Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile.
Incorporam si faina, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.
Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei.
Fructele din compot le punem la scurs, intr-o sita.
Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit.
Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit.
Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine.
Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat.
Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe.
Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa.
Nu ne ramane decat sa gustam.....eee bunnnn!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii