autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata

Autor: ana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2014

Ingrediente
Blat 1:, 5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, un praf de copt, 100g bomboane invelite in ciocolata cu alune(optional), , Blat 2:, 4 oua, 3 linguri faina, 3 linguri cacao, 4 linguri zahar, jumatate praf de copt, mousse de ciocolata:, 400g ciocolata amaruie, 350 ml frisca lichida, 400ml frisca lichida batuta spuma, , Decor:, cacao, cicolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat 1:



Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se pun galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt. Se pune compozitia in tava. Peste compozitie se pun bomboanele. Se da la foc mediu circa 30 min.



Blat 2:



Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se pun galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt. Se da la foc mediu circa 30 min.



Mousse de ciocolata:



Ciocolata si cei 350 ml frisca lichida se pun la foc pe baie de aburi si se topeste. Se lasa la racit. Se bate restul de frisca pana devine tare. In ciocolata racita se adauga incet frisca batuta si se ameste cu o spatula de jos in sus.



Montare:



In tava de tort se pune primul blat (daca vreti puteti sa-l insiropati cu un sirop facut din apa cu zahar). Peste blat se pune mousse-ul. Se da la rece 2 ore. Se pudreaza cu cacao. Blatul 2 se taie in felii si se pune peste mousse.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

pt blat: albusurile se mixeaza bine cu zaharul , se pun galbenusurile, apoi treptat laptele, uleiul,

34 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Mini tort  cu mousse de ciocolata

Mini tort cu mousse de ciocolata

Am pregatit pandispanul asa: galbenusurile le-am batut cu zaharul pana au devenit crema,am incorporat

1 vot    3 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • un praf de copt
  • 100g bomboane invelite in ciocolata cu alune(optional)
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • jumatate praf de copt
  • mousse de ciocolata:
  • 400g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 400ml frisca lichida batuta spuma
  • Decor:
  • cacao
  • cicolata alba

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort cu capsuni