autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Raffaello cu zmeura

Autor: vio_dreams (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vio_dreams (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
pentru blat:, , 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri apa, 10 linguri faina, 6 linguri cocos, 1 plic praf de copt, , pentru crema de ciocolata:, , 500 ml frisca lichida, 400 gr ciocolata alba, 1 pastaie vanilie Kotanyi, , pentru crema de zmeura:, , 250 gr zmeura, 100 gr zahar brun, 50 ml apa, 5 gr gelatina, , pentru sirop:, , 200 ml lapte, 200 gr nuca cocos, 100 gr zahar, , pentru decor:, , 200 ml frisca lichida, 50 gr nuca cocos, 10 bomboane raffaello

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si apa.

Omogenizam si adaugam faina, praful de copt si nuca de cocos.

Amestecam pana ce sunt incorporate total.

Tapetam forma de copt cu margini detasabile cu hartie de copt si turnam compozitia in ea apoi o nivelam. dimensiunea formei este de 32 cm.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor.



Lasam sa se raceasca apoi scoatem blatul din forma. Dupa cum vedeti blatul nu este foarte inalt.

Taiem blatul in trei.

Pregatim apoi crema. Punem frisca lichida intr-un vas si adaugam ciocolata rupta bucatele. Eu am folosit frisca Meggle si ciocolata Derby.

Daca nu ati mai lucrat cu ciocolata pana acum si sunteti incepator in ale bucatariei va recomand sa puneti vasul la bain-marie si sa amestecati pana se topeste complet ciocolata. Daca aveti putina experienta si folositi un vas cu fundul gros puteti pune direct pe flacara, la foc mic, si amestecati continuu pana la omogenizare. O alta varianta ar fi sa incalziti frisca pana ajunge la punctul de fierbere (fara a o lasa sa fiarba) moment in care o dati deoparte, adaugati ciocolata si amestecati energic pana ce se topeste toata ciocolata.



Amestecul obtinut il vom da la frigider pentru cel putin o ora, eventual puteti pregati cu o noapte inainte. In imagine se observa consistenta cremei.

Adaugam semintele pastaii de vanilie pentru o aroma intensa, de vanilie.

Mixam apoi pana obtinem o crema de ciocolata. Veti observa cum crema se va albi si aproape isi va dubla volumul.



Pregatim compozitia de zmeura: Punem zmeura intr-un vas si adaugam si zaharul brun. Dam in cateva clocote apoi o dam deoparte sa se raceasca. Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie.

Pregatim siropul astfel: Punem intr-un vas laptele, zaharul si nuca de cocos. Cantitatea de zahar poate varia dupa gustul fiecaruia. Dam intr-un clocot si apoi strecuram compozitia printr-un tifon. stoarcem bine ca sa se scurga tot siropul iar cocosul ramas il aruncam. Optional puteti adauga lichior de cocos pentru un gust mai intens. Eu nu am pus fiindca din tort au mancat si copii.



Incepem asamblarea tortului. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort si il insiropam.

Intindem peste el jumatate din crema de zmeura.

Apoi punem jumatate din crema de ciocolata.

Continuam pana la ultimul blat. Dam la frigider, de preferat peste noapte apoi desfacem cu grija inelul din jurul tortului.



Batem frisca si imbracam tortul in frisca (pastram cateva linguri de frisca pentru ornat).

Presaram nuca de cocos pe toata suprafata tortului.

Punem frisca ramasa intr-un pos si facem 10 "moturi" de frisca. Pe fiecare asezam cate o bomboana raffaello. Reteta bomboanelor o gasiti aici.

Taiem feliile de tort cu un cutit foarte bine ascutit. Au iesit 20 de felii destul de generoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mamaruta

Tort Mamaruta

Pasul 1: este bine sa se inceapa cu preparatul budincii sa se racerasca pana se coace blatul. Amestecam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort fondant cu crema Nutella

Tort fondant cu crema Nutella

Mod de preparare: 1. Fondant Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eri Siclovan , 31 ianuarie 2015

    cred ca este bun

  • Fara foto

    Eri Siclovan , 31 ianuarie 2015

    am sa incerc sa il pregatesc

  • Fara foto

    Valy Coste , 29 decembrie 2014

    o sa incerc.cred ca este foarte bun.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 10 linguri faina
  • 6 linguri cocos
  • 1 plic praf de copt
  • pentru crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba
  • 1 pastaie vanilie Kotanyi
  • pentru crema de zmeura:
  • 250 gr zmeura
  • 100 gr zahar brun
  • 50 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • pentru sirop:
  • 200 ml lapte
  • 200 gr nuca cocos
  • 100 gr zahar
  • pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr nuca cocos
  • 10 bomboane raffaello

Raporteaza reteta

Retete
de vio_dreams
Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam

6 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Ungeti forma cu putin unt, daca aveti forma de silicon sariti peste aceasta operatiune. Spalati ciresele,

17 voturi    6 comentarii
40 min
Budinci
Tarta cu capsune si rubarba

Tarta cu capsune si rubarba

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul. Amestecam pana la incorporare.Adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort fondant cu crema Nutella