Tort papusa cu pasta de zahar

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Tort papusa cu pasta de zahar

Ingrediente

  • 24 oua
  • 24 linguri faina
  • 24 linguri zahar
  • 3 plicuri praf de copt stinse cu otet
  • 3 linguri cacao
  • sirop pentru blat
  • 3 bucati pireu de castane din comert
  • 3 plicuri frisca
  • colorant alimentar
  • 2.5 kg zahar pudra
  • 2.5 plicuri gelatina
  • 125 ml apa
  • 250 gr miere

Mod de preparare

Se prepara 3 blaturi de tort(asta daca nu aveti oale speciale)pt fiecare blat se bat spuma 8 albusuri, apoi se amesteca cu 8 galbenusuri, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina si praful de copt stins cu otet.2 blaturi se fac simple iar in unul se pun lingurile de cacao.Se dau la cuptor aproximativ 30 de minute.Dupa ce sant gata blaturile se trece la montarea lui de \"proba\".eu am lasat primul blat nedecupat taiat doar orizontal,iar celelalte blaturi le am decupat ca sa pot da forma rochitei(circulare)

Siropul pentru tort l am facut din 5 linguri de zahar ars stins cu apa si pus 2 sticlute de esenta de rom.

Crema am amestecat cu ajutorul mixerului pireul de castane cu frisca batuta in prealabil.

Am montat tortul :2 blaturi simple unu de cacao alternativ bineinteles fiecare blat fiind insiropat si uns cu crema.La final si exteriorul blaturilor au fost facute cu crema ca sa faca priza cu pasta de zahar.

pentru acest tort am facut pasta de zahar din 2.5 kg zahar pudra.Prima data se pune la inmuiat gelatina in apa 10 minute, apoi se amesteca cu mierea si se lasa sa se topeasca pe baie de abur, apoi se incorporeaza treptat zaharul pudra si colorantul alimentar(aveti grija daca colorantul e lichid pt ca atunci trebuie sa puneti mai putina apa la inceput sau sa puneti mai mult zahar la sfarsit).Eu am facut de doua ori pasta de zahar. Pentru prima parte am folosit 1.5 kg zahar si am pus colorant la sfarsit iar pentru 1 kg de zahar am pus gelatina sa se inmoaie in colorant cu apa(asa a iesit rochita cu punctulete)Se modeleaza ca si plastelina.Partile mai mari le am facut pe curpator cu ajutorul unui facalet,dar intre 2 pungi ca sa nu se lipeasca.Pentru decor am mai avut nevoie de o papusa si frisca pe care am colorat o si bilute.Trandafirii si restul figurinelor tot eu le am facut.puteti face orice cu pasta de zahar.Tortul acesta a fost pentru pitikutza mea Mircea Ariana Bianca care a implinit in 06.04.2010 un anisor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise