Tort Paradiso

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Paradiso

Ingrediente

  • -4 oua
  • 150g zahar
  • -esenta de lamaie
  • -un praf de sare
  • -100g faina
  • -100g amidon
  • -1/2pachet praf de copt
  • -100g unt moale
  • crema:250ml lapte
  • zahar vanilat,coaja de la o lamaie,2 galbenusuri
  • -1 lingurita rom,30g faina 60g zahar

Mod de preparare

Se bat galbenusurile + 4 linguri de apa fiarta, se ajunge zaharul (100) g si aroma de lamaie. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, iar albusurile cu restul de zahar(50)g, batute spuma tare. Faina se cerne usor si se amesteca in aceiasi directie de sus in jos cu albusurile iar dupa aceia cu galbenusurile. Se coace in cuptorul incins la 180°Cpt 30-40"

Crema: Se fierbe 200ml lapte in care s-a adauga: vanilia, lamaie si un praf de sare. Laptele ramas se amesteca cu zaharul(50)g, galbenusurile si faina amestecind cu atentie, iar la sfarsit se adauga laptele fierbinte si se repune pe aragaz amestecind incontinuu pina la fierbere. Blatul se taie in 2-3, depinde de inaltimea sa, si se umple cu crema. Daca doriti sa-l insiropati un sirop (apa+zahar) se fierb pe foc. Daca va ramane putina crema puteti orna tortul deasupra si ornati cu fructe de sezon: capsuni, kiwi, zmeura, ananas, iar deasupra un pliculet de gelatina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise