1.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.
2.Se topeste untul.Intr-un bol , se pune iaurtul, zaharul,praful de vanilie,sarea , faina,drojdia, ouale intregi si untul .
3.Se varsa compozitia de mai sus intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si se coace blatul 40 de minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se receasca,apoi se taie in doua.
4.Se prepara crema:se topeste ciocolata de menaj in bain-marie si se pune untul taiat bucati.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
5.Pe o farfurie rotunda de tort, se aseaza primul blat, se insiropeaza , se unge cu 1/2 din cantitatea de crema de ciocolata, se acopera cu al doilea blat, se insiropeaza si se acopera tortul cu restul de crema.Se orneaza cu bombonele multicolore si se tine la rece 2-3 ore pana la servire.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii