Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura"

Ingrediente

  • Pentru blat aveti nevoie de:
  • - 180 ml cafea fierbinte
  • - 60g cacao
  • - 2 lingurite scortisoara
  • - 250g faina
  • - 200g ciocolata amaruie
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - un varf de cutit sare
  • - 170g unt moale
  • - 250g zahar
  • - 3 oua ecologice
  • - 180ml iaurt
  • - 1 esenta de vanilie
  • Pentru crema si decor am folosit:
  • - o punga zmeura congelata sau proaspata (cam 400g)
  • - 1 cutie mascarpone
  • - 6-7 linguri zahar tos

Mod de preparare

Duminica perfecta ar trebui incheiata cu o felie de tort alaturi de cei dragi, cel putin asa o vad eu. Dupa lungile plimbari in natura din weekend, am savurat din plin o felie de tort rece.

Incepeti prin a incinge cuptorul la 180 grade si ungeti cu unt o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 23cm.

Intr-un bol amestecati cacaua, cafeaua, scortisoara si esenta de vanilie. Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu si adaugati-o si pe aceasta in compozitia formata, amestecand bine de tot.

Separat bateti cu mixerul la viteza mare untul si zaharul pana obtineti o crema spumoasa. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Cerneti apoi faina cu sarea si praful de copt si amestecati bine de tot, adaugand alternativ jumatate din crema de ciocolata, apoi restul de faina si la final restul de crema de ciocolata.

Turnati crema obtinuta in tava pregatita pentru copt si lasati sa se coaca aproximativ 40 minunte, dupa care trebuie sa treaca testul scobitorii. Lasati la racit si intre timp apucati-va de crema. Este foarte simplu de facut!

Mixati cu blenderul jumatate din cantitatea de zmeura, mascaropone si zaharul pana crema devine omogena.

Folosind o spatula asezati crema pe blatul racit, iar la final ornati cu zmeura ramasa. Contrastul dintre blatul dulce si crema racoroasa mi-a placut la nebunie!

Si inca ceva: lasati tortul la frigider cel putin o ora inainte de servire.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise