Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de copt rotundă (23 de cm) se pune hârtie de copt. Untul şi 250 gr de ciocolată se topesc pe foc mic şi se lasă la răcit. Puneti 2-3 linguri deoparte, le veti fofosi la ungerea marginii tortului.
Se bat bine cele 4 albuşuri şi se adaugă treptat 100 gr de zahăr. Într-un vas separat se bat cele două ouă întregi şi cele patru gălbenuşuri împreună cu 75 gr de zahăr şi vanilia.
Se adaugă uşor ciocolata topită, apoi se adaugă treptat şi cele patru albuşuri bătute. Compoziţia se toarnă în vasul de copt tapetat cu hartie de copt şi se dă la cuptor 35–40 de minute sau până când blatul e crescut şi crăpat uşor. Se lasă la răcit în vas. Sa nu credeti ca nu v-a crescut blatul, centrul blatului se va scufunda pentru că avem nevoie de un tort cu un crater în mijloc care sa aiba forma de cuib de oua si trebuie sa aiba o forma neregulata.
Cu ajutotul unei pensule ungeti marginea neregulata a tortului cu ciocolata topita.
Pentru cremă: se topeşte ciocolata, se adauga smântâna si se amesteca pana se omogenizeaza totul, se adaugă vanilia, se da la rece apoi se mixeaza.
Se umple craterul tortului, iar deasupra se presară ouă sau bomboane de ciocolată.
Reteta preparata de Carmen http://privestesigateste.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii