autor:

LALY

» » Torturi

Tort racoros cu cirese

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iunie 2010

Ingrediente
Ingrediente blat:, , * 8 oua, * 8 linguri de zahar, * 8 linguri faina, * un praf de sare, , Pentru crema:, , * 3oo gr smantana grasa, * 100 gr zahar pudra, * 1 esenta lamaie sau ce aroma va place, * 300 gr cirese, , Pentru sirop:, , * 250 ml apa, * 200 gr zahar, * 1 esenta lamaie, , Pentru decor:, , * 300 gr frisca, * 300 gr cirese, * 100 gr alune nesarate, * 1 plic gelatina rosie

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga in prima compozitie.Se incorporeaza faina cu grija,mestecand de jos in sus.Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata.Se introduce la cuptor pentru 30 minute,dupa care se lasa la racit.



Se bate smantana cu zaharul pudra si cu esenta de lamaie.Se spala ciresele,li se scot samburii si se lasa la scurs.



Se taie blatul in doua,se insiropeaza cu siropul facut din apa,zahar si esenta.Se toarna crema de smantana,se pun ciresele fara samburi.Se adauga a doua parte de blat insiropata.



Se imbraca tortul in frisca,marginile se tapeteaza cu alune pisate si deasupra se fac cu posul floricele din frisca.Se pun 300 gr cirese curatate de samburi si peste ele se aduga gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Smiley candy bar

Smiley candy bar

Se ia un blat de tort si sa marunteste foarte bine.Se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura fina cu sfecla si crema de branza

Prajitura fina cu sfecla si crema de branza

Blatul: Pregatim, prima data, o forma de copt (eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm) si

5 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Costina Daniela Mocanu , 27 mai 2014

    mmm...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Este un deliciu!!!!!!!

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Maria sa stii ca se face foarte usor,iar gustul este bestial Iti trimit si o feliuta de tort sa vezi cum arata interiorul.

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      super! asta-i tortul pe care pot sa-l fac si eu, in sfarsit!! Reteta pare foarte simplu de urmat, iar aspectul ... de milioane!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Delicios !*****

    • Amalia

      Amalia (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      N`am cuvinte :D

    • Fara foto

      laly , 21 iunie 2010

      Multam frumos fetele,sa stiti ca este tare bun.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Arata minunat ,sigur este foarte delicios.....

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Cred ca e delicios si arata si foarte bine!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      O minunatie tortul tau...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Aratã super si este foarte bun!!!*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Ce bine arata!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • * 8 oua
  • * 8 linguri de zahar
  • * 8 linguri faina
  • * un praf de sare
  • Pentru crema:
  • * 3oo gr smantana grasa
  • * 100 gr zahar pudra
  • * 1 esenta lamaie sau ce aroma va place
  • * 300 gr cirese
  • Pentru sirop:
  • * 250 ml apa
  • * 200 gr zahar
  • * 1 esenta lamaie
  • Pentru decor:
  • * 300 gr frisca
  • * 300 gr cirese
  • * 100 gr alune nesarate
  • * 1 plic gelatina rosie

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este un deliciu!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Tiramisu Tort Tiramisu

Se freaca galbenusele cu zaharul f. bine, se adauga mascarpone, frisca, nesul. Se insiropeaza piscoturile in cafeaua filtru rece. Se

35 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tiramisu (din comert) Tiramisu (din comert)

Se pregateste prajitura cum scrie pe pachet. Cind se face crema, se adauga si un plic crema instant caramel si la sfirsit un plic de

32 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de portocale