autor:

Anca Rm

» » Torturi

Tort negru cu cafea

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Pt blat:, 2oua +2 albusuri, 250ml lapte, 250 gr zahar (8linguri), 200 gr faina(10 linguri), 1praf de copt, 3 linguri cacao, sare, Pt crema:, 2 galbenusuri, 250 ml lapte, 2 linguri faina, 120 gr zahar (4 linguri), 2 lingurite cafea solubila., 200 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul :

Batem ouale cu putina sare , adaugam zaharul si frecam pana obtinem o crema . Adaugam faina , cacao si praful de copt si amestecam subtiind aluatul cu laptele . Laptele il turnam in fir subtire pana terminam.

Intr-o tava de tort (20cm diametru), tapetata cu faiana sau hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute . In tot acest timp nu vom deschide usa cuptorului.



Crema :



Intr-o cratita punem galbenusurile si frecam cu zaharul si faina , adaugam laptele si omogenizam pana nu mai sint gogoloase.

Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand , ca sa nu se prinda, pana se intareste . Adaugam cafeau si omogenizam .

Lasam sa se raceasca .

Cand este rece (eu am racit-o rapid in apa rece ) , batem frisca si amestecam cele doua



Asamblare:



Blatul copt si racit il taiem in doua si ungem cu crema (3/4 din crema ), asezam si partea de sus a blatului si decoram cu restul de crema ramasa.

Dam totul la frigider si servim rece .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort negru cu cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fantezie de fructe

Tort fantezie de fructe

Ouale se mixeaza impreuna cam 10 minute pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si zaharul

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Torturi
Tort cu piersici

Tort cu piersici

Blatul - mixam oulae cu zaharul, zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Faina o amestecam cu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 2oua +2 albusuri
  • 250ml lapte
  • 250 gr zahar (8linguri)
  • 200 gr faina(10 linguri)
  • 1praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • sare
  • Pt crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 120 gr zahar (4 linguri)
  • 2 lingurite cafea solubila.
  • 200 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de capsuni si frisca