Reteta postata pe: 29 martie 2009
Ingrediente
Blatul: 7 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt, 1 sau 2 plicuri vanilie., Mai avem nevoie de un compot de ananas rondele, de o budinca de ciocolata sau cacao si bineinteles de frisca. Eu am folosit hu-la-la cam 750 ml., Alte fructe pe care doriti sa le folositi (eu am folosit ananas, mandarine visine congelate si banane, pe care le-am asezat pe blat
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri, adaugam praful de copt, mai batem un minut, apoi se pune zaharul in ploaie+zaharul vanilat si batem pana la topirea acestuia. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina putin cate putin. Se toarna compozitia in tava mare de la aragaz unsa si tapetata din timp. Se coace ca orice blat normal. Dupa racire, decupam cu 3 forme rotunde de diferite marimi (baza, partea din mijloc si capul omului de zapada), apoi tot din acelasi blat care a ramas dupa decuparea celor 3 forme, decupam caciula si fularul si coada de matura. Se aseaza formele pe o planseta, (eu am imbracat-o in staniol) se lnsiropeaza cu sirop de ananas din compot, ananasul se taie bucatele impreuna cu alte fructe pe care doriti sa le folositi; (eu am folosit ananas, mandarine visine congelate si banane, pe care le-am asezat pe blat) apoi am imbracat totul in frisca). Caciula si fularul le-am dat prin budinca de cacao. Nasturii si ochii sunt din visine, nasul din coaja de mandarina, iar la capatul cozii de matura am pus cateva felii de mandarine ca nu am avut alta inspiratie. Celor care vor sa incerce, le doresc reusita deplina, doar putin curaj ca nu e greu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort OM DE ZAPADA" nu uita sa-i faci un
review
Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie,
Biscuitii se sfarama nu foarte fin cu robotul sau cu masina de tocat carne. Apa se pune la fiert
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009
Si eu acord 10 cu felicitari din toata inima!
mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009
Frumos om...si bun tort.Felicitari!
burdulea maria elena , 25 mai 2009
dicarmencitta, multumesc pt aprecieri!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 mai 2009
Este superb.nota 10 cu felicitari.
tradaro (Chef de cuisine) , 11 mai 2009
Da, cred ca este o idee foarte buna pentru Anul Nou mai ales daca ideea este si dulce. Arata bine. Felicitari!
Alexandrina (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009
E tare dragut, retin ideea pentru Craciun!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009
Nepotica cea mare careia i-am facut tortul a fost tare incantata.
Sidy (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009
Ce fain arata !!! Cred ca a fost si foarte gustos si mult apreciat de nepotei !!!