autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort Medovik cu buburuza

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Blat:, * 2 oua, * 100 g zahar, * 2 linguri miere, * 30 g unt, * 1 lingurita rasa bicarbonat, * 250 g faina (cat cuprinde aluatul), * Crema:, * 600-700 ml smantana fermentata (acrisoara), * 50 g zahar, * vanilie, * Pentru buburuza:, * 2 galbenusuri, * 150 g zahar, * 50 ml lapte, * 150 g branza Almette, * 200 ml frisca lichida, * 10 g gelatina, * 30 g cacao, * Pentru decor:, * frisca, * nuca de cocos colorata

Dificultate: Medie Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:

Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea si se pune la bain-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in volum.

Intr-un vas se pune faina, se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina. Eu am folosit masina de paine. :D

Aluatul se imparte in 5 parti egale, care se tin acoperite cu folie, sa nu se usuce. Din fiecare bucata de aluat se intinde o foaie subtire, cit e posibil de subtire, sa se vada masa. Se presara faina dedesubt, sa nu se lipeasca sau se intinde direct pe fundul tavii.

Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), efectiv cateva minute, 2-3 minute, cat sa devina foaia auriu-maronie. Atentie, se ard foarte usor. Dupa ce se racesc, devin crocante.

Pentru crema, se bate smantana cu zaharul pana incepe sa se ingroase.

Asamblare:

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se aseaza foile pe rand si se ung cu crema din belsug. Se acopera si se da tava la frigider, pentru cateva ore. Nu se apasa cu nimic.

Buburuza:

Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget). Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem crema de branza mixata cu restul de zahar peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. Incorporam si frisca batuta.

Pregatim 2 castroane,unul mai mic si unul mai mare si le tapetam cu folie alimentara. In crema ce va intra in castronul mic incorporam cacaoa. Dam la congelator pentru 15-20 minute, pana se intareste putin.

Castronul mare il ungem cu un strat generos de crema. Punem in mijloc botul :) de crema cu cacao, acoperim cu restul de crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste complet.

Se orneaza dupa pricepere si indemanare. :)))

* Foile se pot decupa si imediat dupa copt, cat sunt inca moi
* Aluatul se intinde mai usor cand e cald, de aceea e bine sa se incalzeasca putin la microunde (10 sec)
* Pentru crema merge si smantana dulce de frisca, dar cu cea clasica foile se inmoaie mai bine
* In crema se pot adauga nuci si/sau alune
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Medovik cu buburuza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri fragede cu levantica

Fursecuri fragede cu levantica

Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu zahar. Se adauga ouale si sarea. Adaugam faina amestecata

6 voturi    9 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu frisca si biscuiti

Prajitura cu frisca si biscuiti

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu

22 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Simpatic tort!

Dificultate

Medie

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 2 oua
  • * 100 g zahar
  • * 2 linguri miere
  • * 30 g unt
  • * 1 lingurita rasa bicarbonat
  • * 250 g faina (cat cuprinde aluatul)
  • * Crema:
  • * 600-700 ml smantana fermentata (acrisoara)
  • * 50 g zahar
  • * vanilie
  • * Pentru buburuza:
  • * 2 galbenusuri
  • * 150 g zahar
  • * 50 ml lapte
  • * 150 g branza Almette
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 10 g gelatina
  • * 30 g cacao
  • * Pentru decor:
  • * frisca
  • * nuca de cocos colorata

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

58 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Alexandrina

Alexandrina (Chef de cuisine)

Simpatic tort!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars, coapta in dovleac