Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Blatul - se separ albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile batute bine si cutia de instant puding.
Se unge o tava de tort cu unt, se toarna in tava si se da la cuptor circa 20-25 de minute.
Cind blatul , este gata se lasa sa se raceasca si se stropeste cu siropul de ness cafe.
Crema: se bate frisca cu paharul de lapte si instant pudingul cu foarte mare atentie sa nu devina ca untul.
Se unge blatul cu crema.
Sosul de ciocolata - se topeste ciocolata , impreuna cu cele 2 linguri de lapte. se adauga cele 2 galbenusuri, amestecindu-se repede sa nu se coaguleze. Deoparte se bat spume cele 2 albusuri si se amesteca cu sosul de ciocolata. Se toarna cald peste prajitura. Se da la frigider- minimum 2 ore inainte de servire.
Se poate orna o farfurie cu sos de ciocolata, de presarat citeva nuci tocate si se aseaza felia de tort pe farfurie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii