Blatul :
Batem ouale cu putina sare , adaugam zaharul si frecam pana obtinem o crema . Adaugam faina , cacao si praful de copt si amestecam subtiind aluatul cu laptele . Laptele il turnam in fir subtire pana terminam.
Intr-o tava de tort (20cm diametru), tapetata cu faiana sau hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute . In tot acest timp nu vom deschide usa cuptorului.
Crema :
Intr-o cratita punem galbenusurile si frecam cu zaharul si faina , adaugam laptele si omogenizam pana nu mai sint gogoloase.
Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand , ca sa nu se prinda, pana se intareste . Adaugam cafeau si omogenizam .
Lasam sa se raceasca .
Cand este rece (eu am racit-o rapid in apa rece ) , batem frisca si amestecam cele doua
Asamblare:
Blatul copt si racit il taiem in doua si ungem cu crema (3/4 din crema ), asezam si partea de sus a blatului si decoram cu restul de crema ramasa.
Dam totul la frigider si servim rece .
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii