Tort mozaic

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Tort mozaic

Ingrediente

  • blat:
  • 8 oua
  • 4 ling apa,
  • 12 ling zahar,
  • 12 ling. faina,
  • 1 ling cacao,
  • praf de copt 2 pliculete
  • crema:
  • 4 oua,
  • 250 gr. zahar,
  • 4 ling. cacao,
  • 300 gr unt.
  • pt decor am folosit o cutie mica de frisca si ornamente.

Mod de preparare

Blat:

Se fac doua blaturi de tort unul va fi maro iar celalalt galben, se coc in forma rotunda. Cand s-au racit se taie trei cercuri iar apoi blatul se taie in doua. Se aranjeaza feliile una maro apoi se pune din blatul galben un cerc si din nou maro.

Pentru crema se bat ouale cu zaharul pe baie de aburi apoi se adauga cacaua inmuiata in putin lapte,cand a capatata o consistenta mai groasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma si se adauga crema rece. Se umplu foile cu crema si se orneaza dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise