autor:

My Fancy Cake

» » Torturi

Tort Medovnik

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Cehia


    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Specific:  

Cehia


Reteta postata pe: 05 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru blat: 150 gr miere, 200 gr zahar, 4 oua, 100 gr unt, 2 lingurite bicarbonat, 700 - 750 gr faina, 2 linguri smantana, un praf de sare, , Pentru crema: 400 gr unt cu 80% grasime, 1 cutie lapte condensat (375 gr), 400 gr frisca, , Pentru decor: 50 gr nuci prajite

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

54 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa fiarba. Cand ouale cu zaharul incep sa se incalzeasca turnam amestecul de miere si unt.

Amestecam cu un tel, pana cand amaestecul ajunge de consistenta unei smantani groase. Apoi il lasam 10 minute la racit.

Intr-un bol amestecam faina cu bicarbonatul si cu sarea. In crema de miere adaugam smantana, apoi faina. Nu puneti de la inceput toata faina. Eu am pus cam 600 de grame si am mai aduagt dupa aceea. Turnam compozitia de oua (atentie este inca fierbinte) si amestecam usor cu o lingura. Apoi puntem incepe sa framantam cu mana.

Daca aluatul este lipicios mai adaugam faina. In final vom obtine un aluat care va fi foarte usor lipicios. Lasam aluatul la frigider 1 ora.

Rupem bucatele de aluat, pe care le intindem pe masa infainata. Ca sa nu se lipeasca de sucitor vom pudra faina si pe partea de sus a foii. Grosimea foii este asemantoarea cu grosimea unei clatite. Nu le faceti mai grose pentru ca vor creste la copt!

Transferam foaia pe fundul unei tavi de copt (infainata si aceasta), apoi cu ajutorul unei baze rotunde de tort vom decupa o foaie cu diametrul de 24 cm. Intepam foaia si o coacem 5 minute. Foile vor avea o usoara tenta maronie.

Cat timp se coc foile aluatul se pastreaza la frigider. Resturile se vor pastra separat.

Mie mi-au iesit 11 foi, iar din resturi am intins 2 foi de aproximativ 38x24 cm, pe care le-am sfaramat pentru decor.
Pentru crema: se mixeaza spuma 400 gr unt la temperatura camerei. Se adauga usor, lingura cu lingura o cutie de lapte condensat. Iar la final se incorporeaza frisca batuta spuma. Frisca se va incorpora usor amestecand cu o lingura.

Crema se distribuie pe cele 11 foi, pastrand o parte din crema si pentru margini.

Se unge fiecare foaie si se formeaza tortul. Se lasa la rece 1 ora cu o greutate peste foi, apoi se imbraca in crema.
Se face un pesmet din cele 2 foi si se amesteca cu nuci prajite tocate marunt. Cu acest mix vom imbraca tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Medovnik" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE CAPSUNI

TORT DE CAPSUNI

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apa minerala pana se obtine o spuma, adaugam faina treptat,incorporam

38 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata cu fructe

Tort de ciocolata cu fructe

Blatul se prepara dupa reteta de pandispan. Crema se prepara simplu: ciocolata se topeste la

2 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    preda nina , 11 mai 2014

    de ce e crema usor maronie?

  • Fara foto

    Hilde Natu , 28 ianuarie 2014

    mie mi s-a taiat crema cand am amestecat untul cu laptele condensat si frisca......

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

    minunat...

    • My Fancy Cake

      My Fancy Cake (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Buna Dan Ai dreptate, a fost o omisiune pe care am corectat-o. Multumesc

    • Fara foto

      Dan , 11 noiembrie 2013

      Smantana e trecută la ingrediente pentru blat, dar la modul de preparare nu spune unde se pune

    • Fara foto

      Lumi Nick , 09 noiembrie 2013

      interesanta crema.. fac aceleasi foi cu miere, dar le umplu cu smantana groasa, fara strop de zer peste care se presara nuci prajite si usor sfaramate (pe fiecare foaie un strat de 3-5 cm smantana si um pumn de nuci sfaramate)

    • jules81

      jules81 (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Ce minunatie de tort!

    • Fara foto

      Luminita Ticolea , 17 octombrie 2013

      Pare foarte bun

    • Fara foto

      Andreea Popa , 08 octombrie 2013

      daca se incalzeste mierea pana la fierbere aceasta devine toxica. E obligatoriu sa fiarba impreuna cu untul sau se poate doar incalzi la baie de aburi?

    • Fara foto

      Doina Simu , 08 octombrie 2013

      e f. buna, imi place

    • Fara foto

      Laura , 15 iunie 2013

      Lapte condensat are la Lidl.

    • Fara foto

      Moise Anca , 14 iunie 2013

      de unde cumperi lapte condensat?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2012

      Destul de migalos, dar cu siguranta gustos! Felicitari!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2012

      Din ceea ce ai scris trebuie sa fie un deliciu. E un pic de muncit la el, dar cred ca merita tot efortul depus.

    • crelsah18

      crelsah18 (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2012

      Delicioasa*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2012

      Foarte apetisanta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

54 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 150 gr miere
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 700 - 750 gr faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • Pentru crema: 400 gr unt cu 80% grasime
  • 1 cutie lapte condensat (375 gr)
  • 400 gr frisca
  • Pentru decor: 50 gr nuci prajite

Raporteaza reteta

Retete
de My Fancy Cake
Salata Couscous

Salata Couscous

Punem la fiert apa amestecata cu vegeta si cu 1 lingura ulei de masline. In momentul in care fierbe

11 voturi    6 comentarii
15 min
Salate reci
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

preda nina

de ce e crema usor maronie?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat