Tort racoritor cu fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 pliculete gelatina granule
  • 500 ml frisca vegetala
  • 1 compot ananas bucati
  • 2 banane
  • Kiwi
  • alte fructe din compot dupa preferinta
  • piscoturi de sampanie
  • vanilie.

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si se adauga laptele firbinte, vanilia, gelatina inmuiata separat cu apa rece si apoi fiarta cateva clocote, apoi toata aceasta compozitie se lasa putin sa se raceasca. Separat se bat bine albusurile si intr-o alta cratita se bate si frisca. Se amesteca toate cele trei compozitii. Se adauga fructele din compot, banana si kiwi taiate bucatele, vanilia.

Se monteaza astfel: intr-o forma de tort detasabila ( 26 cm) se imbraca fundul cu folie de plastic pe care se aranjeaza feliute de kiwi sau alte fructe colorate care vor constitui decorul tortului, apoi se pun piscoturi pana se umple fundul se stropesc putin cu zeama de compot se adauga compozitia de tort , iar deasupra se aseaza tot piscoturi care se stropesc cu zeama de compot. Se da la rece pana a 2-a zi. Inainte de servire se dezlipeste putin cu un cutit de pe margini, se intoarce tortul invers pe un platou , se desface forma de tort si se dezlipeste folia de plastic. Tortul este decorat gata cu fructele puse la inceput.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise