Bateti intr-un contenitor un ou intreg+5 galbenusuri (puneti deoparte albusurile) cu 1oog zahar pina obtineti o compozitie mai spumoasa. Topiti 80 g unt, bateti albusurile spuma tare cu un vf cutit sare. Faina si amidonul le amestecati impreuna cu untul topit si albusurile spuma tare.
Tapetati o forma rotunda de tort cu hirtie si unt puneti compozitia si-o introduceti la cuptor la 170°C pt 30'
Pregatiti intre timp siropul cu zaharul ramas, topindu-l cu putin apa intr-o craticioara, lasati sa fiarba pt 2-3 min, opriti focul si puneti 2 paharele mici de cognac si lasati sa se raceasca. Amestecati bine untul cu o lingura de lemn pina se obtine o crema moale, ajungeti galbenusurile unul cite unul, zaharul farin si o ceasca de cafea mai concentrata.
Ttaiati blatul rece in 2-a parti in orizontala, insiropati partea inferioare a tortului si asezati jumatate din crema obtinuta niveland-o bine. Suprapuneti cea de-a 2-a parte a blatului si intindeti deasupra crema tinind deoparte 2-3 linguri de crema.
Ciocolata amara o topiti la baine marie, o amestecati cu crema si cu ajutorul unei sac a poche (sau pur si simplu o punguta de plastic) desenati pe tort linii incrucisate intre ele 3-4 cm. Restul de ciocolata amara o dati printr-o razuitoare si imbracati tortul pe laturi. Il conservati in frigider pina in momentul servirii.
Are un gust deosebit, va da de lucru, dar va garantez ca veti face o figura.....
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii