Tort cu mousse de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu mousse de ciocolata

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • un praf de copt
  • 100g bomboane invelite in ciocolata cu alune(optional)
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • jumatate praf de copt
  • mousse de ciocolata:
  • 400g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 400ml frisca lichida batuta spuma
  • Decor:
  • cacao, cicolata alba

Mod de preparare

Blat 1:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se pun galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt. Se pune compozitia in tava. Peste compozitie se pun bomboanele. Se da la foc mediu circa 30 min.

Blat 2:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se pun galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt. Se da la foc mediu circa 30 min.

Mousse de ciocolata:

Ciocolata si cei 350 ml frisca lichida se pun la foc pe baie de aburi si se topeste. Se lasa la racit. Se bate restul de frisca pana devine tare. In ciocolata racita se adauga incet frisca batuta si se ameste cu o spatula de jos in sus.

Montare:

In tava de tort se pune primul blat (daca vreti puteti sa-l insiropati cu un sirop facut din apa cu zahar). Peste blat se pune mousse-ul. Se da la rece 2 ore. Se pudreaza cu cacao. Blatul 2 se taie in felii si se pune peste mousse.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise