Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , - 5 oua, - 150 g zahar, - 50 g faina, - 30 g cacao, - 1o g praf de copt, Ingrediente pentru crema si ornare:, - 1 borcan compot de visine ( 750 g), - 3 lingurite amidon, - 1 plic zahar vanilat, - 1 plic intaritor de frisca, - 500 ml frisca, - 150 g ciocolata
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
29 voturi
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C.
Se separa ouale: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intaresc; se adauga galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapatata cu faina. Se coace 20 minute, dupa care se scoate din cuptor, se indeparteaza inelul lateral si se lasa blatul la racit .
Cand blatul este rece se taie in doua; primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu 2 - 3 linguri de zeama de compot. Deasupra se repartizeaza visinele. Se pastreaza cateva visine pentru ornat.
Se dizolva amidonul cu 3 linguri zeama de compot. Restul compotului se pune intr-un vas impreuna cu zaharul vanilat. Vasul se pune pe foc mic. Când zeama începe să fiarbă se adaugă amidonul dizolvat. Se amestecă continuu lăsând preparatul să fiarbă 5-10 secunde.Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.Dupa racire se repartizeaza peste visine.
Frisca se bate 1 minut impreuna cu zaharul vanilat, se adauga intaritorul si se mai bate putin.
Se pun deoparte 4 linguri de frisca. Jumătate din cantitatea de frişcă se repartizează peste blatul cu visine. Se pune al doilea blat. Tortul se acoperă cu frişca rămasă.
100 g de ciocolata se zdrobeste si se repartizeaza atât deasupra tortului cât şi pe peretii laterali, iar 50 g o radem deasupra tortului.
Cu frisca ramasa (cele 4 linguri ) facem rozete iar in varful fiecăreia punem cate o visina.
COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013
Apetisant!!!!
Dana Bercaru , 13 septembrie 2013
FOARTE GUSTOS
yara (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2013
Arata minunat, cu siguranta il voi incerca!!
anca (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012
imi place....si pare reusit...felicitari pt toate retetele tale!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012
Ce tentant este, arata minunat!
vera (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010
Arata super si cred ca este ft bun si gustos!
LALY , 13 iunie 2010
Ce bun trebuie sa fie.Daca mai ai si un pahare mare de pepsi!!
constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010
Merita incercat !
Florina (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
Arata foarte bine tortul,am salvat reteta,am sa o incerc si eu. Felicitari!
joly-gina (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
l-am salvat ,o sa-l fac si eu!
mira (Chef de cuisine) , 23 mai 2010
Se pot folosi visine fara samburi conservate cu zahar.
emadina (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
cred ca asta e adevarata reteta de black forest care circula in atatea variante.e o reteta delicioasa.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
Foarte frumos, gust delicios, am salvat reteta.
mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Delicios!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 martie 2010
Cred ca a fost un deliciu.Arata foarte bine in poze,merita sa-l testez.Felicitari.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010
Îmi place cum arată tortul tău!