autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Mihaela

Autor: mihaela manolea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela manolea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2008

Ingrediente
blat: 6 oua, 6ling.zahar, un varf lingurita bicarbonat, zeama de lamaie, 6ling ulei, 7ling de faina, 200 gr nuca macinata, , crema: 1 margarina, o budinca de ciocolata, 250ml lapte, 5 ling zahar, un plic de frisca praf, ciocolata finetti 1 borcan, jeleuri de culori diferite

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca bine cu cele 6 ling de ulei in acelasi sens, se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si se pune putin cate putin la albusurile batute spuma, se pune si nuca cu o paleta, se pune faina si se amesteca de jos in sus pana se omogenizeaza.

Se da la cuptor cam 45 de min. Dupa ce s-a racit, se taie in 3. Pt crema se pune laptele la fiert cu zaharul, intre timp budinca se amesteca cu un pic de lapte rece si se pune pe foc la restul de lapte. Dupa racire se freaca margarina cu mixerul si se adauga budinca. Se umplu cele 3 foi.(foile se pot insiropa cu un pic de apa zahar si esenta de rom).

Se bate frisca cu lapte (de preferat frisca lichida) si se pune deasupra pe tort. Se orneaza cu jeleuri.(ciocolata rasa... bombonele colorate etc)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mihaela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort pufos cu crema si dulceata de caise

Tort pufos cu crema si dulceata de caise

amestecam ouale intregi cu putina sare fina,adaugam zaharul,mixam totul bine,incorporam iaurtul,uleiul

8 voturi    10 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • blat: 6 oua
  • 6ling.zahar
  • un varf lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 6ling ulei
  • 7ling de faina
  • 200 gr nuca macinata
  • crema: 1 margarina
  • o budinca de ciocolata
  • 250ml lapte
  • 5 ling zahar
  • un plic de frisca praf
  • ciocolata finetti 1 borcan
  • jeleuri de culori diferite

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela manolea
Biscuiti de Craciun

Biscuiti de Craciun

Se amesteca zaharul cu margarina pana se topeste, se adauga galbenusurie, esenta de rom, coaja de

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort lapte de pasare cu cacao