autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort printesa

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2011

Ingrediente
Pentru blat:8 oua,8 linguri zahar,8 linguri ulei,8 linguri faina., Pentru crema:2 plicuri de vanilie Dr Oetker,500ml lapte si 6 linguri zahar., Pentru rochie si decor:200g de piscoturi,100ml lapte,o linguria de rom,3 plicuri de frisca, sau putin colorant alimentar si o papusa(gen Barbi).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:Separi albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul si se adauga in albusurile batute spuma apoi adaugam si faina.Dupa ce le-am amestecat coacem blatul intr-o forma rotunda,unsa cu ulei si tapetata cu faina,timp de 30 de min.Cind este gata il taiem in trei.
Cit se coace blatul pregatim crema si frisca conform cu instructiunile dupa pachet.
Asamblare:invelim papusa in folie de aluminiu,o infigem in tort si o fixam cu piscoturi stropite cu lapte si rom.Folosim in continuare piscoturi pentru a da forma rochiei si apoi ornam dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort "Printesa Deea"

Astfel ca de cu seara, dupa ce am adormit pe Miruna , am trecut repejor la platane (cratiti, oale,

8 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort Printesa. O incantare pentru fetita dumneavoastra !!!

Tort Printesa. O incantare pentru fetita dumneavoastra !!!

Blatul Se separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Cand spuma

35 voturi    15 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

    E ceva cu adevarat deosebit . Felicitari !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Foarte frumos tortuletul ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:8 oua,8 linguri zahar,8 linguri ulei,8 linguri faina.
  • Pentru crema:2 plicuri de vanilie Dr Oetker,500ml lapte si 6 linguri zahar.
  • Pentru rochie si decor:200g de piscoturi,100ml lapte,o linguria de rom,3 plicuri de frisca, sau putin colorant alimentar si o papusa(gen Barbi).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

E ceva cu adevarat deosebit . Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca