autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata

Autor: ana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2014

Ingrediente
Blat 1:, 5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, un praf de copt, 100g bomboane invelite in ciocolata cu alune(optional), , Blat 2:, 4 oua, 3 linguri faina, 3 linguri cacao, 4 linguri zahar, jumatate praf de copt, mousse de ciocolata:, 400g ciocolata amaruie, 350 ml frisca lichida, 400ml frisca lichida batuta spuma, , Decor:, cacao, cicolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat 1:



Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se pun galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt. Se pune compozitia in tava. Peste compozitie se pun bomboanele. Se da la foc mediu circa 30 min.



Blat 2:



Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se pun galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt. Se da la foc mediu circa 30 min.



Mousse de ciocolata:



Ciocolata si cei 350 ml frisca lichida se pun la foc pe baie de aburi si se topeste. Se lasa la racit. Se bate restul de frisca pana devine tare. In ciocolata racita se adauga incet frisca batuta si se ameste cu o spatula de jos in sus.



Montare:



In tava de tort se pune primul blat (daca vreti puteti sa-l insiropati cu un sirop facut din apa cu zahar). Peste blat se pune mousse-ul. Se da la rece 2 ore. Se pudreaza cu cacao. Blatul 2 se taie in felii si se pune peste mousse.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Blatul: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul

18 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Blat de ciocolata: Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul si sarea intr-un bol. Adaugati restul

10 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • un praf de copt
  • 100g bomboane invelite in ciocolata cu alune(optional)
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • jumatate praf de copt
  • mousse de ciocolata:
  • 400g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 400ml frisca lichida batuta spuma
  • Decor:
  • cacao
  • cicolata alba

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Dark Extreme