autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Mihaela

Autor: mihaela manolea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela manolea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2008

Ingrediente
blat: 6 oua, 6ling.zahar, un varf lingurita bicarbonat, zeama de lamaie, 6ling ulei, 7ling de faina, 200 gr nuca macinata, , crema: 1 margarina, o budinca de ciocolata, 250ml lapte, 5 ling zahar, un plic de frisca praf, ciocolata finetti 1 borcan, jeleuri de culori diferite

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca bine cu cele 6 ling de ulei in acelasi sens, se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si se pune putin cate putin la albusurile batute spuma, se pune si nuca cu o paleta, se pune faina si se amesteca de jos in sus pana se omogenizeaza.

Se da la cuptor cam 45 de min. Dupa ce s-a racit, se taie in 3. Pt crema se pune laptele la fiert cu zaharul, intre timp budinca se amesteca cu un pic de lapte rece si se pune pe foc la restul de lapte. Dupa racire se freaca margarina cu mixerul si se adauga budinca. Se umplu cele 3 foi.(foile se pot insiropa cu un pic de apa zahar si esenta de rom).

Se bate frisca cu lapte (de preferat frisca lichida) si se pune deasupra pe tort. Se orneaza cu jeleuri.(ciocolata rasa... bombonele colorate etc)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mihaela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Belobreasca

Belobreasca

Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea). CREMA: -10

19 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

53 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • blat: 6 oua
  • 6ling.zahar
  • un varf lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 6ling ulei
  • 7ling de faina
  • 200 gr nuca macinata
  • crema: 1 margarina
  • o budinca de ciocolata
  • 250ml lapte
  • 5 ling zahar
  • un plic de frisca praf
  • ciocolata finetti 1 borcan
  • jeleuri de culori diferite

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela manolea
Biscuiti de Craciun

Biscuiti de Craciun

Se amesteca zaharul cu margarina pana se topeste, se adauga galbenusurie, esenta de rom, coaja de

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de vanilie si fructe