Crema
Smantana, iaurtul, branza, lamaia, zaharul, se amesteca bine, se adauga gelatinasi la sfarsit frisca batuta, dupa ce s-a luat din ea o parte pentru ornat. Se da la frigider pana incepe sa se intareascacat de cat, sa nu mai curga.
Blatul
O tava rotunda se infoliaza in aluminiu, se unge cu margarina sau ulei, se presara zahar si se face un pat de fructe. Daca fructele sunt mai acre, se pune zahar si peste ele. Se da la cuptor 5-10 minute, se scoate si se toarna coca. Coca se obtine din amestecul tuturor ingredientelor de la blat, albusurile batute spuma punandu-se la sfarsit si amestecand usor, sa nu se lase.Coca astfel obtinuta se toarna in tava, peste fructe si se da la cuptor cam 20-25 minute, pana se rumeneste deasupra. Cand e gata si s-a racit, se insiropeaza cu ce aveti, se pune peste blat crema de la frigidertot in forma de tort si se da din nou la frigider vreo 2-3 ore sa se intareasca bine. Peste tort se pun din nou fructe ornate frumos si peste ele se toarna Tort Jelee de la Dr. Oetcker, preparat dupa reteta de pe plic. Se orneaza apoi cu frisca ramasa si...pofta buna! E delicios si perfect pentru aniversarile copiilor, si nu numai.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii