Se fac 2 blaturi(fiecare blat din:8 oua ,o cana de zahar si 8 linguri de faina). Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile cu un praf de sare pina ce se intaresc. Adaugi cana de zahar si bati in continuare pina ce se topeste tot zaharul. In acest moment adaugi galbenusurile si amesteci foarte bine,pui si lingurile de faina si amesteci bine. Ungi cu putin ulei forma de tort si tapetezi cu putina faina.
Crema si frisca le pregatesti conform instructiunilor de pe plic.
Pentru crema de ciocolata: pui pe foc mic finetti si laptele si o torni calduta pe tort.
Asamblare: un blat il taiem in 3 si punem crema, iar deasupra nu punem crema pentru a putea face mai usor fata. Din cel de al doilea blat decupam urechile si fundita si procedam la fel ca la blatul mare.
Blaturile pot fi insiropate cu sirop din apa + compot de visine sau apa cu zahar si esente dupa gustul fiecaruia.
Solicita putina indeminare si atentie ce-i drept, dar pentru copil, merita!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii