autor:

» » Torturi

Tort "Printesa" cu frisca

Autor: elena mihaela reinerth (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elena mihaela reinerth (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1 l frisca vegetala, vanilie, colorant alimentar, ornamente diverse, o papusa Barbie

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, se bate albusul spuma, se adauga zaharul, vanilia si la urma galbenusurile si faina, fara a se mai bate prea mult ca sa nu se lase spuma. Se da repede ca cuptorul bine incalzit, intr-o forma rotunda sau o cratita acoperita cu hartie de copt.
Se lasa 30-45 de min. in functie de cuptor si se scoate lasandu-se la racit. Apoi se bate frisca, se coloreaza si se incepe ornarea tortului. Se taie in 3-4 felii, se adauga frisca si apoi se aseaza papusa deasupra. Ar trebui aleasa o papusa careia i se pot scoate picioarele dar sta bine si daca are picioare, doar ca tortul va trebui gaurit in mijloc. Papusa va putea fi imbracata frumos, sau acoperita la randul ei cu frisca, dar exista riscul ca frisca sa se scurga. Blatul rotund va fi fusta printesei. Colorati frisca cat puteti de frumos si ornati \"fusta\" cu tot felul de bezele, bomboane, copiii vor fi incantati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Printesa" cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    SUPER !

  • mikkaela (Bucatar) , 01 iunie 2010

    extraordinar de frumos

  • mirela , 02 octombrie 2009

    foarte frumos tortul, i-am facut si eu unul fetitei mele de 7 ani

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Frumos si tare gustos...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Arata minunat! Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Foarte interesanta ,,Printesa''.Felicitari!

    • elena_reinerth7@yahoo.com , 06 mai 2009

      pacat ca poza arata cam turtita... tortul arata mult mai bine ca in poza.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      O idee excelenta pentru cine are copiii mici.Bravo! Felicitari!

    • bosna ana , 14 octombrie 2008

      Felicitari, e foarte frumos.

    • MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 21 iulie 2008

      da arata frumos tortul numai papusa aia merita tot sacrificiul

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 l frisca vegetala
  • vanilie
  • colorant alimentar
  • ornamente diverse
  • o papusa Barbie

Raporteaza reteta

Retete
de elena mihaela reinerth
Snitel cu piure

Snitel cu piure

Se prepara snitelele avand grija sa fie cat mai egale intre ele. Se prepara piureul si se adauga

7 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

SUPER !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si mac