autor:

adriana gherman

» » Torturi

Tort "Pădurea Neagră"

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , - 5 oua, - 150 g zahar, - 50 g faina, - 30 g cacao, - 1o g praf de copt, Ingrediente pentru crema si ornare:, - 1 borcan compot de visine ( 750 g), - 3 lingurite amidon, - 1 plic zahar vanilat, - 1 plic intaritor de frisca, - 500 ml frisca, - 150 g ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

29 voturi

Mod de preparare

Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas. Cu grija, pentru a nu se zdrobi sau rupe visinele se scot samburii.
Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C.

Se separa ouale: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intaresc; se adauga galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapatata cu faina. Se coace 20 minute, dupa care se scoate din cuptor, se indeparteaza inelul lateral si se lasa blatul la racit .

Cand blatul este rece se taie in doua; primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu 2 - 3 linguri de zeama de compot. Deasupra se repartizeaza visinele. Se pastreaza cateva visine pentru ornat.

Se dizolva amidonul cu 3 linguri zeama de compot. Restul compotului se pune intr-un vas impreuna cu zaharul vanilat. Vasul se pune pe foc mic. Când zeama începe să fiarbă se adaugă amidonul dizolvat. Se amestecă continuu lăsând preparatul să fiarbă 5-10 secunde.Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.Dupa racire se repartizeaza peste visine.

Frisca se bate 1 minut impreuna cu zaharul vanilat, se adauga intaritorul si se mai bate putin.

Se pun deoparte 4 linguri de frisca. Jumătate din cantitatea de frişcă se repartizează peste blatul cu visine. Se pune al doilea blat. Tortul se acoperă cu frişca rămasă.

100 g de ciocolata se zdrobeste si se repartizeaza atât deasupra tortului cât şi pe peretii laterali, iar 50 g o radem deasupra tortului.

Cu frisca ramasa (cele 4 linguri ) facem rozete iar in varful fiecăreia punem cate o visina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Pădurea Neagră"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort „Pădurea Neagră”

Tort „Pădurea Neagră”

E vremea vișinelor, oameni buni! Profitați de gustul lor desăvârșit și delectați-vă cu un

21 voturi    7 comentarii
2h 45 min
Torturi
Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Dupa multe cautari si plimbari pe cararile internetului,am gasit in sfarsit o reteta pe placul meu.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angelica Sefcenco Popa , 30 decembrie 2013

    Ce se face mai exact cu ciocolata care in imagine arata topita?

  • Fara foto

    silvia (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2013

    ce dimensiune ara tava?

  • Fara foto

    Gehrman Dana , 28 septembrie 2013

    Pentru însiropat blatul se folosesc NUMAI 2 - 3 linguri de compot. Amidonul se amestecă cu alte 3 linguri compot. Restul compotului se pune pe sobă şi se dă în fiert. Se adaugă amidonul dizolvat , se omogenizează, se dă un clocot apoi se pune la rece. După răcire se distribuie peste vişine.

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      Apetisant!!!!

    • Fara foto

      Dana Bercaru , 13 septembrie 2013

      FOARTE GUSTOS

    • yara

      yara (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2013

      Arata minunat, cu siguranta il voi incerca!!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      imi place....si pare reusit...felicitari pt toate retetele tale!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Ce tentant este, arata minunat!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      Arata super si cred ca este ft bun si gustos!

    • Fara foto

      LALY , 13 iunie 2010

      Ce bun trebuie sa fie.Daca mai ai si un pahare mare de pepsi!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Merita incercat !

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Arata foarte bine tortul,am salvat reteta,am sa o incerc si eu. Felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      l-am salvat ,o sa-l fac si eu!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Se pot folosi visine fara samburi conservate cu zahar.

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      cred ca asta e adevarata reteta de black forest care circula in atatea variante.e o reteta delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte frumos, gust delicios, am salvat reteta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Delicios!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Cred ca a fost un deliciu.Arata foarte bine in poze,merita sa-l testez.Felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Îmi place cum arată tortul tău!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

29 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 5 oua
  • - 150 g zahar
  • - 50 g faina
  • - 30 g cacao
  • - 1o g praf de copt
  • Ingrediente pentru crema si ornare:
  • - 1 borcan compot de visine ( 750 g)
  • - 3 lingurite amidon
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 500 ml frisca
  • - 150 g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

36 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

silvia (Chef de cuisine)

ce dimensiune ara tava?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu aspic de struguri