autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Pavlova

Autor: Laura Libiu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 31 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Libiu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 31 decembrie 2008

Ingrediente
4 albusuri, 200 g zahar pudra, 1 lg. amidon, 1 lgt. otet, 250 g frisca ( eu am folosit Hu la la), fructe(de care doresti) eu am folosit compot de ananas, guave, papaya, capsuni si kiwi(proaspat).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma.Se adauga treptat zaharul pudra si se mixeaza in continuare. Se pune otetul si amidonul si se mai amesteca inca putin. Se preincalzeste cuptorul. Nu stiu la ce temperatura pentru ca eu nu am cuptor cu ceas, dar l-am lasat la foc mic. Se aseaza o foaie de copt in tava si se pune bezeaua in forma de cerc(cca 35 cm diametru). Se coace la foc mic cam o ora, dupa care se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca.
Frisca se face conform instructiunilor de pe cutie; o parte din fructe se amesteca in frisca si cu restul se orneaza tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune

Bezea: 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. 2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort rapid

Tort rapid

Fierbi siropul, insiropezi fiecare faie in parte. Lasi sa se patrunda 1/2 ora. Pentru crema fiarta,

156 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 15 %
499.99 lei
424.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Are dreptate Cristina.Specificul tortului Pavlova este blatul cu faina de malai si macerarea capsunilor in lichior de zmeura.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    Dupa cate stiu eu specificul tortului Pavlova este lingura de malai care este ingredientul specific acestui desert care a fost creat in 1935 special pentru celebra balerina rusa Ana Pavlova, la fel si capsunile macerate in lichior de zmeura, deci schimba-i denumirea.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lg. amidon
  • 1 lgt. otet
  • 250 g frisca ( eu am folosit Hu la la)
  • fructe(de care doresti) eu am folosit compot de ananas
  • guave
  • papaya
  • capsuni si kiwi(proaspat).

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Libiu
Raffaelo

Raffaelo

Se freaca untul impreuna cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 2-3 linguri de nuca de cocos.

66 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tiramisu Tiramisu

Se freaca 2 galbenusuri cu 250 gr zahar tos pana se face o crema groasa si mai deschisa la culoare, apoi se adauga crema mascarpone

3 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi
Tort Tiramisu Tort Tiramisu

Se bate frisca tare se adauga mascarpone si se mai bate inca putin impreuna. Separat se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga

5 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Tort mascota