autor:

vera

» » Torturi

Tort moka

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2009

Ingrediente
blatul: -150g zahar -6oua -60g faina -60g amidon -unt 100g,ciocolata amara pt ornamentat, , crema: -250g zahar farin -3 galbenusuri -cafea foarte tare,ciocolata amara,cognac,unt200g

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Bateti intr-un contenitor un ou intreg+5 galbenusuri (puneti deoparte albusurile) cu 1oog zahar pina obtineti o compozitie mai spumoasa. Topiti 80 g unt, bateti albusurile spuma tare cu un vf cutit sare. Faina si amidonul le amestecati impreuna cu untul topit si albusurile spuma tare.



Tapetati o forma rotunda de tort cu hirtie si unt puneti compozitia si-o introduceti la cuptor la 170°C pt 30'



Pregatiti intre timp siropul cu zaharul ramas, topindu-l cu putin apa intr-o craticioara, lasati sa fiarba pt 2-3 min, opriti focul si puneti 2 paharele mici de cognac si lasati sa se raceasca. Amestecati bine untul cu o lingura de lemn pina se obtine o crema moale, ajungeti galbenusurile unul cite unul, zaharul farin si o ceasca de cafea mai concentrata.



Ttaiati blatul rece in 2-a parti in orizontala, insiropati partea inferioare a tortului si asezati jumatate din crema obtinuta niveland-o bine. Suprapuneti cea de-a 2-a parte a blatului si intindeti deasupra crema tinind deoparte 2-3 linguri de crema.



Ciocolata amara o topiti la baine marie, o amestecati cu crema si cu ajutorul unei sac a poche (sau pur si simplu o punguta de plastic) desenati pe tort linii incrucisate intre ele 3-4 cm. Restul de ciocolata amara o dati printr-o razuitoare si imbracati tortul pe laturi. Il conservati in frigider pina in momentul servirii.



Are un gust deosebit, va da de lucru, dar va garantez ca veti face o figura.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort moka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Se bate frisca tare se adauga mascarpone si se mai bate inca putin impreuna. Separat se bat galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Tort egiptean (reteta preluata de pe blogul Amaliei)

Tort egiptean (reteta preluata de pe blogul Amaliei)

Am pregatit intai foile: am batut albusurile spuma, am pus zaharul si am batut pana s-a topit acesta

15 voturi    14 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • blatul: -150g zahar -6oua -60g faina -60g amidon -unt 100g,ciocolata amara pt ornamentat
  • crema: -250g zahar farin -3 galbenusuri -cafea foarte tare,ciocolata amara,cognac,unt200g

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu crema de branza