Ingrediente
ptr blat :, 6 oua, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g faina, 6 ling ulei, 1 plic praf de copt, , ptr crema de iaurt cu piersici:, 1 iaurt de caise de 350 g, 4 linguri pline de zahar pudra, 2 plicuri gelatina granulata, 300 ml frisca, 1 compot mare de piersici
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se face ca o maioneza si se adauga peste albusuri. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, dupa care turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit cca 25 min.
Crema de iaurt cu piersici:
Mod de preparare: se amesteca iaurtul cu zaharul pudra. Piersicile se taie in bucati mici. Hidratam gelatina, apoi o topim si o adaugam peste iaurt iaurt. Batem frisca si o amestecam cu iaurtul. La urma adaugam piersicile scurse de suc.
Crema se da la rece cca 1 h.
Se taie blatul in 2 sau 3 foi si se insiropeaza cu siropul compotului.
Se pune peste blatul insiropat crema de iaurt si se imbraca tortul cu frisca. Se orneaza dupa plac si gust.
Pofta buna !