Tort festiv

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort festiv

Ingrediente

  • o conserva compot de ananas,
  • 800 gr frisca,
  • 6 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  • o lingura amidon alimentar,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic gelatina rosie+2 linguri zahar+250 ml apa(sau zeama de compot),
  • un plic gelatina alba+2 linguri zahar+250 ml apa,
  • un plic zahar vanilat pt frisca

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile.

Incorporam si faina, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.

Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei.

Fructele din compot le punem la scurs, intr-o sita.

Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit.

Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit.

Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine.

Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat.

Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe.

Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa.

Nu ne ramane decat sa gustam.....eee bunnnn!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise