autor:

Vekas

» » Torturi

Tort Mozart

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2006

Ingrediente
(pentru 16 felii):200gr. masa de martipan, 200gr. unt sau margarina Rama, 200gr. zahar, 1 praf de vanilie, putina sare, 4 oua, 250gr. faina, 50 gr. amidon alimentar, 1 praf de copt, 50gr. fistic, 225gr. Nutella(crema de alune), 10ml. lapte, 2linguri zahar praf pentru uns forma: faina si unt1 pachet glazura de ciocolata de la Dr. Oetker

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Masa de martipan se rade pe razatoarea mare. Untul sau margarina moale se amesteca cu cele doua feluri de zahar pina se obtine o crema , se adauga sare si martipanul ras. Incorporam , rand pe rand , ouale, apoi faina data prin sita impreuna cu praful de copt si amidonul alimentar.In final , se adauga fisticul.
Se pune compozitia in forma rotunda, unsa cu unt si infainata(26cm.) si se coace in cuptor preincalzit, la 175 grade C, timp de 1ora. Lasam tortul sa se raceasca in forma cca. 1 ora.
.Se scoate blatul din forma, se taie in doua si se umple cu crema de alune(Nutella)Se prepara glazura , tinind cont de indicatiile de pe plic si se acopera tortul cu ea . Se lasa sa se usuce.
Din carton se extrage o forma de stea cu 8 colturi, avand diametrul tortului, se aseaza pe tort si se pudreaza cu zahar praf , de jur imprejurul sablonului.
Obs: Ca sa putem sa radem usor martipanul, este bine sa fie pus in congelator , timp de 20-30min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mozart" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
TORT CU MERE

TORT CU MERE

Aşezaţi pe foc cratiţa în care urmează să preparaţi tortul, puneţi 4 linguri de zahăr în

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Felicitari! Bun, bun, bun.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • (pentru 16 felii):200gr. masa de martipan
  • 200gr. unt sau margarina Rama
  • 200gr. zahar
  • 1 praf de vanilie
  • putina sare
  • 4 oua
  • 250gr. faina
  • 50 gr. amidon alimentar
  • 1 praf de copt
  • 50gr. fistic
  • 225gr. Nutella(crema de alune)
  • 10ml. lapte
  • 2linguri zahar praf pentru uns forma: faina si unt1 pachet glazura de ciocolata de la Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari! Bun, bun, bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort caramel