Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca bine cu cele 6 ling de ulei in acelasi sens, se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si se pune putin cate putin la albusurile batute spuma, se pune si nuca cu o paleta, se pune faina si se amesteca de jos in sus pana se omogenizeaza.
Se da la cuptor cam 45 de min. Dupa ce s-a racit, se taie in 3. Pt crema se pune laptele la fiert cu zaharul, intre timp budinca se amesteca cu un pic de lapte rece si se pune pe foc la restul de lapte. Dupa racire se freaca margarina cu mixerul si se adauga budinca. Se umplu cele 3 foi.(foile se pot insiropa cu un pic de apa zahar si esenta de rom).
Se bate frisca cu lapte (de preferat frisca lichida) si se pune deasupra pe tort. Se orneaza cu jeleuri.(ciocolata rasa... bombonele colorate etc)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii