Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de copt rotundă (23 de cm) se pune hârtie de copt. Untul şi 250 gr de ciocolată se topesc pe foc mic şi se lasă la răcit. Puneti 2-3 linguri deoparte, le veti fofosi la ungerea marginii tortului.
Se bat bine cele 4 albuşuri şi se adaugă treptat 100 gr de zahăr. Într-un vas separat se bat cele două ouă întregi şi cele patru gălbenuşuri împreună cu 75 gr de zahăr şi vanilia.
Se adaugă uşor ciocolata topită, apoi se adaugă treptat şi cele patru albuşuri bătute. Compoziţia se toarnă în vasul de copt tapetat cu hartie de copt şi se dă la cuptor 35–40 de minute sau până când blatul e crescut şi crăpat uşor. Se lasă la răcit în vas. Sa nu credeti ca nu v-a crescut blatul, centrul blatului se va scufunda pentru că avem nevoie de un tort cu un crater în mijloc care sa aiba forma de cuib de oua si trebuie sa aiba o forma neregulata.
Cu ajutotul unei pensule ungeti marginea neregulata a tortului cu ciocolata topita.
Pentru cremă: se topeşte ciocolata, se adauga smântâna si se amesteca pana se omogenizeaza totul, se adaugă vanilia, se da la rece apoi se mixeaza.
Se umple craterul tortului, iar deasupra se presară ouă sau bomboane de ciocolată.
Reteta preparata de Carmen http://privestesigateste.com/
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii