autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Mihaela

Autor: mihaela manolea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela manolea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2008

Ingrediente
blat: 6 oua, 6ling.zahar, un varf lingurita bicarbonat, zeama de lamaie, 6ling ulei, 7ling de faina, 200 gr nuca macinata, , crema: 1 margarina, o budinca de ciocolata, 250ml lapte, 5 ling zahar, un plic de frisca praf, ciocolata finetti 1 borcan, jeleuri de culori diferite

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca bine cu cele 6 ling de ulei in acelasi sens, se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si se pune putin cate putin la albusurile batute spuma, se pune si nuca cu o paleta, se pune faina si se amesteca de jos in sus pana se omogenizeaza.

Se da la cuptor cam 45 de min. Dupa ce s-a racit, se taie in 3. Pt crema se pune laptele la fiert cu zaharul, intre timp budinca se amesteca cu un pic de lapte rece si se pune pe foc la restul de lapte. Dupa racire se freaca margarina cu mixerul si se adauga budinca. Se umplu cele 3 foi.(foile se pot insiropa cu un pic de apa zahar si esenta de rom).

Se bate frisca cu lapte (de preferat frisca lichida) si se pune deasupra pe tort. Se orneaza cu jeleuri.(ciocolata rasa... bombonele colorate etc)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mihaela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema  fiarta pe aburi

Tort cu crema fiarta pe aburi

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min

28 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
chec cu crema

chec cu crema

COMPOZITIA : se pun intr-un castron inalt albusul,galbenusul impreuna cu zaharul,se amesteca cu mixerul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • blat: 6 oua
  • 6ling.zahar
  • un varf lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 6ling ulei
  • 7ling de faina
  • 200 gr nuca macinata
  • crema: 1 margarina
  • o budinca de ciocolata
  • 250ml lapte
  • 5 ling zahar
  • un plic de frisca praf
  • ciocolata finetti 1 borcan
  • jeleuri de culori diferite

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela manolea
Biscuiti de Craciun

Biscuiti de Craciun

Se amesteca zaharul cu margarina pana se topeste, se adauga galbenusurie, esenta de rom, coaja de

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu crema de dovleac copt