Tort racoros cu cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort racoros cu cirese

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • * 8 oua
  • * 8 linguri de zahar
  • * 8 linguri faina
  • * un praf de sare
  • Pentru crema:
  • * 3oo gr smantana grasa
  • * 100 gr zahar pudra
  • * 1 esenta lamaie sau ce aroma va place
  • * 300 gr cirese
  • Pentru sirop:
  • * 250 ml apa
  • * 200 gr zahar
  • * 1 esenta lamaie
  • Pentru decor:
  • * 300 gr frisca
  • * 300 gr cirese
  • * 100 gr alune nesarate
  • * 1 plic gelatina rosie

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga in prima compozitie.Se incorporeaza faina cu grija,mestecand de jos in sus.Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata.Se introduce la cuptor pentru 30 minute,dupa care se lasa la racit.

Se bate smantana cu zaharul pudra si cu esenta de lamaie.Se spala ciresele,li se scot samburii si se lasa la scurs.

Se taie blatul in doua,se insiropeaza cu siropul facut din apa,zahar si esenta.Se toarna crema de smantana,se pun ciresele fara samburi.Se adauga a doua parte de blat insiropata.

Se imbraca tortul in frisca,marginile se tapeteaza cu alune pisate si deasupra se fac cu posul floricele din frisca.Se pun 300 gr cirese curatate de samburi si peste ele se aduga gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise