Tort Printesa Maria

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat 1: 5 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt stins in lamiie
  • blat 2: 6 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr. nuca
  • 2 linguri faina
  • crema: 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 200 gr. zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un plic de frisca
  • 250 ml. lapte

Mod de preparare

Balt 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt stins in lamiie. Se coace normal intr-o forma unsa.

Blat 2: Cele sase albusuri se bat bine cu 12 linguri zahar, se adauga faina, 2 linguri, si nuca, 250 gr, prajita si taiata. Se coace in aceeasi forma ca si primul blat. Intre timp se face crema, din galbenusuri si 6 linguri zahar, care se freaca bine intr-un vas, cind se ingroasa se pune pe o cratita cu aburi si se amesteca incontinuu citeva minute. Se lasa la racit, apoi se amesteca bine cu 250 gr. unt, 200 gr. zahar, zahar vanilat. Se freaca totul bine pina se obtine o crema spumoasa. Se unge primul balt, apoi al doilea blat si se asaza unul peste celalat. Deasupra se decoreaza cu frisca batuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise