autor:

mircea anamaria iuliana

» » Torturi

Tort papusa cu pasta de zahar

Autor: mircea anamaria iuliana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mircea anamaria iuliana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
24 oua, 24 linguri faina, 24 linguri zahar, 3 plicuri praf de copt stinse cu otet, 3 linguri cacao, sirop pentru blat, 3 bucati pireu de castane din comert, 3 plicuri frisca, colorant alimentar, 2.5 kg zahar pudra, 2.5 plicuri gelatina, 125 ml apa, 250 gr miere

Dificultate: Medie Timp: 5h

13 voturi

Mod de preparare

Se prepara 3 blaturi de tort(asta daca nu aveti oale speciale)pt fiecare blat se bat spuma 8 albusuri, apoi se amesteca cu 8 galbenusuri, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina si praful de copt stins cu otet.2 blaturi se fac simple iar in unul se pun lingurile de cacao.Se dau la cuptor aproximativ 30 de minute.Dupa ce sant gata blaturile se trece la montarea lui de \"proba\".eu am lasat primul blat nedecupat taiat doar orizontal,iar celelalte blaturi le am decupat ca sa pot da forma rochitei(circulare)
Siropul pentru tort l am facut din 5 linguri de zahar ars stins cu apa si pus 2 sticlute de esenta de rom.
Crema am amestecat cu ajutorul mixerului pireul de castane cu frisca batuta in prealabil.
Am montat tortul :2 blaturi simple unu de cacao alternativ bineinteles fiecare blat fiind insiropat si uns cu crema.La final si exteriorul blaturilor au fost facute cu crema ca sa faca priza cu pasta de zahar.
pentru acest tort am facut pasta de zahar din 2.5 kg zahar pudra.Prima data se pune la inmuiat gelatina in apa 10 minute, apoi se amesteca cu mierea si se lasa sa se topeasca pe baie de abur, apoi se incorporeaza treptat zaharul pudra si colorantul alimentar(aveti grija daca colorantul e lichid pt ca atunci trebuie sa puneti mai putina apa la inceput sau sa puneti mai mult zahar la sfarsit).Eu am facut de doua ori pasta de zahar. Pentru prima parte am folosit 1.5 kg zahar si am pus colorant la sfarsit iar pentru 1 kg de zahar am pus gelatina sa se inmoaie in colorant cu apa(asa a iesit rochita cu punctulete)Se modeleaza ca si plastelina.Partile mai mari le am facut pe curpator cu ajutorul unui facalet,dar intre 2 pungi ca sa nu se lipeasca.Pentru decor am mai avut nevoie de o papusa si frisca pe care am colorat o si bilute.Trandafirii si restul figurinelor tot eu le am facut.puteti face orice cu pasta de zahar.Tortul acesta a fost pentru pitikutza mea Mircea Ariana Bianca care a implinit in 06.04.2010 un anisor
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort papusa cu pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

Blatul: Mixam ouale cu zaharul spuma. Apoi punem apa si uleiul. Incorporam praful de copt si esenta. La

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Pandispan pufos de ciocolata

Pandispan pufos de ciocolata

Mixatio timp de cateva minute untul moale cu zaharul,adaugati faina amestecata in prealabil cu praful

11 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Arata minunat!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Felicitari ! ai muncit ceva la el, dar arata grozav...nota maxima de la mine.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte frumos, delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere pentru acest tortulet...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte frumos!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      forte frumos

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Superb! Cred ca persoana pt. care l-ai pregatit a fost de-a dreptul incantata... Felicitari!ai 5*de la mine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

13 voturi

Ingrediente

  • 24 oua
  • 24 linguri faina
  • 24 linguri zahar
  • 3 plicuri praf de copt stinse cu otet
  • 3 linguri cacao
  • sirop pentru blat
  • 3 bucati pireu de castane din comert
  • 3 plicuri frisca
  • colorant alimentar
  • 2.5 kg zahar pudra
  • 2.5 plicuri gelatina
  • 125 ml apa
  • 250 gr miere

Raporteaza reteta

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Arata minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe II
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide