autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT MINUNE

Autor: LOREDANA SCAFES (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LOREDANA SCAFES (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2008

Ingrediente
PENTRU BLAT:300 g zahar, 4 galbenusuri,10 linguri apa,200 g faina, 100 g nuci coapte si trecute prin masina, 4 albusuri batute spuma, 1praf de copt, 1 lingurita zeama de lamaie, lingurita rom, vanilie, PENTRU CREMA:50 g cacao,4 lingurite esenta de cafea,320 g zahar,200 g unt, g margarina,4 galbenusuri,200 g nuci trecute prin masina,2 lingurite esenta de migdale ,1 lingurita esenta de rom,1 lingurita coaja rasa de lamaie,100 g ciocolata, virf de cutit de sare, PENTRU INSIROPAT BLATUL: 1 conserva mica de compot de ananas,2 lingurite zeama de lamaie,300 g zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de apa,amestecand continuu praful de copt stins cu zeama de lamaie si vanilia.Se lasa un sfert de ora sa se odihnesca,apoi se adauga faina,nucile date prin masina si albusurile batute spuma tare.Se coace in forma unsa cu unt si tapetata cu faina,la foc potrivit.
Pentru prepararea cremei, cacaua se amesteca cu 100 g zahar se freaca ca sa se omogenizeze, se adauga cafeaua si 100 ml apa.Se pune la fiert la foc slab.Se amesteca pina se ingroasa.Separat se freaca energic untul cu margarina ,galbenusurile si zaharul.Se adauga nucile si siropulde cafea cu cacao,dupa ce s-a racit,pus putin cate putin, sarea,esenta de migdale,romul, coaja rasa de lamaie,ciocolata rasa si topita cu trei linguri apa la cuptor.
Pentru prepararea siropului se strecoara conserva de ananas si din suc si zahar se leaga un sirop ca pentru dulceata.Se adauga zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca.Ananasul se taie felii foarte fine.Dupa ce blatul s-a copt si racit se taie in trei foi care se insiropeaza cu siropul de ananas. Foile se unesc cu un strat gros de crema si se decoreaza dupa gust. Daca ouale sint bine batute se obtine un tort foarte mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT MINUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Red velvet cake

Red velvet cake

Incalzim cuptorul la 180 gr C. Tapetam cu hartie de copt o tava cu peretii detasabili cu diametru

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Metru

Tort Metru

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile

54 voturi    40 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • PENTRU BLAT:300 g zahar
  • 4 galbenusuri,10 linguri apa,200 g faina
  • 100 g nuci coapte si trecute prin masina
  • 4 albusuri batute spuma
  • 1praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • lingurita rom
  • vanilie
  • PENTRU CREMA:50 g cacao,4 lingurite esenta de cafea,320 g zahar,200 g unt, g margarina,4 galbenusuri,200 g nuci trecute prin masina,2 lingurite esenta de migdale ,1 lingurita esenta de rom,1 lingurita coaja rasa de lamaie,100 g ciocolata, virf de cutit de sare
  • PENTRU INSIROPAT BLATUL: 1 conserva mica de compot de ananas,2 lingurite zeama de lamaie,300 g zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Banana Cheesecake