Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile.
Incorporam si faina, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.
Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei.
Fructele din compot le punem la scurs, intr-o sita.
Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit.
Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit.
Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine.
Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat.
Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe.
Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa.
Nu ne ramane decat sa gustam.....eee bunnnn!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii