autor:

Vekas

» » Torturi

Tort Mozart

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2006

Ingrediente
(pentru 16 felii):200gr. masa de martipan, 200gr. unt sau margarina Rama, 200gr. zahar, 1 praf de vanilie, putina sare, 4 oua, 250gr. faina, 50 gr. amidon alimentar, 1 praf de copt, 50gr. fistic, 225gr. Nutella(crema de alune), 10ml. lapte, 2linguri zahar praf pentru uns forma: faina si unt1 pachet glazura de ciocolata de la Dr. Oetker

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Masa de martipan se rade pe razatoarea mare. Untul sau margarina moale se amesteca cu cele doua feluri de zahar pina se obtine o crema , se adauga sare si martipanul ras. Incorporam , rand pe rand , ouale, apoi faina data prin sita impreuna cu praful de copt si amidonul alimentar.In final , se adauga fisticul.
Se pune compozitia in forma rotunda, unsa cu unt si infainata(26cm.) si se coace in cuptor preincalzit, la 175 grade C, timp de 1ora. Lasam tortul sa se raceasca in forma cca. 1 ora.
.Se scoate blatul din forma, se taie in doua si se umple cu crema de alune(Nutella)Se prepara glazura , tinind cont de indicatiile de pe plic si se acopera tortul cu ea . Se lasa sa se usuce.
Din carton se extrage o forma de stea cu 8 colturi, avand diametrul tortului, se aseaza pe tort si se pudreaza cu zahar praf , de jur imprejurul sablonului.
Obs: Ca sa putem sa radem usor martipanul, este bine sa fie pus in congelator , timp de 20-30min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mozart" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Felicitari! Bun, bun, bun.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • (pentru 16 felii):200gr. masa de martipan
  • 200gr. unt sau margarina Rama
  • 200gr. zahar
  • 1 praf de vanilie
  • putina sare
  • 4 oua
  • 250gr. faina
  • 50 gr. amidon alimentar
  • 1 praf de copt
  • 50gr. fistic
  • 225gr. Nutella(crema de alune)
  • 10ml. lapte
  • 2linguri zahar praf pentru uns forma: faina si unt1 pachet glazura de ciocolata de la Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari! Bun, bun, bun.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de iaurt si fructe de padure