Tort Pascal

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Pascal

Ingrediente

  • 20 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • 1 cutie compot ananas
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 200 g zahar
  • 500 g frisca lichida
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet piscoturi

Mod de preparare

Se pregateste gelatina in apa caldura conform instructiunilor de timp de pe ambalaj

Pentru crema se amesteca zaharul cu galbenusurile, esenta si faina, dupa omogenizare se adauga treptat si laptele, se amesteca bine, apoi se pune la fiert amestecand continuu. Dupa ce a dat in clocot se ia de pe foc si se lasa la racit pana ce devine calduta pentru a se adauga gelatina.

Se amesteca bine cu gelatina si se lasa la racit.

Se taie fructele dupa preferinta.

Se pregateste frisca care se bate spuma, se adauga apoi, treptat, crema.

Se monteaza tortul- pe peretii si fundul formei pentru prajituri se pun piscoturile inmuiate in sucul de ananas, apoi se pun un strat de crema, unul de fructe, pana la epuizarea acestora, sus se orneaza dupa preferinte cu fructe.

Se lasa peste noapte la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise