autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Torturi

Tort mozaic

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Ingrediente
blat:, 8 oua, 4 ling apa,, 12 ling zahar,, 12 ling. faina, , 1 ling cacao,, praf de copt 2 pliculete, crema:, 4 oua,, 250 gr. zahar,, 4 ling. cacao,, 300 gr unt., pt decor am folosit o cutie mica de frisca si ornamente.

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se fac doua blaturi de tort unul va fi maro iar celalalt galben, se coc in forma rotunda. Cand s-au racit se taie trei cercuri iar apoi blatul se taie in doua. Se aranjeaza feliile una maro apoi se pune din blatul galben un cerc si din nou maro.



Pentru crema se bat ouale cu zaharul pe baie de aburi apoi se adauga cacaua inmuiata in putin lapte,cand a capatata o consistenta mai groasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma si se adauga crema rece. Se umplu foile cu crema si se orneaza dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mozaic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de nuci

tort de nuci

O tava de prajituri cu diametrul de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt. Nucile se macina fin,

6 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Pregatim blatul de pandispan: Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine

15 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

5 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 8 oua
  • 4 ling apa,
  • 12 ling zahar,
  • 12 ling. faina
  • 1 ling cacao,
  • praf de copt 2 pliculete
  • crema:
  • 4 oua,
  • 250 gr. zahar,
  • 4 ling. cacao,
  • 300 gr unt.
  • pt decor am folosit o cutie mica de frisca si ornamente.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Torta simfonica