Blatul:
Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile si amestecam cu miscari de jos in sus .La final adaugam faina amestecata cu drojdia.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Amestecam galbenusurile cu esenta de vanilie ,amidonul si un pic de lapte.Laptele ramas il punem la fiert.Cand incepe sa dea in clocot adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam bine pana cand se ingrosa.Luam de pe foc si adaugam zaharul. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma .
Cand blatul sa racit taiem cat mai subtire partea superioara a blatului.Scobim blatul obtinand o aduncitura in care turnam crema obtinuta.Intindem si pe marginea tortului un strat subtire de crema.
Presaram deasupra miezul de blat taiat marunt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii