Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile pe rand, apoi uleiul amestecat cu apa, incetul cu incetul amestecand mereu. La final adaugam faina cu praful de copt si omogenizam totul cu o paleta. Jumatate din compozitie ramane galbena, iar in jumatate adaugam cacaua si amestecam.
Tapetam doua tavi de chec, cu hartie de copt, punem fiecare aluat in cate o tava si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45' (testam cu un bat de frigarue). Apoi lasam blaturile la racit.
Intre timp, preparam budinca, conform instructiunilor de pe plic si pana se raceste, frecam untul cu zaharul, pana devine spuma. Cand budinca este rece, adaugam rand pe rand cate o lingura de budinca in crema de unt, mixand incontinuu, pana o incorporam pe toata.
Blaturile racite, le taiem in felii egale ca si grosime.
Pe un platou lung ( vezi foto) incepem asamblarea tortului. Punem cate o lingura de crema pe fiecare felie pe rand si le lipim una de alta, cate una maro si cate una galbena pana le terminam. Vom optine tortul care va avea lungimea total de 1m, de aici si numele.
Din ingredientele de mai sus, pregatim glazura pe care o intindem cu ajutorul unui cutit, pe toata suprafata tortului.
Dam tortul la rece pentru cel putin 3h,inainte de portionare.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii