autor:

Craciun_Rita

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Autor: Craciun_Rita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iunie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Craciun_Rita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iunie 2018

Ingrediente
ptr blat :, 6 oua, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g faina, 6 ling ulei, 1 plic praf de copt, , ptr crema de iaurt cu piersici:, 1 iaurt de caise de 350 g, 4 linguri pline de zahar pudra, 2 plicuri gelatina granulata, 300 ml frisca, 1 compot mare de piersici

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul :



Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.

Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se face ca o maioneza si se adauga peste albusuri. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, dupa care turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit cca 25 min.



Crema de iaurt cu piersici:



Mod de preparare: se amesteca iaurtul cu zaharul pudra. Piersicile se taie in bucati mici. Hidratam gelatina, apoi o topim si o adaugam peste iaurt iaurt. Batem frisca si o amestecam cu iaurtul. La urma adaugam piersicile scurse de suc.

Crema se da la rece cca 1 h.



Se taie blatul in 2 sau 3 foi si se insiropeaza cu siropul compotului.

Se pune peste blatul insiropat crema de iaurt si se imbraca tortul cu frisca. Se orneaza dupa plac si gust.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

Pregatim blatul de tort, separand albusurile de galbenusuri. Mixam bine galbenusurile cu apa si

23 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi
Masina dulce cu capsuni si ciocolata

Masina dulce cu capsuni si ciocolata

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de masina. Intr-un

10 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • ptr blat :
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 6 ling ulei
  • 1 plic praf de copt
  • ptr crema de iaurt cu piersici:
  • 1 iaurt de caise de 350 g
  • 4 linguri pline de zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina granulata
  • 300 ml frisca
  • 1 compot mare de piersici

Raporteaza reteta

Retete
de Craciun_Rita
Snitele din piept de pui

Snitele din piept de pui

Se spala pieptul de pui si se feliaza dupa care se bate cu ciocanul de snitele. Intr-un vas se bat

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Piept de pui cu garnitura de cartofi

Piept de pui cu garnitura de cartofi

Se face un mix de condimente din zeama de la lamaie, sare, piper si condimentele ptr. carne de pasare

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi

Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi

Se curata si se taie fideluta ardeiul gras , brânză se rade pe răzătoare. Ouale se

4 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort spiralat