Tort pufos cu crema si dulceata de caise

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tort pufos cu crema si dulceata de caise

Ingrediente

  • 300g faina
  • 180g zahar
  • 2 iaurturi(125g fiecare)
  • 130ml ulei de semi
  • 1/2 praf de copt
  • 3 oua
  • Pt crema:300ml lapte
  • vanile
  • 20g faina
  • 80g zahar
  • 1/ pahar cu gem de caise

Mod de preparare

amestecam ouale intregi cu putina sare fina,adaugam zaharul,mixam totul bine,incorporam iaurtul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt;

Ungem o forma de tort cu unt si tapetam cu faina ,turnam compozitia,introducem in cuptorul cald 180°c timp de 35-40 minute;

Crema:Incalzim laptele intr-o cratita cu fundul dublu,separat amestecam zaharul faina si vanilia;Turnam laptele caldut,punem totul pe foc,potrivit,amestecam incontinuu pana devine o crema mai densa;

Blatul de tort racit il taim pe jumatate,il ungem cu gem de caise subtiat cu 2-3 linguri de apa,iar deasupra gemului turnam compozitia obtinuta!

Pudram cu zahar farin si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise