Tort negru cu cafea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort negru cu cafea

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 2oua +2 albusuri
  • 250ml lapte
  • 250 gr zahar (8linguri)
  • 200 gr faina(10 linguri)
  • 1praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • sare
  • Pt crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 120 gr zahar (4 linguri)
  • 2 lingurite cafea solubila.
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul :

Batem ouale cu putina sare , adaugam zaharul si frecam pana obtinem o crema . Adaugam faina , cacao si praful de copt si amestecam subtiind aluatul cu laptele . Laptele il turnam in fir subtire pana terminam.

Intr-o tava de tort (20cm diametru), tapetata cu faiana sau hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute . In tot acest timp nu vom deschide usa cuptorului.

Crema :

Intr-o cratita punem galbenusurile si frecam cu zaharul si faina , adaugam laptele si omogenizam pana nu mai sint gogoloase.

Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand , ca sa nu se prinda, pana se intareste . Adaugam cafeau si omogenizam .

Lasam sa se raceasca .

Cand este rece (eu am racit-o rapid in apa rece ) , batem frisca si amestecam cele doua

Asamblare:

Blatul copt si racit il taiem in doua si ungem cu crema (3/4 din crema ), asezam si partea de sus a blatului si decoram cu restul de crema ramasa.

Dam totul la frigider si servim rece .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci