autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort "Printesa" cu frisca

Autor: elena mihaela reinerth (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elena mihaela reinerth (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1 l frisca vegetala, vanilie, colorant alimentar, ornamente diverse, o papusa Barbie

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, se bate albusul spuma, se adauga zaharul, vanilia si la urma galbenusurile si faina, fara a se mai bate prea mult ca sa nu se lase spuma. Se da repede ca cuptorul bine incalzit, intr-o forma rotunda sau o cratita acoperita cu hartie de copt.
Se lasa 30-45 de min. in functie de cuptor si se scoate lasandu-se la racit. Apoi se bate frisca, se coloreaza si se incepe ornarea tortului. Se taie in 3-4 felii, se adauga frisca si apoi se aseaza papusa deasupra. Ar trebui aleasa o papusa careia i se pot scoate picioarele dar sta bine si daca are picioare, doar ca tortul va trebui gaurit in mijloc. Papusa va putea fi imbracata frumos, sau acoperita la randul ei cu frisca, dar exista riscul ca frisca sa se scurga. Blatul rotund va fi fusta printesei. Colorati frisca cat puteti de frumos si ornati \"fusta\" cu tot felul de bezele, bomboane, copiii vor fi incantati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Printesa" cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de banane

Tort de banane

Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema, se adauga faina si cacaua, se amesteca

2 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata, portocale si nuci

Tort de ciocolata, portocale si nuci

Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    SUPER !

  • Fara foto

    mikkaela (Bucatar) , 01 iunie 2010

    extraordinar de frumos

  • Fara foto

    mirela , 02 octombrie 2009

    foarte frumos tortul, i-am facut si eu unul fetitei mele de 7 ani

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Frumos si tare gustos...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Arata minunat! Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Foarte interesanta ,,Printesa''.Felicitari!

    • Fara foto

      elena_reinerth7@yahoo.com , 06 mai 2009

      pacat ca poza arata cam turtita... tortul arata mult mai bine ca in poza.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      O idee excelenta pentru cine are copiii mici.Bravo! Felicitari!

    • Fara foto

      bosna ana , 14 octombrie 2008

      Felicitari, e foarte frumos.

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 21 iulie 2008

      da arata frumos tortul numai papusa aia merita tot sacrificiul

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 l frisca vegetala
  • vanilie
  • colorant alimentar
  • ornamente diverse
  • o papusa Barbie

Raporteaza reteta

Retete
de elena mihaela reinerth
Snitel cu piure

Snitel cu piure

Se prepara snitelele avand grija sa fie cat mai egale intre ele. Se prepara piureul si se adauga

7 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

SUPER !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort fin