autor:

autor

» » Torturi

Tort Othello

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
9 oua, 9 linguri zahar, 2 linguri esenta de cafea, 55 gr. cacao, 55 gr. faina, 55 gr. nuci, alune sau migdale, pisate in piulita, ulei, faina pentru forma, fructe din dulceata C r e m a: 5 linguri apa, 75g cacao, 225 gr. zahar, 225 gr. unt, ½ paharel rom Se bat albusurile spuma, adaugind pe rind 9 linguri de zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In spuma de albusuri si zahar se pun cele 9 galbenusuri, pe rind cite unul batind intr-una cu lingura. Se adauga cacaua, faina, nucile pisate, esenta de cafea(strecurata si racita) si se amesteca. Se pune in forma dreptunghiulara unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Cind este gata, se rastoarna pe o planseta de lemn. Dupa ce este complet rece, se taie in lungime in trei foi egale. Fiecare foaie se unge cu urmatoarea crema. Se amesteca zaharul cu cacao, se adauga apa si se pune la fiert ca sa se ingroase ca o smintina. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si cu romul si se continua frecatul. Crema obtinuta se imparte in doua parti egale. Cu o jumatate se ung foile taiate, asezindu-le una peste alta. Cu a doua jumatate din crema se imbraca tortul Se garniseste cu fructe din dulceata si se serveste a doua zi dupa preparare, taiat in triunghiuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Othello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort white&black

Tort white&black

1. Topeste untul/margarina intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine.Unge cu unt o tava

19 voturi    14 comentarii
30 min
Torturi
Coconut Cheesecake

Coconut Cheesecake

Pentru crusta, incalzeste cuptorul la 200°C.Unge cu unt o tava rotunda de 20 cm diametru. Intr-un

8 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de cafea
  • 55 gr. cacao
  • 55 gr. faina
  • 55 gr. nuci
  • alune sau migdale
  • pisate in piulita
  • ulei
  • faina pentru forma
  • fructe din dulceata C r e m a: 5 linguri apa
  • 75g cacao
  • 225 gr. zahar
  • 225 gr. unt
  • ½ paharel rom Se bat albusurile spuma
  • adaugind pe rind 9 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pandispan ptr torta