Zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de apa,amestecand continuu praful de copt stins cu zeama de lamaie si vanilia.Se lasa un sfert de ora sa se odihnesca,apoi se adauga faina,nucile date prin masina si albusurile batute spuma tare.Se coace in forma unsa cu unt si tapetata cu faina,la foc potrivit.
Pentru prepararea cremei, cacaua se amesteca cu 100 g zahar se freaca ca sa se omogenizeze, se adauga cafeaua si 100 ml apa.Se pune la fiert la foc slab.Se amesteca pina se ingroasa.Separat se freaca energic untul cu margarina ,galbenusurile si zaharul.Se adauga nucile si siropulde cafea cu cacao,dupa ce s-a racit,pus putin cate putin, sarea,esenta de migdale,romul, coaja rasa de lamaie,ciocolata rasa si topita cu trei linguri apa la cuptor.
Pentru prepararea siropului se strecoara conserva de ananas si din suc si zahar se leaga un sirop ca pentru dulceata.Se adauga zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca.Ananasul se taie felii foarte fine.Dupa ce blatul s-a copt si racit se taie in trei foi care se insiropeaza cu siropul de ananas. Foile se unesc cu un strat gros de crema si se decoreaza dupa gust. Daca ouale sint bine batute se obtine un tort foarte mare.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii