autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort Om de Zapada

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Ingrediente
pentru blaturi:14 oua ,14 linguri de zahar,14 linguri de faina,14 linguri de ulei, coaja de la doua portocale, pentru creme: 2 plicuri de crema de ciocolata, un plic crema de vanilie si 2 plicuri de frisca, toate de la Dr Oetker, 9 linguri de zahar si 1 litru de lapte., Pentru sirop : 500ml apa, 2 linguri zahar si sucul de la o portocala

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se prepara doua blaturi: primul din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei si 8 linguri faina si coaja de la o portocala, se pune intr-o cratita mai mare si se da la cuptor pana se rumeneste. Intre timp se pregateste si celalalt blat din cele 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri faina si coaja de la o portocala si se pune intr-o cratita mai mica se pune si el la cuptor.

Preparam cremele si frisca conform instructiunilor de pe plic. Pregatim si siropul (apa+zahar puse la fiert si apoi adaugat sucul de la o portocala).

Dupa ce s-au racit blaturile incepem asamblarea.Taiem tortul cel mare in 4 felii si il umplem cu crema de ciocolata, iar deasupra il imbracam in frisca. Vom taia un mic semicerc in partea unde vom pune cel de-al doilea blat (pe care il vom umple cu frisca si vanilie), si in partea de sus taiem din nou un semicerc si aceste doua bucati le vom aseza una langa cealalta si vom forma palaria, pe care o vom imbraca cu crema de ciocolata. Eu am folosit crema de ciocolata pentru ochi si nasturi, iar pentru nas, gura si fular am folosit frisca colorata cu sofran si colorant rosu.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Om de Zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Tort Om de zapada

Tort Om de zapada

Biscuitii se sfarama nu foarte fin cu robotul sau cu masina de tocat carne. Apa se pune la fiert

4 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    SUPER...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Tare bine arata omuletul de zapada ! *****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Ce frumos este tortul. Am si eu un om de zapada.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • pentru blaturi:14 oua ,14 linguri de zahar,14 linguri de faina,14 linguri de ulei
  • coaja de la doua portocale
  • pentru creme: 2 plicuri de crema de ciocolata
  • un plic crema de vanilie si 2 plicuri de frisca
  • toate de la Dr Oetker
  • 9 linguri de zahar si 1 litru de lapte.
  • Pentru sirop : 500ml apa
  • 2 linguri zahar si sucul de la o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

SUPER...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
AMERICAN FLAG CAKE