autor:

Angy_Borzasi

» » Torturi

Tort Mimoza

Autor: Angy_Borzasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angy_Borzasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 martie 2013

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 linguri de zahar, 8 linguri de faina alba, 1 plic de drojdie pt.dulciuri, Crema:, 500 ml lapte, 2 galbenusuri, 50 g amidon, 3 linguri de zahar, 1 esenta de vanilie, 500 ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile si amestecam cu miscari de jos in sus .La final adaugam faina amestecata cu drojdia.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Amestecam galbenusurile cu esenta de vanilie ,amidonul si un pic de lapte.Laptele ramas il punem la fiert.Cand incepe sa dea in clocot adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam bine pana cand se ingrosa.Luam de pe foc si adaugam zaharul. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma .
Cand blatul sa racit taiem cat mai subtire partea superioara a blatului.Scobim blatul obtinand o aduncitura in care turnam crema obtinuta.Intindem si pe marginea tortului un strat subtire de crema.
Presaram deasupra miezul de blat taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mimoza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu morcovi si crema de branza

Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere cu biscuiti

Tort de mere cu biscuiti

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anca , 02 martie 2016

    Ce dimensiune are tava pt blat?

  • Fara foto

    Viorica Ilut , 29 aprilie 2014

    arata super

  • Angy_Borzasi

    Angy_Borzasi (Chef de cuisine) , 12 martie 2013

    Multumesc ma bucur ca va place

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 12 martie 2013

      Arata tare bine si cu siguranta e si gustos!

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 12 martie 2013

      Interesanta ideea de asamblare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50 g amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Angy_Borzasi
Rotoli de parizer si branza topita

Rotoli de parizer si branza topita

Luati o felie de parizer peste care se pune felia de branza topita (felia de parizer de preferinta

3 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort "Cuib cu oua"

Tort "Cuib cu oua"

Pentru inceput taiem marunt capsuni si ii amestecam cu 2 linguri de zahar ,ii punem intr-o strecuratoare

11 voturi    10 comentarii
2h
Torturi

anca

Ce dimensiune are tava pt blat?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Valentine