autor:

susu

» » Torturi

Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2013

Ingrediente
ingredientele sunt trecute mai jos ca sa fie mai pe intelesul tuturor

Dificultate: Medie Timp: 5h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Crema 1: 100 ml smantana dulce pentru frisca
250 gr mascarpone
1/2 plic intaritor de frisca
1 lingura zahar vanilat
1/2 din caise tocate marunt si 4 linguri piure de caise

Smantana rece se bate cateva minute pana incepe sa capete consistenta apoi se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Mixam mascarpone separat si incorporam frisca batuta. Adaugam caisele si piureul.

Crema 2: 600 gr fructe de padure
250 gr mascarpone
2 plicuri zahar vanilat ruf
300 ml frisca lichida
esenta de vanilie
10 linguri de zahar
2 linguri zahar pudra vanilat
1/2 plic intaritor de frisca
1 lingurita de coniac

Fructele se scot de la congelator cu vreo 5-6 ore inainte, se pun intr-o strecuratoare si se stropesc cu doua linguri de coniac. Bolul pentru frisca trebuie sa fie rece, smantana o batem cateva minute apoi adaugam intaritorul si zaharul treptat mixand pana se intareste. Mascarpone se freaca cu zaharul vanilat, 2 lingurite esenta vanilie si 1 lingurita coniac. Fructele bine decongelate se baga la blender sau se zdrobesc cu furculita, eu am ales a doua varianta ca sa nu iasa o pasta insa au ramas si cojite. Adaugam fructele la mascarpone impreuna cu 4-5 linguri de frisca rece si incorporam usor. In siropul scurs de la fructe punem cele doua linguri de zahar pudra, putin suc de la compot si coniac, cu el insiropam blatul. Am oprit cateva linguri pt tort

Ganache de ciocolata: 150 ml frisca
150 gr ciocolata din care 100 gr neagra si 50 cu lapte
1/2 legatura de menta proaspata
1 praf de cardamon
1 lingurita coniac

Menta spalata se blenduieste cu putina apa si doua cuburi de gheata. Punem smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele intr-un ibric la foc mic. Amestecam incontinuu pana se topeste ciocolata. La sfarsit adaugam coniacul si cand se raceste punem menta tocata si scursa foarte bine.O dam la rece si peste cateva ore o mixam pana devine spumoasa.

Blatul: 6 oua
12 linguri zahar, 150 gr
24 linguri de faina nu prea pline sau luate cu varf si scuturate, 290 gr
8 linguri de apa rece
2 linguri coniac
1 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
esenta de vanilie
1 lingurita coaja portocale

Galbenusurile se freaca cu zahar pana se albesc, se adauga apa treptat, lingura cu lingura amestecand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat la galbenusuri chiar daca vi se pare un aluat mai greu de lucrat iar albusurile la temperatura camerei se bat spuma si se incorporeaza la sfarsit Se coace 40 de minute intr-o tava de 26. Se taie apoi in 3.
Mai avem nevoie de 300 fructe pentru ornat, un borcan gem de capsuni, un compot mare de piersici. 1/2 din caise le-am tocat marunt si restul blenduite.

Montare tort:

Siropul: susul de la fructele de padure, 2 linguri zahar pudra vanilat si sucul de la compot. Pentru ca blaturile sa fie la fel de insiropate mai intai se imparte siropul in trei parti egale in boluri separate. Blat insiropat/ungem cu un strat de gem capsuni/un rand crema 2/ blat insiropat/ gem/ crema 2, am oprit cateva linguri pentru a imbraca tortul/. Am imbracat tortul cu partea din crema oprita dupa care a urmat ganachul de ciocolata si apoi crema 1 cu caise. Un tort foarte acrisor si potrivit pentru zile toride de vara. Cine doreste poate indulci mai mult tortul, sucul pentru insiropat, cremele si poate folosi doar ciocolata cu lapte in loc de neagra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Blatul: Ouale intregi se bat ft bine,treptat se adauga zaharul,se mixeaza totul cam 15 minte pana

46 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2014

    1 borcan mare de caise sau piersici in compot

  • Fara foto

    Chivu Vali , 14 decembrie 2013

    SUPERRRR

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2013

    Ofelia puede copiar pegar y probar una traducción de Google

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2013

      1/2 din caisele din borcanul acela mare de 800, din compotul de caise

    • Fara foto

      OFELIA , 28 octombrie 2013

      QUISIERA LAS RECETAS EN ESPAÑOL QUE SE VEN ESPECTACULARES Y NO ENTIENDO EL IDIOMA GRACIAS

    • Fara foto

      Lenuta Iftode , 28 octombrie 2013

      "1/2 de caise le-am tocat marunt si restul blenduite",1/2 din cât?

    • Fara foto

      piedra , 28 octombrie 2013

      daca nu puteti suporta coniacul, se mai intampla, poate fi inlocuit cu succes cu rom

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2013

      Ramona daca tu te imbeti din 2-3 linguri de coniac in timp ce prepari tortul inseamna ca e grav, pe de alta parte fructele sunt indestulatoare pentru a observa cum tortul si-a schimbat culoarea in roz iar rezultatul este unul acrisor tocmai potrivit pentru cei carora nu le plac deserturile foarte dulci insa daca nu ai un argument real nu ai altceva de facut decat sa comentezi pe langa.Cantitatea de coniac este doar pentru a "alinta" un pic aroma insa am torturi cu gust profund de coniac, ciocolata si cacao, o nebunie

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2013

      Ramona daca tu te imbeti din 2-3 linguri de coniac in timp ce prepari tortul inseamna ca e grav, pe de alta parte fructele sunt indestulatoare pentru a observa cum tortul si-a schimbat culoarea in roz iar rezultatul este unul acrisor tocmai potrivit pentru cei carora nu le plac deserturile foarte dulci insa daca nu ai un argument real nu ai altceva de facut decat sa comentezi pe langa.Cantitatea de coniac este doar pentru a "alinta" un pic aroma insa am torturi cu gust profund de coniac, ciocolata si cacao, o nebunie

    • Fara foto

      Ramona Nitu , 22 octombrie 2013

      Tortu asta numa de fructe de padure nu e,este plin de coniac te imbeti numai facand crema si blatul!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • ingredientele sunt trecute mai jos ca sa fie mai pe intelesul tuturor

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

susu (Chef de cuisine)

1 borcan mare de caise sau piersici in compot

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de post