Tort Minion

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Minion

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 300 gr faina
  • 1 vrf bicarbonat sodiu
  • 1 canita lapte (150 - 200 ml)
  • 1 pliculet praf copt
  • 4 linguri cacao neagra
  • pentru crema
  • 400 ml smantana
  • 400 gr ciocolata cu menta
  • 400 gr mascarpone
  • zeama de compot visine pt insiropat
  • pasta de zahar

Mod de preparare

Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm.

Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam, adaugam bicarbonatul,laptele si amestecam. Adaugam restul de faina. Omogenizam.

Turnam compozitia in trei forme de copt. Va recomand aceasta varianta, intrucat blaturile vor creste tuguiate si avem nevoie sa dam forma rotunjita.

Coacem blaturile la foc mediu, timp de 40 -50 minute. Facem proba cu scobitoarea, daca iese curata, atunci blaturile sunt coapte si le putem scoate. Le lasam la racit pe un grilaj.

Pregatim o baie de aburi, punem smantana si ciocolata rupta in bucati si lasam sa se incalzeasca. Amestecam continuu pana compozitia devine omogena. Luam de pe baia de aburi si lasam sa se raceasca. Incorporam ulterior branza mascarpone. Aceasta compozitie de crema a reiesit accidental, insa este extrem de fina si de gustoasa. Puteti adauga o lingura de cacao in ea.

Blaturile racite se taie in cate doua straturi groase. Se insiropeaza fiecare strat cu zeama de compot. Se asaza cate un stra de crema peste fiecare blat, se alterneaza pana la ultimul strat. Se imbraca tortul in restul de crema si se da la rece pana a doua zi. este nevoie sa se inchege bine crema pe tort ca sa il sigileze astfel.

A doua zi, se imbraca in pasta de zahar, se decoreaza si se da din nou la rece pana in momentul servirii.

Este un tort aromat, satios, ciocolatos si a facut deliciul copiilor si al parintilor chiar, iar teroristului meu i-am citit fericirea pe chip si atunci am stiu ca imi incheiasem misiunea si cu succes si cu multa emotie :))))

TIPS-URI

1. puteti pregati un sirop in loc sa insiropati cu zeama de compot.

2. puteti adauga o lingura de cacao in crema.

3. asteptati sa se intareasca bine crema pe tort inainte de a-l imbraca in pasta de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor