autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort festiv

Autor: mirela_sagi (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela_sagi (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Ingrediente
o conserva compot de ananas,, 800 gr frisca,, 6 oua,, 150 gr zahar,, 150 gr faina,, o lingura amidon alimentar,, un plic zahar vanilat,, un plic gelatina rosie+2 linguri zahar+250 ml apa(sau zeama de compot),, un plic gelatina alba+2 linguri zahar+250 ml apa,, un plic zahar vanilat pt frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile.

Incorporam si faina, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.



Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei.

Fructele din compot le punem la scurs, intr-o sita.

Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit.

Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit.



Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine.

Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat.

Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe.

Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa.

Nu ne ramane decat sa gustam.....eee bunnnn!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi

"Tort Festiv " cu blat de ciocolata si nuca si trei creme distincte (umpluturi)

Fiind o creatie proprie am denumit acest tort,"tort festiv", fiind ceva deosebit. Chiar daca pare

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Torturi
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o conserva compot de ananas,
  • 800 gr frisca,
  • 6 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  • o lingura amidon alimentar,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic gelatina rosie+2 linguri zahar+250 ml apa(sau zeama de compot),
  • un plic gelatina alba+2 linguri zahar+250 ml apa,
  • un plic zahar vanilat pt frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu bucati si crema de caramele