Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se încorporează zahărul pudră sarea. Se adaugă gălbenuşurile pe rand şi alunele măcinate, amestecand uşor cu o lingură de lemn. Cand compoziţia este omogenizată se încorporează lichiorul. Se tapetează cu o folie de aluminiu unsă cu puţin ulei o cratiţă cu un diametru de 26 cm. Se pune compoziţia şi se bagă la cuptor.
Se bat bine frişca (500 g) cu ness-ul şi zahărul.
Blatul se taie în trei după ce s-a răcit. Se ung blaturile cu crema obţinută, inclusiv şi marginile. Se lasă totul la rece 30 de minute.
Două treimi din cantitatea de ciocolată se rade pe răzătoarea mare şi se amestecă cu alunele sfăramate. Acest melanj se aplică pe marginea tortului, păstrand o parte şi pentru decoraţia centrală. Restul de frişcă se bate bine cu zahărul vanilat. Cu ajutorul unei pungi de plastic tăiată la varf se dispun de jur împrejur pe faţa blatului mici grămăjoare de frişcă, iar în centru se pune restul de amestec de ciocolată rasă si alune. Se topeşte pe baie marină, ciocolata rămasă (1/3) şi se decorează grămăjoarele de frişcă cu firişoare de ciocolată. Se presară tortul cu cacao.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii