autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Moka

Autor: Mihalea Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihalea Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2006

Ingrediente
Ingrediente:, Blat:, •5 ouă, •125 g zahăr pudră, •200 g alune măcinate, •1 lingură lichior cacao, •1 praf de sare, Cremă:, •100 g zahăr, •600 g frişcă, •100 g ciocolată, •5 linguriţe ness, •5 linguri alune sfăramate, •10 g zahăr vanilat, •cacao pudră.,

Dificultate: Medie Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se încorporează zahărul pudră sarea. Se adaugă gălbenuşurile pe rand şi alunele măcinate, amestecand uşor cu o lingură de lemn. Cand compoziţia este omogenizată se încorporează lichiorul. Se tapetează cu o folie de aluminiu unsă cu puţin ulei o cratiţă cu un diametru de 26 cm. Se pune compoziţia şi se bagă la cuptor.
Se bat bine frişca (500 g) cu ness-ul şi zahărul.
Blatul se taie în trei după ce s-a răcit. Se ung blaturile cu crema obţinută, inclusiv şi marginile. Se lasă totul la rece 30 de minute.
Două treimi din cantitatea de ciocolată se rade pe răzătoarea mare şi se amestecă cu alunele sfăramate. Acest melanj se aplică pe marginea tortului, păstrand o parte şi pentru decoraţia centrală. Restul de frişcă se bate bine cu zahărul vanilat. Cu ajutorul unei pungi de plastic tăiată la varf se dispun de jur împrejur pe faţa blatului mici grămăjoare de frişcă, iar în centru se pune restul de amestec de ciocolată rasă si alune. Se topeşte pe baie marină, ciocolata rămasă (1/3) şi se decorează grămăjoarele de frişcă cu firişoare de ciocolată. Se presară tortul cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Moka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu caise

tort cu caise

Se bat oule cu zaharul spuma, dupa care se adauga faina de griu se optine o compozitie pentru blatul

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Mont Blanc

Tort Mont Blanc

Decor braduti: Taiati cu un cutit zimtat diverse inaltimi de cornete. Cu grija, pentru ca sunt fragile.

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat:
  • •5 ouă
  • •125 g zahăr pudră
  • •200 g alune măcinate
  • •1 lingură lichior cacao
  • •1 praf de sare
  • Cremă:
  • •100 g zahăr
  • •600 g frişcă
  • •100 g ciocolată
  • •5 linguriţe ness
  • •5 linguri alune sfăramate
  • •10 g zahăr vanilat
  • •cacao pudră.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Raffaelo