autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort nemtesc cu branza

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 200 g faina, 1 pliculet praf de copt, 75 g unt moale, 75 g zahar, 1 fiola esenta de vanilie, 1 ou, , Pentru crema:, 750 g brinza de vaci, 150 g zahar, 4 oua, 1 pliculet zahar vanilat, 250 ml lapte, 2-3 linguri amidon sau mai bine 1 plic de praf de puding

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se amesteca toate componentele pentru aluat. Iese aluat pentru baza tortului. Se ia o forma cu pereti detasabili (diametrul optim – 26 cm), se unge cu un pic de unt si se intinde aluatul in ea cu miinile, formind de jur inprejur o bordura de circa 3 cm. Daca se lipeste aluatul de miini, se umezesc periodic cu apa. Pina se pregateste crema, se pune forma cu blat in frigider.

Crema:
2 oua + 2 galbenusuri se bat bine cu 100 g de zahar si esenta de vanilie. Se adauga brinza (eu pun totul la robotul de bucatarie), se amesteca, apoi laptele si praful de puding si iar se amesteca.
Se toarna crema peste blat. Se bat 2 albusuri cu restul de zahar (50 g) si se aseaza bezeaua pe crema de brinza.
Se coace la foc mediu (175-180 grade) timp de 60-70 minute. Atentie la bezea, daca se arde, se micsoreaza focul si se acopera forma cu staniol.
Se scoate din forma cu atentie abia dupa racirea completa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort nemtesc cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi
Tort alpahores

Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare;

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Cred ca e grozav!Imi place.

  • patronik

    patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

    Super , incearca sa il decorezi cu ceva mai colorat, fructe , capsuni, cirese, struguri , se potrivesc de minune.

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

    Multumesc Cely!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      E frumos i se vede ca e muncit cu drag. Felicitari!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Multumesc Maria!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      E frumos tortul tau Miha!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      E clar! L-am mai citit,mai trebuie putin finisaj, dar sunt bune (cred). Participa la concursuri, daca deja nu participi. Bun, papa bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 75 g unt moale
  • 75 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 ou
  • Pentru crema:
  • 750 g brinza de vaci
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 2-3 linguri amidon sau mai bine 1 plic de praf de puding

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

57 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca e grozav!Imi place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION