autor:

Vekas

» » Torturi

Tort pascual de ciocolata

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 60g.unt+15g. pentru uns forma de tort,, 1 iaurt natur,, 2 cesti de zahar,, 1 praf de vanilie,, 3 cesti de faina,, 1/2 pachetel de drojdie(uscata),, 2 oua intregi,, 1 varf de cutit de sare, Pentru crema:, 400g.ciocolata de menaj,, 200g.unt moale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.
2.Se topeste untul.Intr-un bol , se pune iaurtul, zaharul,praful de vanilie,sarea , faina,drojdia, ouale intregi si untul .
3.Se varsa compozitia de mai sus intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si se coace blatul 40 de minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se receasca,apoi se taie in doua.
4.Se prepara crema:se topeste ciocolata de menaj in bain-marie si se pune untul taiat bucati.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
5.Pe o farfurie rotunda de tort, se aseaza primul blat, se insiropeaza , se unge cu 1/2 din cantitatea de crema de ciocolata, se acopera cu al doilea blat, se insiropeaza si se acopera tortul cu restul de crema.Se orneaza cu bombonele multicolore si se tine la rece 2-3 ore pana la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pascual de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o

15 voturi    9 comentarii
3h 45 min
Torturi
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Datorita iaurtului, blatul este usor si pufos,iar crema, fiind fiarta pe aburi, este deasemenea usoara.Este preferatul nepotelului meu.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    usor de preparat si bun.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte rapid si gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 60g.unt+15g. pentru uns forma de tort,
  • 1 iaurt natur,
  • 2 cesti de zahar,
  • 1 praf de vanilie,
  • 3 cesti de faina,
  • 1/2 pachetel de drojdie(uscata),
  • 2 oua intregi,
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru crema:
  • 400g.ciocolata de menaj,
  • 200g.unt moale

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Datorita iaurtului, blatul este usor si pufos,iar crema, fiind fiarta pe aburi, este deasemenea usoara.Este preferatul nepotelului meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu - reteta simpla dar cu savoare