autor:

Daniela_Gherca

» » Torturi

Tort Padurea Neagra

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 08 octombrie 2017

Ingrediente
Blat 26 cm:, 6 oua, putina sare, 180 g zahar, 150 g faina, 30 g cacao, 1/2 plic praf de copt, esenta de rom, esenta de vanilie, Blat 22 cm:, 4 oua, putina sare, 120 g zahar, 90 g faina, 30 g cacao, 1 lingurita praf de copt, esenta de rom, esenta de vanilie, Umplutura de cirese:, 800 g de cirese proaspete, congelate sau din compot (fara samburi, scurse), 200 ml suc de cirese rezultat de la scurgerea fructelor decongelate sau din compot, 200 g zahar pudra, ½ de plic gelatina granule, 120 ml rachiu de cirese (eu am pus ciresata), Crema de frisca pentru umplutura:, 800 g de frisca naturala pentru batut cu min. 30% grasime, miezul de la o pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat Bourbon, 120 g zahar, Optional se mai poate adauga 60 ml rachiu de cirese si 6 foi de gelatina, In plus:, 1 plic crema de vanilie pentru invelit tortul, 1 vafa cu printesele disney, cirese proaspete/ confiate/ din compot, ciocolata topita pentru scris

Dificultate: Medie Timp: 5h

1 vot

Mod de preparare

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost apreciat si de mancat nu mai zic.

Fetita mea s-a bucurat enorm de mult vazand un tort cu printesele ei preferate, ca de mancat nu prea...prefera carnita, nu dulciurile, asa ceva mai rar la copii :))

Tort Padurea Neagra: Schwarzwälder Kirschtorte, Gâteau Forêt Noire, Black Forest Cake contine: Frisca naturala, visine, cirese si rachiu de cirese, pandispan cu cacao, decoruri din ciocolata. Un tort clasic, de origine germana, al carui nume vine de la rachiul de cirese (Kirschwasser, 40% alc.) care este produs in zona Padurea Neagra din vestul Germaniei (Schwarzwald).



Pentru inceput facem blaturile, pe rand:



Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.



Intr-o sita punem faina, cacaua si praful de copt si cernem direct in bolul cu oua, amestecam pana incorporam bine toate ingredientele. La finam adaugam esentele in functie de cat de parfumat va place blatul.



Compozitia rezultata o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt doar pe fund si pe margini unsa cu ulei.



Batem usor tava pentru a se aseza aluatul mai bine, adica se elimina bulele de aer din aluat si bagam tava la cuptor pentru cca. 40 minute sau cel mai bine facem testul cu scobitoarea.



Cand este gata, il lasam putin in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu se lasa, apoi il scoatem si il taiem in 2 atunci cand s-a racit complet.



Asa procedam si cu celalalt blat, doar ca folosim o tava de 22 cm. Cand este gata il taiem si pe acesta in 2. In total avem 4 foi, 2 mari si 2 mici. :)



Pentru umplutura de cirese:



Intr-un ibric mai mare, adaugam sucul de cirese impreuna cu zaharul pudra din comert ( am folosit acest zahar deoarece contine si amidon si a ajutat foarte mult la legarea siropului) si punem pe foc amestecand des, deoarece acest suc se va umfla si trebuie supravegheat. Cand a inceput sa fiarba, dam focul la mic si amestecam constant cca.10 minute sau pana cand observam ca obtinem un sos legat.



Stingem focul si lasam siropul la racorit. Punem la inmuiat gelatina in apa rece, o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o adaugam peste siropul inca cald (nu fierbinte!).

Amestecam bine siropul si lasam la racorit, in continuare.

In siropul obtinut adaugam ciresele si rachiul de cirese ( in cazul meu ciresata) si umplutura de cirese este gata.



Pentru crema:



Punem frisca naturala intr-un bol (de preferat sa fie si bolul si frisca reci, scoase de la frigider) si incepem sa mixam usor la viteza mica, intr-o singura directie pentru a nu risca sa se taie.

Cand a inceput sa dea semne de ingrosare adaugam zaharul si vanilia si mai mixam pana obtinem o frisca legata. (este cam riscant si foarte pretentioasa aceasta frisca naturala, mie mi-a iesit din a doua incercare :( Atentie mare )



Daca considerati ca ati batut-o cam mult, dar sa nu fie taiata complet, doar da semne de separare, puteti incerca variata cu gelatina. O preparati conform instructiunilor de pe ambalaj si cand o adaugati peste crema de frisca sa fie complet rece. Daca folositi si rachiu de cirese, ca sa fiti siguri ca gelatina nu este calduta adaugati in ea rachiul si cu ajutorul unei linguri, puneti trepat putin cate putin din frisca peste gelatina si amestecati usor cu o paleta, pana adaugati toata frisca. Se da bolul cu crema la rece pentru 15 minute.



Pentru asamblare:



Pe un platou punem inelul de la tava mai mare si in interior asezam prima foaie, o ungem cu siropul de cirese, adaugam si un strat de cirese pe urma crema de frisca; peste, adaugam cealalta foaie de blat, ungem din nou toata suprafata cu siropul de cirese, doar ca ciresele le punem in interiorul foii, atat cat este foaia cu blatul mai mic de 22 cm. Adaugam peste cirese inca un strat de frisca, pe urma prima foaia cu blatul de 22cm, (aici ne ajutam de celalalt inel de la tava) procedam la fel cu siropul si crema si la final ungem ultima foia doar cu sirop pe partea cu care o asezam peste crema.



Dam tortul la rece, de preferat pentru a doua sau daca nu aveti timp, pentru minim 3 ore.

Inainte de a scoate tortul, ne ocupam de crema de vanilie pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Invelim tortul frumos cu crema de vanilie obtinuta si ornam dupa imaginatie. Eu am avut o vafa cumparata si pe o foaie de copt am scris cu ciocolata topita pe care am bagat-o cateva minute la congelator inainte de a scoate literele.



Ornam cu cirese si bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort "Pădurea Neagră"

Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas. Cu grija, pentru a nu se zdrobi

29 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort padurea neagra -combinatia mea

Tort padurea neagra -combinatia mea

ptr blat Ungem o tava rotunda cu putin ulei si incalzim cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol batem

20 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

1 vot

Ingrediente

  • Blat 26 cm:
  • 6 oua
  • putina sare
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • Blat 22 cm:
  • 4 oua
  • putina sare
  • 120 g zahar
  • 90 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • Umplutura de cirese:
  • 800 g de cirese proaspete
  • congelate sau din compot (fara samburi
  • scurse)
  • 200 ml suc de cirese rezultat de la scurgerea fructelor decongelate sau din compot
  • 200 g zahar pudra
  • ½ de plic gelatina granule
  • 120 ml rachiu de cirese (eu am pus ciresata)
  • Crema de frisca pentru umplutura:
  • 800 g de frisca naturala pentru batut cu min. 30% grasime
  • miezul de la o pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 120 g zahar
  • Optional se mai poate adauga 60 ml rachiu de cirese si 6 foi de gelatina
  • In plus:
  • 1 plic crema de vanilie pentru invelit tortul
  • 1 vafa cu printesele disney
  • cirese proaspete/ confiate/ din compot
  • ciocolata topita pentru scris

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

20 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tortul meu Snickers