Tort Raffaello cu zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Raffaello cu zmeura

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 10 linguri faina
  • 6 linguri cocos
  • 1 plic praf de copt
  • pentru crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba
  • 1 pastaie vanilie Kotanyi
  • pentru crema de zmeura:
  • 250 gr zmeura
  • 100 gr zahar brun
  • 50 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • pentru sirop:
  • 200 ml lapte
  • 200 gr nuca cocos
  • 100 gr zahar
  • pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr nuca cocos
  • 10 bomboane raffaello

Mod de preparare

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si apa.

Omogenizam si adaugam faina, praful de copt si nuca de cocos.

Amestecam pana ce sunt incorporate total.

Tapetam forma de copt cu margini detasabile cu hartie de copt si turnam compozitia in ea apoi o nivelam. dimensiunea formei este de 32 cm.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor.

Lasam sa se raceasca apoi scoatem blatul din forma. Dupa cum vedeti blatul nu este foarte inalt.

Taiem blatul in trei.

Pregatim apoi crema. Punem frisca lichida intr-un vas si adaugam ciocolata rupta bucatele. Eu am folosit frisca Meggle si ciocolata Derby.

Daca nu ati mai lucrat cu ciocolata pana acum si sunteti incepator in ale bucatariei va recomand sa puneti vasul la bain-marie si sa amestecati pana se topeste complet ciocolata. Daca aveti putina experienta si folositi un vas cu fundul gros puteti pune direct pe flacara, la foc mic, si amestecati continuu pana la omogenizare. O alta varianta ar fi sa incalziti frisca pana ajunge la punctul de fierbere (fara a o lasa sa fiarba) moment in care o dati deoparte, adaugati ciocolata si amestecati energic pana ce se topeste toata ciocolata.

Amestecul obtinut il vom da la frigider pentru cel putin o ora, eventual puteti pregati cu o noapte inainte. In imagine se observa consistenta cremei.

Adaugam semintele pastaii de vanilie pentru o aroma intensa, de vanilie.

Mixam apoi pana obtinem o crema de ciocolata. Veti observa cum crema se va albi si aproape isi va dubla volumul.

Pregatim compozitia de zmeura: Punem zmeura intr-un vas si adaugam si zaharul brun. Dam in cateva clocote apoi o dam deoparte sa se raceasca. Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie.

Pregatim siropul astfel: Punem intr-un vas laptele, zaharul si nuca de cocos. Cantitatea de zahar poate varia dupa gustul fiecaruia. Dam intr-un clocot si apoi strecuram compozitia printr-un tifon. stoarcem bine ca sa se scurga tot siropul iar cocosul ramas il aruncam. Optional puteti adauga lichior de cocos pentru un gust mai intens. Eu nu am pus fiindca din tort au mancat si copii.

Incepem asamblarea tortului. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort si il insiropam.

Intindem peste el jumatate din crema de zmeura.

Apoi punem jumatate din crema de ciocolata.

Continuam pana la ultimul blat. Dam la frigider, de preferat peste noapte apoi desfacem cu grija inelul din jurul tortului.

Batem frisca si imbracam tortul in frisca (pastram cateva linguri de frisca pentru ornat).

Presaram nuca de cocos pe toata suprafata tortului.

Punem frisca ramasa intr-un pos si facem 10 "moturi" de frisca. Pe fiecare asezam cate o bomboana raffaello. Reteta bomboanelor o gasiti aici.

Taiem feliile de tort cu un cutit foarte bine ascutit. Au iesit 20 de felii destul de generoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise