autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Mateia

Autor: florentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
Blat:, -10 oua, -10 lg.zahar, -10 lg.faina, -1 praf de copt, -un praf de sare, , Crema:, -5 oua, -15 lg.zahar, -1 si 1/2 pachete de unt, -2-3 lg. cacao, , Sirop:, -250 g cafea tare, -2-3 lg. zahar, -1-2 fiole esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
1)Se bat albusurile spuma cu praful de sare,se adauga zaharul,galbenusurile si apoi faina in care s-a incorporat praful de copt.Din aceasta compozitie se fac 2 blaturi.Fiecare blat dupa ce s-a racit va fi taiat in 2,deci vor fi 4 blaturi.

2)Ouale si zaharul se pun la foc mic sa fiarba si se mesteca in continuu cu telul pana cand raman turturi pe tel cand se scoate din crema.Se adauga apoi cacaoa si untul taiat cubulete.Se lasa la racit(pana se raceste bine de tot,daca va grabiti o puteti da la frigider,in caz contrar poate fi lasata pana a doua zi sa se raceasca).Dupa ce s-a racit crema se mixeaza putin pentru a fi mai pufoasa.

3)Se prepara o cafea tare,cam 250 g in care se adauga zaharul si esenta de rom.
Reusita tortului consta in a fi foarte bine insiropate blaturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mateia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Melba cu piersici

Melba cu piersici

Pentru pregatirea compotului de piersici- Se spala piersicile ,se taie felii si se pun la fiert

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Prajitura China

Prajitura China

Foile Amestecul din nuca, zahar, unt, faina 1 Se amesteca intr-un vas nucile macinate cu untul,

21 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -10 oua
  • -10 lg.zahar
  • -10 lg.faina
  • -1 praf de copt
  • -un praf de sare
  • Crema:
  • -5 oua
  • -15 lg.zahar
  • -1 si 1/2 pachete de unt
  • -2-3 lg. cacao
  • Sirop:
  • -250 g cafea tare
  • -2-3 lg. zahar
  • -1-2 fiole esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
tort cu crema de vanilie si frisca