Tort Pascal

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Pascal

Ingrediente

  • 20 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • 1 cutie compot ananas
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 200 g zahar
  • 500 g frisca lichida
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet piscoturi

Mod de preparare

Se pregateste gelatina in apa caldura conform instructiunilor de timp de pe ambalaj

Pentru crema se amesteca zaharul cu galbenusurile, esenta si faina, dupa omogenizare se adauga treptat si laptele, se amesteca bine, apoi se pune la fiert amestecand continuu. Dupa ce a dat in clocot se ia de pe foc si se lasa la racit pana ce devine calduta pentru a se adauga gelatina.

Se amesteca bine cu gelatina si se lasa la racit.

Se taie fructele dupa preferinta.

Se pregateste frisca care se bate spuma, se adauga apoi, treptat, crema.

Se monteaza tortul- pe peretii si fundul formei pentru prajituri se pun piscoturile inmuiate in sucul de ananas, apoi se pun un strat de crema, unul de fructe, pana la epuizarea acestora, sus se orneaza dupa preferinte cu fructe.

Se lasa peste noapte la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise