autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort ,,Padurea Neagra"

Autor: ioana georgescuh (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana georgescuh (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 11 martie 2008

Ingrediente
Blat, 3 oua la temperatura camerei, 250 g faina, 300 g zahar, 115 ml ulei, 50 g cacao, 225 ml lapte, 1 1/2 lingurita praf de copt, 3/4 lingurita bicarbonat, 1 pliculet de zahar vanilat, 1/4 lingurita sare, ulei si faina pentru tapetat forma, Umplutura, 2 borcane de visine in kirsch (500 g) sau in visinata slaba, 250 g frisca batuta cu zahar pudra, Montarea tortului, 500 g frisca batuta cu zahar praf, zeama de la visine,

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Blatul:

1. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm. Intr-un vas de mixer se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se adauga ouale, ulei, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.

2. Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Se verifica blatul daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut. Se lasa sa se racoreasca pe un gratar.
Umplutura si montarea tortului.

3. Blatul racit se taie in 3 felii egale pe orizontala. Pastrati felia pe la fund care este cea mai dreapta pentru pus deasupra. Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la visine. Se pun 125 ml de frisca. Pe frisca se pun visinele dintr-un borcan, scurse. Se preseaza cu mainile ca sa intre in frisca. Se repeta operatia cu a doua felie de tort; insiropat, 125 ml frisca, al doilea borcan de visine.

4. Se pune ultima felie cu fundul in sus pentru a avea o suprafata uniforma. Se insiropeaza. Se pune frisca mai intai pe margini in golurile formate la montarea tortului.

5. Se acopera cu frisca si se decoreaza dupa preferinta. Pe margine se poate pune ciocolata rasa. Se acopera si se da la frigider cel putin 5 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort ,,Mamaruta neagra cu buline galbene,,

Tort ,,Mamaruta neagra cu buline galbene,,

Acest tortulet a fost unul de incercare. Precizez din capul locului ca nu am cantarit ingredientele,

11 voturi    13 comentarii
30 min
Torturi
Tort „Pădurea Neagră”

Tort „Pădurea Neagră”

E vremea vișinelor, oameni buni! Profitați de gustul lor desăvârșit și delectați-vă cu un

21 voturi    7 comentarii
2h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 115 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 225 ml lapte
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1/4 lingurita sare
  • ulei si faina pentru tapetat forma
  • Umplutura
  • 2 borcane de visine in kirsch (500 g) sau in visinata slaba
  • 250 g frisca batuta cu zahar pudra
  • Montarea tortului
  • 500 g frisca batuta cu zahar praf
  • zeama de la visine

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tarta cu pere si ciocolata