai pufoasa.

3)Se prepara o cafea tare,cam 250 g in care se adauga zaharul si esenta de rom.
Reusita tortului consta in a fi foarte bine insiropate blaturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mateia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort inimioara cu crema de trufe

Tort inimioara cu crema de trufe

Eu am pregatit blatul intr-o forma de inimioara deci am redus toate ingredientele pe jumatate din

4 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

BLATUL: Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se îmbracă

46 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -10 oua
  • -10 lg.zahar
  • -10 lg.faina
  • -1 praf de copt
  • -un praf de sare
  • Crema:
  • -5 oua
  • -15 lg.zahar
  • -1 si 1/2 pachete de unt
  • -2-3 lg. cacao
  • Sirop:
  • -250 g cafea tare
  • -2-3 lg. zahar
  • -1-2 fiole esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata