autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort racoros

Autor: CRINA PRECUP (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CRINA PRECUP (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2007

Ingrediente
Crema, 400 ml frisca vegetala hulala sau alta marca, 250 g branza vaci, 1 iaurt mare, 150 ml smantana sau iaurt mai gras, 1 lamaie-zeama, zahar-dupa gust(sa pui destul ca de la lamaie si iaurt e cam acru), 2 plicuri de 10g gelatina care se inmoaie in 50 ml apa, apoi pe abur pana devine lichida-sa nu fiarba ca se strica., Blatul, 4 oua, 4 linguri apa, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 2 linguri ulei, putin bicarbonat stins, 1-2 vanilii, fructe(piersici felii sau ananas, orice fruct pt. tarta),

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Crema
Smantana, iaurtul, branza, lamaia, zaharul, se amesteca bine, se adauga gelatinasi la sfarsit frisca batuta, dupa ce s-a luat din ea o parte pentru ornat. Se da la frigider pana incepe sa se intareascacat de cat, sa nu mai curga.
Blatul
O tava rotunda se infoliaza in aluminiu, se unge cu margarina sau ulei, se presara zahar si se face un pat de fructe. Daca fructele sunt mai acre, se pune zahar si peste ele. Se da la cuptor 5-10 minute, se scoate si se toarna coca. Coca se obtine din amestecul tuturor ingredientelor de la blat, albusurile batute spuma punandu-se la sfarsit si amestecand usor, sa nu se lase.Coca astfel obtinuta se toarna in tava, peste fructe si se da la cuptor cam 20-25 minute, pana se rumeneste deasupra. Cand e gata si s-a racit, se insiropeaza cu ce aveti, se pune peste blat crema de la frigidertot in forma de tort si se da din nou la frigider vreo 2-3 ore sa se intareasca bine. Peste tort se pun din nou fructe ornate frumos si peste ele se toarna Tort Jelee de la Dr. Oetcker, preparat dupa reteta de pe plic. Se orneaza apoi cu frisca ramasa si...pofta buna! E delicios si perfect pentru aniversarile copiilor, si nu numai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort racoros cu cirese

Tort racoros cu cirese

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga in

5 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort cu caise rapid și răcoros

Tort cu caise rapid și răcoros

Fiind o vară caniculară am folosit un blat din comerț pe care l-am stropit cu un simplu sirop

8 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Foarte bun !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Crema
  • 400 ml frisca vegetala hulala sau alta marca
  • 250 g branza vaci
  • 1 iaurt mare
  • 150 ml smantana sau iaurt mai gras
  • 1 lamaie-zeama
  • zahar-dupa gust(sa pui destul ca de la lamaie si iaurt e cam acru)
  • 2 plicuri de 10g gelatina care se inmoaie in 50 ml apa
  • apoi pe abur pana devine lichida-sa nu fiarba ca se strica.
  • Blatul
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • putin bicarbonat stins
  • 1-2 vanilii
  • fructe(piersici felii sau ananas
  • orice fruct pt. tarta)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de clatite