Tort Napoleon

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 100 gr. unt
  • 100 gr. smintina
  • ¼ lingurita bicarbonat
  • faina cit cuprinde
  • zahar pudra vanilat; Crema: 5 galbenusuri
  • ½ pahar zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 ¼ pahar lapte
  • vanilie(baton)

Mod de preparare

Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se obtine o coca nici prea moale, nici prea tare.

Se imparte coca in trei parti egale si se intind cu sucitorul foi rotunde groase de 1 cm; se inteapa cu furculita si se coc la foc potrivit. Cind sint reci se ung cu urmatoarea crema.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pina se face spuma. Se adauga faina si se amesteca. Peste aceasta pasta se toarna laptele fiert cu vanilie(laptele trebuie sa fie fierbinte), amestecind repede. Se pune vasul in care pregatim crema pe aragaz si se amesteca mereu pina cind crema incepe sa se ingroase.

Se lasa sa se raceasca bine, apoi se ung blaturile. Ultimul blat se presara cu zahar pudra vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise