autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Moka

Autor: Mihalea Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihalea Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2006

Ingrediente
Ingrediente:, Blat:, •5 ouă, •125 g zahăr pudră, •200 g alune măcinate, •1 lingură lichior cacao, •1 praf de sare, Cremă:, •100 g zahăr, •600 g frişcă, •100 g ciocolată, •5 linguriţe ness, •5 linguri alune sfăramate, •10 g zahăr vanilat, •cacao pudră.,

Dificultate: Medie Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se încorporează zahărul pudră sarea. Se adaugă gălbenuşurile pe rand şi alunele măcinate, amestecand uşor cu o lingură de lemn. Cand compoziţia este omogenizată se încorporează lichiorul. Se tapetează cu o folie de aluminiu unsă cu puţin ulei o cratiţă cu un diametru de 26 cm. Se pune compoziţia şi se bagă la cuptor.
Se bat bine frişca (500 g) cu ness-ul şi zahărul.
Blatul se taie în trei după ce s-a răcit. Se ung blaturile cu crema obţinută, inclusiv şi marginile. Se lasă totul la rece 30 de minute.
Două treimi din cantitatea de ciocolată se rade pe răzătoarea mare şi se amestecă cu alunele sfăramate. Acest melanj se aplică pe marginea tortului, păstrand o parte şi pentru decoraţia centrală. Restul de frişcă se bate bine cu zahărul vanilat. Cu ajutorul unei pungi de plastic tăiată la varf se dispun de jur împrejur pe faţa blatului mici grămăjoare de frişcă, iar în centru se pune restul de amestec de ciocolată rasă si alune. Se topeşte pe baie marină, ciocolata rămasă (1/3) şi se decorează grămăjoarele de frişcă cu firişoare de ciocolată. Se presară tortul cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Moka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Se iau merele , se spala si se curata de coaja, se scot cotoarele si se aseaza intr-o cratita unsa

22 voturi    8 comentarii
3h
Torturi
Tort cu mousse si glazura de cacao

Tort cu mousse si glazura de cacao

Blatul: Intr-un vas batem bine zaharul cu ouale la care adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful

6 voturi    2 comentarii
5h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat:
  • •5 ouă
  • •125 g zahăr pudră
  • •200 g alune măcinate
  • •1 lingură lichior cacao
  • •1 praf de sare
  • Cremă:
  • •100 g zahăr
  • •600 g frişcă
  • •100 g ciocolată
  • •5 linguriţe ness
  • •5 linguri alune sfăramate
  • •10 g zahăr vanilat
  • •cacao pudră.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPLOMAT