autor:

Vekas

» » Torturi

Tort Mozart

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2006

Ingrediente
(pentru 16 felii):200gr. masa de martipan, 200gr. unt sau margarina Rama, 200gr. zahar, 1 praf de vanilie, putina sare, 4 oua, 250gr. faina, 50 gr. amidon alimentar, 1 praf de copt, 50gr. fistic, 225gr. Nutella(crema de alune), 10ml. lapte, 2linguri zahar praf pentru uns forma: faina si unt1 pachet glazura de ciocolata de la Dr. Oetker

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Masa de martipan se rade pe razatoarea mare. Untul sau margarina moale se amesteca cu cele doua feluri de zahar pina se obtine o crema , se adauga sare si martipanul ras. Incorporam , rand pe rand , ouale, apoi faina data prin sita impreuna cu praful de copt si amidonul alimentar.In final , se adauga fisticul.
Se pune compozitia in forma rotunda, unsa cu unt si infainata(26cm.) si se coace in cuptor preincalzit, la 175 grade C, timp de 1ora. Lasam tortul sa se raceasca in forma cca. 1 ora.
.Se scoate blatul din forma, se taie in doua si se umple cu crema de alune(Nutella)Se prepara glazura , tinind cont de indicatiile de pe plic si se acopera tortul cu ea . Se lasa sa se usuce.
Din carton se extrage o forma de stea cu 8 colturi, avand diametrul tortului, se aseaza pe tort si se pudreaza cu zahar praf , de jur imprejurul sablonului.
Obs: Ca sa putem sa radem usor martipanul, este bine sa fie pus in congelator , timp de 20-30min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mozart" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Pt.blat,se face un pandispan,asa:albusurile se bat spuma,tare;se pune zaharul(si 1 lingura zeama

22 voturi    18 comentarii
5h
Torturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda

8 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Felicitari! Bun, bun, bun.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • (pentru 16 felii):200gr. masa de martipan
  • 200gr. unt sau margarina Rama
  • 200gr. zahar
  • 1 praf de vanilie
  • putina sare
  • 4 oua
  • 250gr. faina
  • 50 gr. amidon alimentar
  • 1 praf de copt
  • 50gr. fistic
  • 225gr. Nutella(crema de alune)
  • 10ml. lapte
  • 2linguri zahar praf pentru uns forma: faina si unt1 pachet glazura de ciocolata de la Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari! Bun, bun, bun.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort rosu