autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort ,,Padurea Neagra"

Autor: ioana georgescuh (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana georgescuh (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 11 martie 2008

Ingrediente
Blat, 3 oua la temperatura camerei, 250 g faina, 300 g zahar, 115 ml ulei, 50 g cacao, 225 ml lapte, 1 1/2 lingurita praf de copt, 3/4 lingurita bicarbonat, 1 pliculet de zahar vanilat, 1/4 lingurita sare, ulei si faina pentru tapetat forma, Umplutura, 2 borcane de visine in kirsch (500 g) sau in visinata slaba, 250 g frisca batuta cu zahar pudra, Montarea tortului, 500 g frisca batuta cu zahar praf, zeama de la visine,

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Blatul:

1. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm. Intr-un vas de mixer se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se adauga ouale, ulei, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.

2. Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Se verifica blatul daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut. Se lasa sa se racoreasca pe un gratar.
Umplutura si montarea tortului.

3. Blatul racit se taie in 3 felii egale pe orizontala. Pastrati felia pe la fund care este cea mai dreapta pentru pus deasupra. Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la visine. Se pun 125 ml de frisca. Pe frisca se pun visinele dintr-un borcan, scurse. Se preseaza cu mainile ca sa intre in frisca. Se repeta operatia cu a doua felie de tort; insiropat, 125 ml frisca, al doilea borcan de visine.

4. Se pune ultima felie cu fundul in sus pentru a avea o suprafata uniforma. Se insiropeaza. Se pune frisca mai intai pe margini in golurile formate la montarea tortului.

5. Se acopera cu frisca si se decoreaza dupa preferinta. Pe margine se poate pune ciocolata rasa. Se acopera si se da la frigider cel putin 5 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)

Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)

1)Intr-un vas topeste ciocolata cu untul,lasa sa se raceasca. 2)Bate 5 galbenuse cu zaharul bine

4 voturi    12 comentarii
1h
Torturi
Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 115 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 225 ml lapte
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1/4 lingurita sare
  • ulei si faina pentru tapetat forma
  • Umplutura
  • 2 borcane de visine in kirsch (500 g) sau in visinata slaba
  • 250 g frisca batuta cu zahar pudra
  • Montarea tortului
  • 500 g frisca batuta cu zahar praf
  • zeama de la visine

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu Inka si mousse de fructe