Se fac 2 blaturi(fiecare blat din:8 oua ,o cana de zahar si 8 linguri de faina). Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile cu un praf de sare pina ce se intaresc. Adaugi cana de zahar si bati in continuare pina ce se topeste tot zaharul. In acest moment adaugi galbenusurile si amesteci foarte bine,pui si lingurile de faina si amesteci bine. Ungi cu putin ulei forma de tort si tapetezi cu putina faina.
Crema si frisca le pregatesti conform instructiunilor de pe plic.
Pentru crema de ciocolata: pui pe foc mic finetti si laptele si o torni calduta pe tort.
Asamblare: un blat il taiem in 3 si punem crema, iar deasupra nu punem crema pentru a putea face mai usor fata. Din cel de al doilea blat decupam urechile si fundita si procedam la fel ca la blatul mare.
Blaturile pot fi insiropate cu sirop din apa + compot de visine sau apa cu zahar si esente dupa gustul fiecaruia.
Solicita putina indeminare si atentie ce-i drept, dar pentru copil, merita!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii