autor:

autor

» » Torturi

Tort Napoleon

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
100 gr. unt, 100 gr. smintina, ¼ lingurita bicarbonat, faina cit cuprinde, zahar pudra vanilat Crema: 5 galbenusuri, ½ pahar zahar, 2 linguri faina, 1 ¼ pahar lapte, vanilie(baton)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

237 voturi

Mod de preparare

Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se obtine o coca nici prea moale, nici prea tare.

Se imparte coca in trei parti egale si se intind cu sucitorul foi rotunde groase de 1 cm; se inteapa cu furculita si se coc la foc potrivit. Cind sint reci se ung cu urmatoarea crema.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pina se face spuma. Se adauga faina si se amesteca. Peste aceasta pasta se toarna laptele fiert cu vanilie(laptele trebuie sa fie fierbinte), amestecind repede. Se pune vasul in care pregatim crema pe aragaz si se amesteca mereu pina cind crema incepe sa se ingroase.

Se lasa sa se raceasca bine, apoi se ung blaturile. Ultimul blat se presara cu zahar pudra vanilat
Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se obtine o coca nici prea
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Napoleon" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

1)Se pun cele 3 plicuri de gelatina in 200ml apa rece la \"inmuiat\" 2)Se prepara crema de galbenus

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura China

Prajitura China

Foile Amestecul din nuca, zahar, unt, faina 1 Se amesteca intr-un vas nucile macinate cu untul,

18 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • diana

    diana (Maestru bucatar):

    Da, l-am facut a iesit super bun, de atunci sotul o data pe saptamana ma pune sa-l mai fac.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    yuly , 12 martie 2010

    poza nu exista???:-/

  • Fara foto

    rodika , 30 decembrie 2009

    ash vrea sa vad poze la aceasta receta de tort napoleon.

  • Fara foto

    Andra-Ioana , 26 decembrie 2009

    Salut! Vreau sa stiu: ce creme mai sunt anume pentru tortul dat " NAPOLEON " ??? As vrea sa prepar acest tort la ANUL NOU si vreau ceva deosebit! Dati-mi sfaturi de creme ... mersi de atentie! Bye =)

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

237 voturi

Ingrediente

  • 100 gr. unt
  • 100 gr. smintina
  • ¼ lingurita bicarbonat
  • faina cit cuprinde
  • zahar pudra vanilat Crema: 5 galbenusuri
  • ½ pahar zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 ¼ pahar lapte
  • vanilie(baton)

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

yuly

poza nu exista???:-/

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort aperitiv Baneasa

Tort aperitiv Baneasa

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se unge tava cu unt si se asaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse