autor:

Eileen

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort meringue cu ciocolata si capsune

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
125g faina, 25g cacao, O lingurita jumatate de praf de copt, 100g unt moale, 300g zahar pudra, 4 oua, 2 lingurite esenta vanilie, 4 linguri lapte, 25g fulgi de migdale, ................................., 200g frisca, 200g mascarpone, 3 linguri zahar pudra, 200g capsune, 4 capsune de decor, 50g ciocolata, 3 lingurite unt, 20ml lapte, ............................., 4 portocale, O lamaie, Zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200grade. Amestecati untul cu 100g zahar pana rezulta o compozitie cremoasa. Separati ouale si bateti galbenusurile in compozitia de unt. Adaugati faina, cacaoa si praful de copt usor, esenta de vanilie si laptele. Impartiti coca in doua.
Bateti bine albusurile cu 200g zahar pana devine o crema batoasa. Intr-o tava unsa cu unt si faina, puneti jumatate din coca iar deasupra jumatate din albusuri. Presarati o parte din fulgii de migdale. Dati la copt pentru 30-35 de minute pana albusurile devin aurii-maro. Repetati procedura cu restul de coca.
Bateti frisca cu zaharul. Adaugati mascarpone si formati o crema fina.
Insiropati blaturile de cacao cu sirop format din zeama de la portocale, lamaie amestecate cu zahar dupa gust.
Asezati primul blat cu bezeaua jos, puneti crema de frisca, capsuni felii, apoi celalalt blat cu bezeaua in sus. Decorati dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort meringue cu ciocolata si capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fantezie

Tort fantezie

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu apa rece si un praf

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort rapid de ciocolata - ENY -

Tort rapid de ciocolata - ENY -

Mod de preparare: Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul

21 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vărzar_Iuliana

    Vărzar_Iuliana (Chef de cuisine) , 11 martie 2013

    Arată într-un mare fel !!! Cred că e foarte delicios, am să-l încerc și eu cu siguranță! 5* Superb! Felicitările mele!!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Waaaw...da ce bine arata..

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 125g faina
  • 25g cacao
  • O lingurita jumatate de praf de copt
  • 100g unt moale
  • 300g zahar pudra
  • 4 oua
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 4 linguri lapte
  • 25g fulgi de migdale
  • .................................
  • 200g frisca
  • 200g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200g capsune
  • 4 capsune de decor
  • 50g ciocolata
  • 3 lingurite unt
  • 20ml lapte
  • .............................
  • 4 portocale
  • O lamaie
  • Zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Vărzar_Iuliana (Chef de cuisine)

Arată într-un mare fel !!! Cred că e foarte delicios, am să-l încerc și eu cu siguranță! 5* Superb! Felicitările mele!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de lamaie