autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata

Autor: ana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2014

Ingrediente
Blat 1:, 5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, un praf de copt, 100g bomboane invelite in ciocolata cu alune(optional), , Blat 2:, 4 oua, 3 linguri faina, 3 linguri cacao, 4 linguri zahar, jumatate praf de copt, mousse de ciocolata:, 400g ciocolata amaruie, 350 ml frisca lichida, 400ml frisca lichida batuta spuma, , Decor:, cacao, cicolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat 1:



Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se pun galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt. Se pune compozitia in tava. Peste compozitie se pun bomboanele. Se da la foc mediu circa 30 min.



Blat 2:



Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se pun galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt. Se da la foc mediu circa 30 min.



Mousse de ciocolata:



Ciocolata si cei 350 ml frisca lichida se pun la foc pe baie de aburi si se topeste. Se lasa la racit. Se bate restul de frisca pana devine tare. In ciocolata racita se adauga incet frisca batuta si se ameste cu o spatula de jos in sus.



Montare:



In tava de tort se pune primul blat (daca vreti puteti sa-l insiropati cu un sirop facut din apa cu zahar). Peste blat se pune mousse-ul. Se da la rece 2 ore. Se pudreaza cu cacao. Blatul 2 se taie in felii si se pune peste mousse.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

Biscuitii pisati in robot, amestecati cu untul topit, se rastoarna in forma de tort, se preseaza

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga cate o lingura de apa, amestecand incontinuu pana

20 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • un praf de copt
  • 100g bomboane invelite in ciocolata cu alune(optional)
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • jumatate praf de copt
  • mousse de ciocolata:
  • 400g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 400ml frisca lichida batuta spuma
  • Decor:
  • cacao
  • cicolata alba

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat - varianta mea