autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT PORTOCALE FARA BLAT

Autor: Oanaeste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oanaeste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
-3 galbenusuri ou, - 250 gr zahar (Ccantitatea poate varia in functie de gusturi), - 250 - 300 ml zeama fructe(portocale, compot, etc), - zeama de la 1 lamaie., - 3 plicuri gelatina muiata in prealabil in zeama de fructe sau apa, - 250-300 gr frisca, - 1-2 plicuri zahar vanilat, - fructe pt ornat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune zeama de fructe, zeama de la lamaie si se pune pe foc mic pana da in clocot, se lasa 1 minut apoi se da deoparte.
Gelatina se adauga cand compozitia este calduta, nu rece, pt a se omogeniza.
Cand compozitia este complet rece se adauga frisca.
Se tapeteaza un vas yena cu fructe: rondele portocala, ananas, kiwi, fructe de padure...etc. Compozitia rezultata se toarna in vas si se da la frigider.Optional se pot pune fructe taiate marunt si in compozitie.
Cand se serveste, se introduce fundul vasului intr-o oala cu apa fierbinte aproximativ 30 sec, dupa care se rastoarna pe un platou(se pune platoul peste vas si se intoarce brusc).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT PORTOCALE FARA BLAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Portocale fara Blat

Tort Portocale fara Blat

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Blatul: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul

18 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela Munteanu , 19 decembrie 2013

    da e ffff bun

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Un deliciu...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    Apetisant. Felicitari!

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Arata foarte bine....felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Super bun trebuie sa fie si racoritor.Felicitari !

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      O! Da! Merge asa, chiar imi place. Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • -3 galbenusuri ou
  • - 250 gr zahar (Ccantitatea poate varia in functie de gusturi)
  • - 250 - 300 ml zeama fructe(portocale
  • compot
  • etc)
  • - zeama de la 1 lamaie.
  • - 3 plicuri gelatina muiata in prealabil in zeama de fructe sau apa
  • - 250-300 gr frisca
  • - 1-2 plicuri zahar vanilat
  • - fructe pt ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Oanaeste
Tort Portocale fara Blat

Tort Portocale fara Blat

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni in scoarta de copac