Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de copt rotundă (23 de cm) se pune hârtie de copt. Untul şi 250 gr de ciocolată se topesc pe foc mic şi se lasă la răcit. Puneti 2-3 linguri deoparte, le veti fofosi la ungerea marginii tortului.
Se bat bine cele 4 albuşuri şi se adaugă treptat 100 gr de zahăr. Într-un vas separat se bat cele două ouă întregi şi cele patru gălbenuşuri împreună cu 75 gr de zahăr şi vanilia.
Se adaugă uşor ciocolata topită, apoi se adaugă treptat şi cele patru albuşuri bătute. Compoziţia se toarnă în vasul de copt tapetat cu hartie de copt şi se dă la cuptor 35–40 de minute sau până când blatul e crescut şi crăpat uşor. Se lasă la răcit în vas. Sa nu credeti ca nu v-a crescut blatul, centrul blatului se va scufunda pentru că avem nevoie de un tort cu un crater în mijloc care sa aiba forma de cuib de oua si trebuie sa aiba o forma neregulata.
Cu ajutotul unei pensule ungeti marginea neregulata a tortului cu ciocolata topita.
Pentru cremă: se topeşte ciocolata, se adauga smântâna si se amesteca pana se omogenizeaza totul, se adaugă vanilia, se da la rece apoi se mixeaza.
Se umple craterul tortului, iar deasupra se presară ouă sau bomboane de ciocolată.
Reteta preparata de Carmen http://privestesigateste.com/
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu