Se prepara doua blaturi: primul din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei si 8 linguri faina si coaja de la o portocala, se pune intr-o cratita mai mare si se da la cuptor pana se rumeneste. Intre timp se pregateste si celalalt blat din cele 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri faina si coaja de la o portocala si se pune intr-o cratita mai mica se pune si el la cuptor.
Preparam cremele si frisca conform instructiunilor de pe plic. Pregatim si siropul (apa+zahar puse la fiert si apoi adaugat sucul de la o portocala).
Dupa ce s-au racit blaturile incepem asamblarea.Taiem tortul cel mare in 4 felii si il umplem cu crema de ciocolata, iar deasupra il imbracam in frisca. Vom taia un mic semicerc in partea unde vom pune cel de-al doilea blat (pe care il vom umple cu frisca si vanilie), si in partea de sus taiem din nou un semicerc si aceste doua bucati le vom aseza una langa cealalta si vom forma palaria, pe care o vom imbraca cu crema de ciocolata. Eu am folosit crema de ciocolata pentru ochi si nasturi, iar pentru nas, gura si fular am folosit frisca colorata cu sofran si colorant rosu.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii