Se bat galbenusurile + 4 linguri de apa fiarta, se ajunge zaharul (100) g si aroma de lamaie. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, iar albusurile cu restul de zahar(50)g, batute spuma tare. Faina se cerne usor si se amesteca in aceiasi directie de sus in jos cu albusurile iar dupa aceia cu galbenusurile. Se coace in cuptorul incins la 180°Cpt 30-40"
Crema: Se fierbe 200ml lapte in care s-a adauga: vanilia, lamaie si un praf de sare. Laptele ramas se amesteca cu zaharul(50)g, galbenusurile si faina amestecind cu atentie, iar la sfarsit se adauga laptele fierbinte si se repune pe aragaz amestecind incontinuu pina la fierbere. Blatul se taie in 2-3, depinde de inaltimea sa, si se umple cu crema. Daca doriti sa-l insiropati un sirop (apa+zahar) se fierb pe foc. Daca va ramane putina crema puteti orna tortul deasupra si ornati cu fructe de sezon: capsuni, kiwi, zmeura, ananas, iar deasupra un pliculet de gelatina.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii