autor:

Lia Maria

» » Torturi

Tort Metru

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Ingrediente
Blat, 6 oua, 350g zahar, 300ml ulei, 300ml apa rece, 1 praf de copt, 400g faina, 50g cacao, Crema, 400g unt, 400g zahar, 750g lapte, 2 budinci de vanilie, Glazura, 400g zahar pudra, 6 linguri cacao, 2 linguri ulei, 6 linguri apa fierbinte

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

54 voturi

Mod de preparare

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile pe rand, apoi uleiul amestecat cu apa, incetul cu incetul amestecand mereu. La final adaugam faina cu praful de copt si omogenizam totul cu o paleta. Jumatate din compozitie ramane galbena, iar in jumatate adaugam cacaua si amestecam.
Tapetam doua tavi de chec, cu hartie de copt, punem fiecare aluat in cate o tava si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45' (testam cu un bat de frigarue). Apoi lasam blaturile la racit.
Intre timp, preparam budinca, conform instructiunilor de pe plic si pana se raceste, frecam untul cu zaharul, pana devine spuma. Cand budinca este rece, adaugam rand pe rand cate o lingura de budinca in crema de unt, mixand incontinuu, pana o incorporam pe toata.
Blaturile racite, le taiem in felii egale ca si grosime.
Pe un platou lung ( vezi foto) incepem asamblarea tortului. Punem cate o lingura de crema pe fiecare felie pe rand si le lipim una de alta, cate una maro si cate una galbena pana le terminam. Vom optine tortul care va avea lungimea total de 1m, de aici si numele.
Din ingredientele de mai sus, pregatim glazura pe care o intindem cu ajutorul unui cutit, pe toata suprafata tortului.
Dam tortul la rece pentru cel putin 3h,inainte de portionare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Metru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 40 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Malanca , 08 februarie 2015

    Nu adăugați esențe. Îi stricați gustul.

  • Fara foto

    Mihaela Malanca , 08 februarie 2015

    Maria Zamfira Bungardean Într-un ceaun se caramelizează 10 linguri de zahăr. Separat se amestecă 5 linguri de făină cu 500 ml lapte rece, apoi se strecoară pentru a nu rămâne cu cocoloașe. Când zahărul este caramelizat (maroniu) se toarnă laptele cu făina și se mestecă continuu cu telul pentru a nu se prinde de ceaun. Se menține pe foc până face bulbuci. Se adaugă un pachet de unt sau margarină și se încorporează și acesta. Crema obținută se folosește după ce s-a răcorit puțin.

  • Fara foto

    Maria Zamfira Bungardean , 24 ianuarie 2015

    Mi-ar place sa stiu si eu reteta la crema asa cum o face doamna Mihaela Malanca.

    • Fara foto

      Cris , 01 noiembrie 2014

      Feliile sunt perfect taiate...ai folosit un feliator?

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 01 noiembrie 2014

      Mie, din 2 checuri tot 2 rezulta dupa ansamblare . Nu fac tren. Multumesc ca mi-ati adus aminte de aceasta prajitura . O uitasem . Eu fac crema ca si d-na Mihaela Malanca. f buna

    • Fara foto

      ghita (neciobanul) :)) , 01 noiembrie 2014

      asta e tort de iarna! vara unde gasesti un frigider de 1metru sa-l dai la rece??????

    • Fara foto

      Dragomir Maria , 04 aprilie 2014

      foarte bun eu am incercat si in forma rotunda si a iesit un tort minunat

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 martie 2014

      Vasi Munteanu,cantitatea de zahar este egala cu cantitatea de unt. Multumesc !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 martie 2014

      Alina Gogosanu, crema este una singura, alb-galbue, de vanilie. Blat-urile sunt doua: simplu si cu cacao.

    • Fara foto

      Alina Gogosanu , 24 martie 2014

      crema era de 2 feluri,maro si alba

    • Fara foto

      Gaby Si Carmen Gavril , 24 martie 2014

      Nu adăugați esențe. Îi stricați gustul.

    • Fara foto

      Vasi Munteanu , 14 februarie 2014

      cat zahar pun la crema?

    • Fara foto

      Petruta Stanescu , 12 februarie 2014

      arata f. bine

    • Fara foto

      Niculina Dobre , 08 decembrie 2013

      eu fac crema asa dar pun portocala si lamaie,este foarte buna si racoritoare!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Mult spor si pofta va doresc tuturor celor care doriti sa-l preparati !

    • Fara foto

      nicoleta , 16 noiembrie 2013

      deabea astept sa/l pregatesc pentru ca arata foarte bine

    • Fara foto

      lili , 14 noiembrie 2013

      foarte bun.l.am facut,numai ca eu insiropez feliile.asa imi place mai mult.merita incercat

    • Mariana_Moldovan

      Mariana_Moldovan (Bucatar) , 14 noiembrie 2013

      Este superb buna ,am facut-o si eu!

    • Fara foto

      mirela kollarik , 13 noiembrie 2013

      incercati sa alternati budinci diferite(ciocolata si vanilie,sau vanilie si capsuni,ciocolata si capsuni )arata deosebit si gustul este la fel...minunat!

    • Fara foto

      nikki (Maestru bucatar) , 22 octombrie 2013

      Eu stiu aceasta prajitura sub denumirea de coasta de caprioara.

    • Fara foto

      mihaela , 21 octombrie 2013

      Dar de ce trebuie sa ne complicam mereu viata? cum fac sa pastrez un tort "1 metru" intr-un frigider normal?

    • Fara foto

      Carmen Mirica , 21 octombrie 2013

      Nu adăugați esențe. Îi stricați gustul.

    • Fara foto

      Otilia Cuceanu , 20 octombrie 2013

      Nu adăugați esențe. Îi stricați gustul.

    • Fara foto

      Otilia Cuceanu , 20 octombrie 2013

      Nu adăugați esențe. Îi stricați gustul.

    • Fara foto

      Mihaela Malanca , 20 octombrie 2013

      Eu folosesc o cremă fiartă, foarte gustoasă (zahăr caramelizat stins cu lapte+făină în care se adaugă unt)

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

      super bunnnn!!!

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 27 septembrie 2013

      Da, se taie pe diagonala, ca asa se vad toate culorile, foarte bun, il faceam inca de pe vremea lui Ceausescu

    • Fara foto

      Jacota Rodica , 26 septembrie 2013

      Nu adăugați esențe. Îi stricați gustul.

    • Fara foto

      Delya CreativeMami , 26 septembrie 2013

      mmm

    • Fara foto

      Doina Patentașu , 26 septembrie 2013

      Il fac si eu dar cu budinca roz (capsuni sau zmeura).De mentionat ca la portionare se taie pe diagonala in asa fel ca in sectiune vor rezulta fasii vericale colorate.Este f.aspectos si bun in acelasi timp.

    • Fara foto

      cristina , 26 septembrie 2013

      pentru crema cat zahar?

    • Fara foto

      Daniela Caplescu , 26 septembrie 2013

      Este foarte bun!!!!!!! Am reteta de foarte multi ani, dar nu am mai facut-o de mult

    • Fara foto

      Ana Maria , 26 septembrie 2013

      arata bestial vreau si eu

    • Eugénia (Mihai ) DELAD

      Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

      Am sa ...comit si eu tortuletul tau. Nu stiu cand, pentru ca am o gramada de ...inventii de facut, dar am sa il fac si eu. Am luat deja 15 cm din metrul tau de tort! Sper ca nu te superi!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Lia draga arata demential.Felicitari pentru idee.Am sa-l fac prin aprilie la ziua cumatrului meu si te v-oi anunta.Bestial, felicitari.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      yami yami... Felicitari!

    • SCUMPU CRISTINA

      SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      arata super si cred ca-i foarte bun................

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2010

      Ce misto este tortul asta !Trebuie neaparat incercat dar cand incep copii scoala sa am timp sa ma joc cu el.*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2010

      Foarte fin si de efect!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

      Aveam si eu o reţetă de tort la metru, nu mai ştiu cum era, dar al tău e super! Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

54 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 350g zahar
  • 300ml ulei
  • 300ml apa rece
  • 1 praf de copt
  • 400g faina
  • 50g cacao
  • Crema
  • 400g unt
  • 400g zahar
  • 750g lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • Glazura
  • 400g zahar pudra
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Cris

Feliile sunt perfect taiate...ai folosit un feliator?

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort tiramisu