autor:

vera

» » Torturi

Tort Paradiso

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
-4 oua, 150g zahar, -esenta de lamaie, -un praf de sare, -100g faina, -100g amidon, -1/2pachet praf de copt, -100g unt moale, crema:250ml lapte, zahar vanilat,coaja de la o lamaie,2 galbenusuri, -1 lingurita rom,30g faina 60g zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se bat galbenusurile + 4 linguri de apa fiarta, se ajunge zaharul (100) g si aroma de lamaie. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, iar albusurile cu restul de zahar(50)g, batute spuma tare. Faina se cerne usor si se amesteca in aceiasi directie de sus in jos cu albusurile iar dupa aceia cu galbenusurile. Se coace in cuptorul incins la 180°Cpt 30-40"

Crema: Se fierbe 200ml lapte in care s-a adauga: vanilia, lamaie si un praf de sare. Laptele ramas se amesteca cu zaharul(50)g, galbenusurile si faina amestecind cu atentie, iar la sfarsit se adauga laptele fierbinte si se repune pe aragaz amestecind incontinuu pina la fierbere. Blatul se taie in 2-3, depinde de inaltimea sa, si se umple cu crema. Daca doriti sa-l insiropati un sirop (apa+zahar) se fierb pe foc. Daca va ramane putina crema puteti orna tortul deasupra si ornati cu fructe de sezon: capsuni, kiwi, zmeura, ananas, iar deasupra un pliculet de gelatina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Paradiso" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Fantezie cu ciocolata

Fantezie cu ciocolata

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tortul meu Snickers

Tortul meu Snickers

Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 august 2009

    Daca serviti tortul in aceiasi zi, nu se adauga gelatina, daca doriti sa-l serviti a doua zi se adauga gelatina pt a conserva mai bine fructele!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    ,,Deasupra un pliculet de gelatina''?deasupra fructelor? In reteta nu se aminteste nimic de gelatina.Vrei sa fie ca un jeleu?Un pic neclar la final,in rest OK.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Cred ca este ft clara reteta: faina se cerne usor si se amesteca cu albusrile, iar aceasta compozitie se amesteca cu galbenusurile, iar cit despre lamiie te asigur ca lasa o aroma placuta in crema!!!! Iar gustul...delicios:)

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Arata hawaian! Dar nu stiu nimic despre gust avand in vedere ca aroma este doar lamaia. Si mai este ceva: la galbenusuri faina nu se cerne (sau ai omis) si la albusuri se "cerne usor"...nu prea inteleg. Bine! Arata superb si cred ca faci torturi des ca sa nu zic ca esti profesionista si ai tastat f repede. Imi place!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • -4 oua
  • 150g zahar
  • -esenta de lamaie
  • -un praf de sare
  • -100g faina
  • -100g amidon
  • -1/2pachet praf de copt
  • -100g unt moale
  • crema:250ml lapte
  • zahar vanilat,coaja de la o lamaie,2 galbenusuri
  • -1 lingurita rom,30g faina 60g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Daca serviti tortul in aceiasi zi, nu se adauga gelatina, daca doriti sa-l serviti a doua zi se adauga gelatina pt a conserva mai bine fructele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuitii