autor:

CulinaryRainbow

» » Torturi

Tort Raffaello pentru Valentine's Day

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru blatul simplu:, 3 ouă, două linguri cu zahăr, două plicuri cu zahăr vanilinat, 3 linguri cu făină, un praf de sare, , Ingrediente pentru blatul cu cacao:, două ouă, două linguri cu zahăr, o lingură cu făină, o lingură cu cacao, un praf de sare, , Ingrediente pentru cremă:, 4 ouă, 250 g zahăr, 200 g lapte praf, 300 g nucă de cocos, 300 g unt de 82-85%, , Ingrediente pentru sirop:, 5 linguri cu zahăr, 50 ml apă, zeama de la două portocale

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Un studiu recent spune că peste 30.000 de români vor ”fugi” în mini vacanțe de Ziua Îndrăgostiților. Dar ce vor face ceilalți? Pentru acele perechi de îndrăgostiți care rămân acasă, eu vă spun așa: să-i surprindeți pe cei dragi cu o inimă dulce și irezistibilă, cu arome exotice. Ca și cum ați călători într-o destinație cu mult soare și briză răcoritoare. :)



După cum vedeți, această rețetă de blat este cea clasică, pentru ca fiecare să poată ajusta cantitățile fără probleme, în funcție de forma de copt folosită.



Am separat ouăle și am mixat albușurile cu praful de sare. Treptat am adăugat și zahărul, continuând să mixez până când am obținut o spumă tare. Am adăugat gălbenușurile și am mixat la viteză mică. Făina cernută am încorporat-o folosind mișcări ușoare de răsturnare.



Am pus compoziția în tava de copt. Este important să batem puțin tava pentru a sparge bulele din aluat, astfel vom obține un blat crescut uniform.



Am copt blatul aproximativ 15 minute la 160 de grade în cuptorul preîncălzit. L-am lăsat să se răcească puțin în cuptor cu ușa întredeschisă, apoi l-am scos pe grătar și l-am lăsat să se răcească complet. L-am tăiat în două, obținând astfel două blaturi de vanilie.



Pentru blatul de cacao am procedat la fel, însă pe acesta l-am folosit întreg.



Ouăle întregi le-am amestecat continuu pe bain marie, împreună cu zahărul și laptele praf, până când a început să se îngroașe. Nuca de cocos am dat-o 2-3 minute în robot pentru a-și elibera uleiul, acest lucru activându-i aroma și făcând-o mai compactă. Am încorporat-o în maglavaisul fierbinte, lăsând-ul apoi să se răcească bine.



După ce s-a răcit, am mixat compoziția împreună cu untul moale ( a nu se exagera cu mixatul, deoarece crema se poate tăia). Am topit zahărul împreună cu apa, apoi am adăugat zeama de citrice. L-am luat de pe foc și l-am lăsat să se răcească.



Asamblarea:

Am început prin a împărți crema în două, punând vreo 3 linguri deoparte. Este important să întindem puțină cremă pe exteriorul tortului pentru a avea priză când îl îmbrăcăm în pasta de zahăr.



Am însiropat primul blat de vanilie, apoi am alternat un rând de cremă, blatul de cacao, celălalt rând de cremă și blatul final.



Acum urmează partea cea mai frumoasă: designul. :)



După ce am pus tortul la rece pentru a se fixa, m-am ocupat de pasta de zahăr. Am folosit aproximativ 500 g de pastă pe care am pregătit-o cu o zi înainte. Am întins-o uniform la o grosime de 5 mm și am așezat-o cu grijă peste tortul asamblat.



Am aranjat-o și am nivelat-o pentru a obține un aspect elegant. Am tăiat surplusul de pe margini și l-am îndepărtat. Urmează decorarea tortului, ultimele retușuri, și din nou la rece până următoarea zi.



Deși pare mult, timpul petrecut realizării acestui gen de tort nu-l depășește pe cel alocat unui tort festiv clasic.



Așa cum am scris și în rețeta pastei de zahăr, aceasta se poate pregăti din timp și poate fi păstrată la rece perioadă îndelungată.



Rețeta pentru pasta de zahăr o găsiți pe blog: http://www.culinary-rainbow.blogspot.ro/2015/02/marshmallow-fondant-pasta-de-zahar.html



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello pentru Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

20 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu cocos

Tort cu cocos

Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga iaurtul,uleiul si nuca de cocos.Albusurile se zbat spuma

2 voturi    5 comentarii
1h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blatul simplu:
  • 3 ouă
  • două linguri cu zahăr
  • două plicuri cu zahăr vanilinat
  • 3 linguri cu făină
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru blatul cu cacao:
  • două ouă
  • două linguri cu zahăr
  • o lingură cu făină
  • o lingură cu cacao
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g lapte praf
  • 300 g nucă de cocos
  • 300 g unt de 82-85%
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 5 linguri cu zahăr
  • 50 ml apă
  • zeama de la două portocale

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pandispan ptr torta