autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort festiv

Autor: mirela_sagi (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela_sagi (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Ingrediente
o conserva compot de ananas,, 800 gr frisca,, 6 oua,, 150 gr zahar,, 150 gr faina,, o lingura amidon alimentar,, un plic zahar vanilat,, un plic gelatina rosie+2 linguri zahar+250 ml apa(sau zeama de compot),, un plic gelatina alba+2 linguri zahar+250 ml apa,, un plic zahar vanilat pt frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile.

Incorporam si faina, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.



Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei.

Fructele din compot le punem la scurs, intr-o sita.

Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit.

Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit.



Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine.

Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat.

Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe.

Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa.

Nu ne ramane decat sa gustam.....eee bunnnn!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

La multi ani si bine v-am regãsit! Acest tort a fost pe masa noastrã de Revelion, de aceea si

9 voturi    6 comentarii
50 min
Torturi
Tort festiv de Revelion

Tort festiv de Revelion

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o conserva compot de ananas,
  • 800 gr frisca,
  • 6 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  • o lingura amidon alimentar,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic gelatina rosie+2 linguri zahar+250 ml apa(sau zeama de compot),
  • un plic gelatina alba+2 linguri zahar+250 ml apa,
  • un plic zahar vanilat pt frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu portocale