Se bat 8 albusuri spuma cu 1/2 kg. de zahar, intocmai ca pentru bezele. Cu ajutorul cornetului se toarna 6-7 cercuri, de aceeasi marime, adica de vreo 22 cm, diametru, si cu un gol la mijloc, pe tavi unse cu unt, si presarate cu faina. Pentru usurinta, ca sa iasa cercurile de aceiasi marime, se insemneaza dinainte pe faina din tava cercurile cu ajutorul unui capac. Se coc la cuptor, la foc moale. Se aseaza cerucrile unele peste altele, lipindu-le intre ele cu spuma de albus. Se indreapta marginile, cu un cutit, se imbraca in albus si se fac prin prejur garnituri tot de albus, turnate cu un cornet mai fin. Se da iarasi la cuptor, sa se usuce cu incetul la foc cat se poate de moale. Golul din mijloc se umple cu frisca batuta amestecata cu zmeura, fragi, capsuni, castane zaharisite.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii