autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Padurea Neagra

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Blat, 3 oua la temperatura camerei, 250 g faina, 300 g zahar, 115 ml ulei, 50 g cacao, 225 ml lapte, 1 1/2 lingurita praf de copt, 3/4 lingurita bicarbonat, 1 pliculet de zahar vanilat, 1/4 lingurita sare, ulei si faina pentru tapetat forma, Umplutura, 2 borcane de visine in kirsch (500 g) sau in visinata slaba, 250 g frisca batuta cu zahar pudra, Montarea tortului, 500 g frisca batuta cu zahar praf, zeama de la visine

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm. Intr-un vas de mixer se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se adauga ouale, ulei, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Se verifica blatul daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut. Se lasa sa se racoreasca pe un gratar.
Blatul racit se taie in 3 felii egale pe orizontala. Pastrati felia pe la fund care este cea mai dreapta pentru pus deasupra. Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la visine. Se pun 125 ml de frisca. Pe frisca se pun visinele dintr-un borcan, scurse. Se preseaza cu mainile ca sa intre in frisca. Se repeta operatia cu a doua felie de tort; insiropat, 125 ml frisca, al doilea borcan de visine.
Se pune ultima felie cu fundul in sus pentru a avea o suprafata uniforma. Se insiropeaza. Se pune frisca mai intai pe margini in golurile formate la montarea tortului.
Se acopera cu frisca si se decoreaza dupa preferinta. Pe margine se poate pune ciocolata rasa. Se acopera si se da la frigider cel putin 5 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort "Pădurea Neagră"

Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas. Cu grija, pentru a nu se zdrobi

29 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Torturi
Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Dupa multe cautari si plimbari pe cararile internetului,am gasit in sfarsit o reteta pe placul meu.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 115 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 225 ml lapte
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1/4 lingurita sare
  • ulei si faina pentru tapetat forma
  • Umplutura
  • 2 borcane de visine in kirsch (500 g) sau in visinata slaba
  • 250 g frisca batuta cu zahar pudra
  • Montarea tortului
  • 500 g frisca batuta cu zahar praf
  • zeama de la visine

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Sacher