Tort Mateia

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -10 oua
  • -10 lg.zahar
  • -10 lg.faina
  • -1 praf de copt
  • -un praf de sare
  • Crema:
  • -5 oua
  • -15 lg.zahar
  • -1 si 1/2 pachete de unt
  • -2-3 lg. cacao
  • Sirop:
  • -250 g cafea tare
  • -2-3 lg. zahar
  • -1-2 fiole esenta de rom

Mod de preparare

Mod de preparare:

1)Se bat albusurile spuma cu praful de sare,se adauga zaharul,galbenusurile si apoi faina in care s-a incorporat praful de copt.Din aceasta compozitie se fac 2 blaturi.Fiecare blat dupa ce s-a racit va fi taiat in 2,deci vor fi 4 blaturi.

2)Ouale si zaharul se pun la foc mic sa fiarba si se mesteca in continuu cu telul pana cand raman turturi pe tel cand se scoate din crema.Se adauga apoi cacaoa si untul taiat cubulete.Se lasa la racit(pana se raceste bine de tot,daca va grabiti o puteti da la frigider,in caz contrar poate fi lasata pana a doua zi sa se raceasca).Dupa ce s-a racit crema se mixeaza putin pentru a fi mai pufoasa.

3)Se prepara o cafea tare,cam 250 g in care se adauga zaharul si esenta de rom.

Reusita tortului consta in a fi foarte bine insiropate blaturile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise