autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Mateia

Autor: florentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
Blat:, -10 oua, -10 lg.zahar, -10 lg.faina, -1 praf de copt, -un praf de sare, , Crema:, -5 oua, -15 lg.zahar, -1 si 1/2 pachete de unt, -2-3 lg. cacao, , Sirop:, -250 g cafea tare, -2-3 lg. zahar, -1-2 fiole esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
1)Se bat albusurile spuma cu praful de sare,se adauga zaharul,galbenusurile si apoi faina in care s-a incorporat praful de copt.Din aceasta compozitie se fac 2 blaturi.Fiecare blat dupa ce s-a racit va fi taiat in 2,deci vor fi 4 blaturi.

2)Ouale si zaharul se pun la foc mic sa fiarba si se mesteca in continuu cu telul pana cand raman turturi pe tel cand se scoate din crema.Se adauga apoi cacaoa si untul taiat cubulete.Se lasa la racit(pana se raceste bine de tot,daca va grabiti o puteti da la frigider,in caz contrar poate fi lasata pana a doua zi sa se raceasca).Dupa ce s-a racit crema se mixeaza putin pentru a fi mai pufoasa.

3)Se prepara o cafea tare,cam 250 g in care se adauga zaharul si esenta de rom.
Reusita tortului consta in a fi foarte bine insiropate blaturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mateia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Chec cu zmeura, ciocolata si caramel

Chec cu zmeura, ciocolata si caramel

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita. Intr-un

4 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort cu nuca si ciocolata

Tort cu nuca si ciocolata

Pentru aluat am batut albusurile cu un strop de sare si 5 linguri de zahar; Separat am frecat galbenusurile

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -10 oua
  • -10 lg.zahar
  • -10 lg.faina
  • -1 praf de copt
  • -un praf de sare
  • Crema:
  • -5 oua
  • -15 lg.zahar
  • -1 si 1/2 pachete de unt
  • -2-3 lg. cacao
  • Sirop:
  • -250 g cafea tare
  • -2-3 lg. zahar
  • -1-2 fiole esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort deliciu de ciocolata si frisca