autor:

vera

» » Torturi

Tort moka

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2009

Ingrediente
blatul: -150g zahar -6oua -60g faina -60g amidon -unt 100g,ciocolata amara pt ornamentat, , crema: -250g zahar farin -3 galbenusuri -cafea foarte tare,ciocolata amara,cognac,unt200g

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Bateti intr-un contenitor un ou intreg+5 galbenusuri (puneti deoparte albusurile) cu 1oog zahar pina obtineti o compozitie mai spumoasa. Topiti 80 g unt, bateti albusurile spuma tare cu un vf cutit sare. Faina si amidonul le amestecati impreuna cu untul topit si albusurile spuma tare.



Tapetati o forma rotunda de tort cu hirtie si unt puneti compozitia si-o introduceti la cuptor la 170°C pt 30'



Pregatiti intre timp siropul cu zaharul ramas, topindu-l cu putin apa intr-o craticioara, lasati sa fiarba pt 2-3 min, opriti focul si puneti 2 paharele mici de cognac si lasati sa se raceasca. Amestecati bine untul cu o lingura de lemn pina se obtine o crema moale, ajungeti galbenusurile unul cite unul, zaharul farin si o ceasca de cafea mai concentrata.



Ttaiati blatul rece in 2-a parti in orizontala, insiropati partea inferioare a tortului si asezati jumatate din crema obtinuta niveland-o bine. Suprapuneti cea de-a 2-a parte a blatului si intindeti deasupra crema tinind deoparte 2-3 linguri de crema.



Ciocolata amara o topiti la baine marie, o amestecati cu crema si cu ajutorul unei sac a poche (sau pur si simplu o punguta de plastic) desenati pe tort linii incrucisate intre ele 3-4 cm. Restul de ciocolata amara o dati printr-o razuitoare si imbracati tortul pe laturi. Il conservati in frigider pina in momentul servirii.



Are un gust deosebit, va da de lucru, dar va garantez ca veti face o figura.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort moka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort

Blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace

4 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • blatul: -150g zahar -6oua -60g faina -60g amidon -unt 100g,ciocolata amara pt ornamentat
  • crema: -250g zahar farin -3 galbenusuri -cafea foarte tare,ciocolata amara,cognac,unt200g

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cremos cu mere și frișcă