autor:

» » Torturi

Tort racoros

Autor: CRINA PRECUP (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CRINA PRECUP (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2007

Ingrediente
Crema, 400 ml frisca vegetala hulala sau alta marca, 250 g branza vaci, 1 iaurt mare, 150 ml smantana sau iaurt mai gras, 1 lamaie-zeama, zahar-dupa gust(sa pui destul ca de la lamaie si iaurt e cam acru), 2 plicuri de 10g gelatina care se inmoaie in 50 ml apa, apoi pe abur pana devine lichida-sa nu fiarba ca se strica., Blatul, 4 oua, 4 linguri apa, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 2 linguri ulei, putin bicarbonat stins, 1-2 vanilii, fructe(piersici felii sau ananas, orice fruct pt. tarta),

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Crema
Smantana, iaurtul, branza, lamaia, zaharul, se amesteca bine, se adauga gelatinasi la sfarsit frisca batuta, dupa ce s-a luat din ea o parte pentru ornat. Se da la frigider pana incepe sa se intareascacat de cat, sa nu mai curga.
Blatul
O tava rotunda se infoliaza in aluminiu, se unge cu margarina sau ulei, se presara zahar si se face un pat de fructe. Daca fructele sunt mai acre, se pune zahar si peste ele. Se da la cuptor 5-10 minute, se scoate si se toarna coca. Coca se obtine din amestecul tuturor ingredientelor de la blat, albusurile batute spuma punandu-se la sfarsit si amestecand usor, sa nu se lase.Coca astfel obtinuta se toarna in tava, peste fructe si se da la cuptor cam 20-25 minute, pana se rumeneste deasupra. Cand e gata si s-a racit, se insiropeaza cu ce aveti, se pune peste blat crema de la frigidertot in forma de tort si se da din nou la frigider vreo 2-3 ore sa se intareasca bine. Peste tort se pun din nou fructe ornate frumos si peste ele se toarna Tort Jelee de la Dr. Oetcker, preparat dupa reteta de pe plic. Se orneaza apoi cu frisca ramasa si...pofta buna! E delicios si perfect pentru aniversarile copiilor, si nu numai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Tort racoros cu cirese

Tort racoros cu cirese

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga in

5 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Foarte bun !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Crema
  • 400 ml frisca vegetala hulala sau alta marca
  • 250 g branza vaci
  • 1 iaurt mare
  • 150 ml smantana sau iaurt mai gras
  • 1 lamaie-zeama
  • zahar-dupa gust(sa pui destul ca de la lamaie si iaurt e cam acru)
  • 2 plicuri de 10g gelatina care se inmoaie in 50 ml apa
  • apoi pe abur pana devine lichida-sa nu fiarba ca se strica.
  • Blatul
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • putin bicarbonat stins
  • 1-2 vanilii
  • fructe(piersici felii sau ananas
  • orice fruct pt. tarta)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun !

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu ananas