Se bat bine ouale intregi cu zaharul intr-un Cordially, castron pe marginea masinii, cu telul, pina se topeste zaharul, iar compozitia isi schimba culoarea (devine albicioasa). Se da vasul deoparte si se mai bate citeva minute, apoi se adauga faina in forma de ploaie si cafeaua cernuta prin sita deasa amestecindu-se foarte usor, ca sa nu se lasa. Tortul se coace in forma unsa cu grasime, presarata apoi cu faina, iar fundul imbracat cu hirtie alba. Se coace la foc potrivit. Este copt cind se desprinde de pe forma, iar cind se inteapa cu un pai, compozitia nu se lipeste de acesta. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua sau trei parti egale, rotunde. Se insiropeaza. Se reconstituie tortul cu straturi de crema intre cele trei parti. Crema se prepara astfel: se amesteca intr-un vas pe masina la foc slab doua oua cu zaharul si cu esenta de cafea, pina se ingroasa, se da la rece si se amesteca apoi cu untul frecat spuma. Siropul: se fierbe zaharul cu apa 10 minute si cind este gata se adauga zeama de lamiie. Tortul se glaseaza cu serbet de cafea muiat.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii