Tort "Printesa" cu frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort "Printesa" cu frisca

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 l frisca vegetala
  • vanilie
  • colorant alimentar
  • ornamente diverse
  • o papusa Barbie

Mod de preparare

Se separa ouale, se bate albusul spuma, se adauga zaharul, vanilia si la urma galbenusurile si faina, fara a se mai bate prea mult ca sa nu se lase spuma. Se da repede ca cuptorul bine incalzit, intr-o forma rotunda sau o cratita acoperita cu hartie de copt.

Se lasa 30-45 de min. in functie de cuptor si se scoate lasandu-se la racit. Apoi se bate frisca, se coloreaza si se incepe ornarea tortului. Se taie in 3-4 felii, se adauga frisca si apoi se aseaza papusa deasupra. Ar trebui aleasa o papusa careia i se pot scoate picioarele dar sta bine si daca are picioare, doar ca tortul va trebui gaurit in mijloc. Papusa va putea fi imbracata frumos, sau acoperita la randul ei cu frisca, dar exista riscul ca frisca sa se scurga. Blatul rotund va fi fusta printesei. Colorati frisca cat puteti de frumos si ornati \"fusta\" cu tot felul de bezele, bomboane, copiii vor fi incantati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise