Tort cuib de oua

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tort cuib de oua

Ingrediente

  • Blat:
  • - 250 gr ciocolată neagră tocată
  • - 125 gr unt la temperatura camerei
  • - 6 oua – 2 întregi, 4 cu gălbenuşurile separate de albuş
  • - 175 gr zahăr
  • - o linguriţă esenţă vanilie
  • Cremă:
  • - 125 gr ciocolată alba tocată
  • - 250 ml smântână pentru frişcă
  • - o linguriţă de vanilie
  • - mini ouă de ciocolată, pentru decor

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de copt rotundă (23 de cm) se pune hârtie de copt. Untul şi 250 gr de ciocolată se topesc pe foc mic şi se lasă la răcit. Puneti 2-3 linguri deoparte, le veti fofosi la ungerea marginii tortului.

Se bat bine cele 4 albuşuri şi se adaugă treptat 100 gr de zahăr. Într-un vas separat se bat cele două ouă întregi şi cele patru gălbenuşuri împreună cu 75 gr de zahăr şi vanilia.

Se adaugă uşor ciocolata topită, apoi se adaugă treptat şi cele patru albuşuri bătute. Compoziţia se toarnă în vasul de copt tapetat cu hartie de copt şi se dă la cuptor 35–40 de minute sau până când blatul e crescut şi crăpat uşor. Se lasă la răcit în vas. Sa nu credeti ca nu v-a crescut blatul, centrul blatului se va scufunda pentru că avem nevoie de un tort cu un crater în mijloc care sa aiba forma de cuib de oua si trebuie sa aiba o forma neregulata.

Cu ajutotul unei pensule ungeti marginea neregulata a tortului cu ciocolata topita.

Pentru cremă: se topeşte ciocolata, se adauga smântâna si se amesteca pana se omogenizeaza totul, se adaugă vanilia, se da la rece apoi se mixeaza.

Se umple craterul tortului, iar deasupra se presară ouă sau bomboane de ciocolată.

Reteta preparata de Carmen http://privestesigateste.com/

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor