autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Torturi

Tort „Pădurea Neagră”

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
- pentru blat, • 6 ouă, • 180 g zahăr, • 60 g unt topit și răcit, • 150 g făină, • 2 linguri cu vârf de amidon, • o linguriță de praf de copt, • 50 g cacao, , - pentru cremă și decor, • o farfurie de vișine spălate și fără sâmburi, • 100 g zahăr, • 2 lingurițe cu vârf de amidon, • scorțișoară, • o cutie de 500 g de frișcă Hulala, • ciocolată amăruie

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

21 voturi

Mod de preparare

E vremea vișinelor, oameni buni! Profitați de gustul lor desăvârșit și delectați-vă cu un tort clasic de vișine și ciocolată!!
Pentru blat am separat ouăle, din care gălbenușurile le-am mixat cu 3 linguri de apă și zahărul, iar albușurile le-am bătut până au stat moț :)). Făina, praful de copt și amidonul le-am amestecat și, mai apoi, cernut, peste compoziția de gălbenușuri, urmate de albușuri și untul topit. Am amestecat aluatul încet, de jos în sus, apoi l-am turnat în forma de copt tapetată cu hârtie de copt (pe marginea formei nu am reușit să pun hârtia așa că am uns-o bine cu unt topit și am presărat puțină făină). L-am dat la cuptorul încins la 180 grade pentru 40 minute.
Vișinele împreună cu zahărul și un vârf de cuțit de scoțișoară se dau la fiert pentru 2 minute (doar să se înmoaie un pic), apoi se adaugă amidonul dizolvat în 2 linguri de apă și se mai lasă pe foc 1 minut (compoziția se leagă și zeama se îngroașă).
Până s-au răcit vișinele am bătut frișca. Blatului i-am tăiat capacul pentru a obține pe cât se poate un tort drept, apoi l-am împărțit în trei niveluri. Pe blatul de jos am sprițat frișcă în trei cercuri concentrice, iar între cercuri am pus compoziția de vișine. Nu e nevoie să însiropăm blatul de jos, acesta se va înmuia de la vișine.
Peste acesta am așezat blatul al doilea pe care l-am însiropat cu zeamă de la vișine și l-am umplut cu frișcă și în final ultimul blat, de asemenea, însiropat. Am ornat tortul cu frișcă, vișine și ciocolată rasă.
Să aveși poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Pădurea Neagră”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort ,,Mamaruta neagra cu buline galbene,,

Tort ,,Mamaruta neagra cu buline galbene,,

Acest tortulet a fost unul de incercare. Precizez din capul locului ca nu am cantarit ingredientele,

11 voturi    13 comentarii
30 min
Torturi
Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Elena_Radou

    Elena_Radou (Bucatar) , 16 noiembrie 2012

    Reteta e minunata..numai ca daca imi permiteti as vrea sa adaug cateva secrete.. Secretul 1.In momentul cind batem frisca adaugam o lingurita de miere..ajuta frisca sa "stea" mai bine pe blat si sa nu faca "ape" Secretul 2.care face o mare diferenta. Cand vrem sa coacem blaturi, cake-uri etc cu ciocolata sau cacao in continut atunci, ungem tava cu unt dar o presaram cu cacao in loc de faina. Nu o sa avem aspectul de faina pe blatul de cacao....

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2011

    Aromat si superb!*****la fav...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Fin si delicios!!!!!!!!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Arata frumos, mai ales datorita asezarii in cercuri a fructelor.

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Licuta e a ta, dar trebuie sa te grabesti ca mai am 2 felii si gata tortul :)). S-a suflat!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Foarte gustos!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Un deliciu!!!...Felia aceea este a mea?...NU?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

21 voturi

Ingrediente

  • - pentru blat
  • • 6 ouă
  • • 180 g zahăr
  • • 60 g unt topit și răcit
  • • 150 g făină
  • • 2 linguri cu vârf de amidon
  • • o linguriță de praf de copt
  • • 50 g cacao
  • - pentru cremă și decor
  • • o farfurie de vișine spălate și fără sâmburi
  • • 100 g zahăr
  • • 2 lingurițe cu vârf de amidon
  • • scorțișoară
  • • o cutie de 500 g de frișcă Hulala
  • • ciocolată amăruie

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Elena_Radou (Bucatar)

Reteta e minunata..numai ca daca imi permiteti as vrea sa adaug cateva secrete.. Secretul 1.In momentul cind batem frisca adaugam o lingurita de miere..ajuta frisca sa "stea" mai bine pe blat si sa nu faca "ape" Secretul 2.care face o mare diferenta. Cand vrem sa coacem blaturi, cake-uri etc cu ciocolata sau cacao in continut atunci, ungem tava cu unt dar o presaram cu cacao in loc de faina. Nu o sa avem aspectul de faina pe blatul de cacao....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort ganache de ciocolata