autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Pavlova

Autor: Laura Libiu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 31 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Libiu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 31 decembrie 2008

Ingrediente
4 albusuri, 200 g zahar pudra, 1 lg. amidon, 1 lgt. otet, 250 g frisca ( eu am folosit Hu la la), fructe(de care doresti) eu am folosit compot de ananas, guave, papaya, capsuni si kiwi(proaspat).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma.Se adauga treptat zaharul pudra si se mixeaza in continuare. Se pune otetul si amidonul si se mai amesteca inca putin. Se preincalzeste cuptorul. Nu stiu la ce temperatura pentru ca eu nu am cuptor cu ceas, dar l-am lasat la foc mic. Se aseaza o foaie de copt in tava si se pune bezeaua in forma de cerc(cca 35 cm diametru). Se coace la foc mic cam o ora, dupa care se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca.
Frisca se face conform instructiunilor de pe cutie; o parte din fructe se amesteca in frisca si cu restul se orneaza tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Bezea: 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. 2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu cesti

Tort cu cesti

Blat: Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma impreuna cu apa si praful de copt.Adaugam

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Are dreptate Cristina.Specificul tortului Pavlova este blatul cu faina de malai si macerarea capsunilor in lichior de zmeura.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    Dupa cate stiu eu specificul tortului Pavlova este lingura de malai care este ingredientul specific acestui desert care a fost creat in 1935 special pentru celebra balerina rusa Ana Pavlova, la fel si capsunile macerate in lichior de zmeura, deci schimba-i denumirea.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lg. amidon
  • 1 lgt. otet
  • 250 g frisca ( eu am folosit Hu la la)
  • fructe(de care doresti) eu am folosit compot de ananas
  • guave
  • papaya
  • capsuni si kiwi(proaspat).

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Libiu
Raffaelo

Raffaelo

Se freaca untul impreuna cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 2-3 linguri de nuca de cocos.

66 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Minitort tiramisu